reklama
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Luxik - idę na 7 godzin, ale plus dojazd i przyjazd , to bez mamy będzie 8 godzin. W marcu będzie z nim moja mama, a w kwietniu może teściowa, a jak nie to od kwietnia idzie do żłobka. Moze przez ten czas nauczy sie beze mnie jakoś radzić
. Jak będzie bardzo źle to zostanie wychowawczy, tyle że nie wiem czy będę po tym miała do czego wrócić, może juz w firmie nie być dla mnie miejsca

Moje dwie najstarsze córy chodziły przez pewien okres do żłobka i byłam bardzo zadowolona. Z tego co wiem to teraz u nas trzeba czekać pól roku na miejsce bo tylu jest chętnych.
A swoja droga to chyba trochę przesadzają z opłatami w takim prywatnym żłobku. Ja rozumiem, że to prywatne ale kogo na to stać?
A swoja droga to chyba trochę przesadzają z opłatami w takim prywatnym żłobku. Ja rozumiem, że to prywatne ale kogo na to stać?
Karolki
Podwójna mama:)
no te oplaty sa odjechane ale jak sie nie ma za bardzo wyboru:-(ja nie bede potrzebowala oddawac malego na caly dzien to moze da sie jakos mniej placic ale tego musze sie dowoedziec dopiero na rozmowie
ale porownywalam ceny w roznych miejscach i wszedzie sa takie same

no tak jak pisała mrozik tyle co zarobisz oddajesz wiec wychodzisz na zero

Karolki
Podwójna mama:)
my po wizycie w zlobku, sa dni otwarte przez tydzien i mozna maluszka na probe zostawiac
mama moze poczytac w drugim pokoju ksiazke albo wyskoczyc na zakupy:-)
pierwsze wrazenia jak najbardziej pozytywne
wszystko nowiutkie;-)napisze moze o salce dla dzieci 6-12 mcy :4 lozeczka z przewijakami, 2 krzeselka do karmienia, 2 hustawki, stoliczek z krzeselkami i duzy kojec.Sala jest jak widac dla 4 maluchow, w kolorze seledynkowym
jest tez sala dla starszych dzieci do 2 lat, sala do cwiczen(sa tam podwieszane przy suficie takie gniazdka do kolysania
) i jeszcze jakas jedna juz nie pamietam
wstepnie chcemy oddac na 6 h dziennie i oplaty wynosza 890 zl(z jedzonkiem) +500 wpisowego i 60 ubezpieczenia.
na sali dla najmlodszych oprocz opiekunki ma byc pielegniarka
w razie potrzeby ma byc wzywany lekarz na konsultacje
przed zlobkiem zrobia tez wozkarnie.
opiekunkami sa 2 starsze panie i 2 mlode dziewczyny(jedna chyba jest fizjoterapeutka
)
dodatkowo mozna dziecko zapisac np na muzykoterapie(40 zl miesiecznie)i na cos tam jeszcze
powiem Wam tylko ze wyjdzie to i tak taniej niz opiekunka w mojej okolicy
(okolo 1000-1200) musimy to powaznie przemyslec
narazie jestem na tak:-)

pierwsze wrazenia jak najbardziej pozytywne

jest tez sala dla starszych dzieci do 2 lat, sala do cwiczen(sa tam podwieszane przy suficie takie gniazdka do kolysania

wstepnie chcemy oddac na 6 h dziennie i oplaty wynosza 890 zl(z jedzonkiem) +500 wpisowego i 60 ubezpieczenia.
na sali dla najmlodszych oprocz opiekunki ma byc pielegniarka

przed zlobkiem zrobia tez wozkarnie.
opiekunkami sa 2 starsze panie i 2 mlode dziewczyny(jedna chyba jest fizjoterapeutka

dodatkowo mozna dziecko zapisac np na muzykoterapie(40 zl miesiecznie)i na cos tam jeszcze

powiem Wam tylko ze wyjdzie to i tak taniej niz opiekunka w mojej okolicy

NataK
Mamusia Kubusia :-)))
dziewczyny czy ten 1000zl to na miesiac? pewnie tak-kosmos
wlasciwie, to to co zarobicie to oddacie na żłobek, skad oni te ceny wytrzasneli??? jak ja sie opiekowałam dziećmi w domu to brałam 200-300 zl miesiecznie,co prawda bylo to kilka godzin dziennie,no ale bez przesady-widac dawno mnie w Polsce nie bylo eh...

reklama