reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

robię słoiki z dynią:-D pierwszy raz w życiu coś zaprawiam hehe, porwalam się na sposób w piekarniku, trzymajcie kciuki, żeby się udało, plizzz
w ogóle to dzisiaj tylko pół dyni dzisiaj zrobiłam a wyszło mi 7 słoików 500ml:szok: zostało mi jeszcze pół tej dużej i dwie małe:baffled: chce któraś trochę dyni?:sorry2:

no i na dzien dzisiejszy zatwerdzone imie Sara :) sobaczymy jak bedzie dalej czy zmieni sie po urodzeniu ... ale dla mnie brzusio to Sareńka
ach imię cudne, chciałam mieć takie wyjątkowe i niespotykane imię jako mała dziewczynka...
odnośnie nadawania "psich" imion to obie macie rację, bo to zależy komu z kim/czym się imię kojarzy, bo ktoś miał pieska imieniem Sara czy Kajtek a ktoś inny sunię Kasię lub chomika Franka;-) itd.
ja własnie miałam suczkę Sarę, więc wiadomo, że tak bym córce na imię nie dała

Zaza a jak tam Sergiusz? Przeszlo mu po lekarstwach?
a dziękuję, że pytasz !!! przeszło oczywiście :yes:

Nie no zaza juz koniec zakupow to byla misja pt wyprawka jesienna i juz zakonczona:-) ostatnio na allegro siedzialam w ciazy! A poza tym janek nadal w rozmiarze 74/80 wiec pewnie mamy inny target:-)
a to jak 74/80 to spoko - kupuj dowoli, bo my 80/86:-p

Wiecie, jestem po wrażeniem ile Damian już umie i rozumie. Praktycznie codziennie uczy się czegoś nowego:happy2: wczoraj podchodzi do mnie i mówi 'fe fe' no to zaglądam w pieluchę a tam kupka albo jak mówi tak (ta ) to tak fajnie kiwa główką:biggrin2: i ostatnio K. nauczył go machać cześć- podnosi rączkę i mówi cee.
super postępy!!! gratki

S trochę słabiej wypada na tle Damianka, ale zaczął coś tam po swojemu gadać, albo to tylko mi się zdaje, że to brzmi jak język polski;-)

Dziecko mi się naprawilo. Od 2 dni nie ma już wrzaskow i histerii. Dzisiaj wstał o 8:20.
hurrra :) jak tam było w zoo?

reklama
Widzę, że mój sen wywołał nie lada poruszenie :D
To i tak jeden z łagodniejszych... Nie pytajcie co mi się śniło, chyba byłam w poprzednim życiu jakimś patologiem sądowym, przy moich snach csI czy Kości to pikuś... a sny takie miałam już jako nastolatka, a przecież wtedy nawet takichnie było.... Już się przyzwyczaiłam....................

Jutro pierwszy dzień w żłobku Moniki - ale mam stresa! Chyba rozniesie ten żłobek... :p

Kifsi- wypoczywaj i zagladac czesciej :tak: a z tymi zebami to nie strasz:szok:

robię słoiki z dynią:-D pierwszy raz w życiu coś zaprawiam hehe, porwalam się na sposób w piekarniku, trzymajcie kciuki, żeby się udało, plizzz
w ogóle to dzisiaj tylko pół dyni dzisiaj zrobiłam a wyszło mi 7 słoików 500ml:szok: zostało mi jeszcze pół tej dużej i dwie małe:baffled: chce któraś trochę dyni?:sorry2:

to poprosze kilka sloiczkow :tak::-) i szacun ze Ci sie chcialo :tak:

Widzę, że mój sen wywołał nie lada poruszenie :D
To i tak jeden z łagodniejszych... Nie pytajcie co mi się śniło, chyba byłam w poprzednim życiu jakimś patologiem sądowym, przy moich snach csI czy Kości to pikuś... a sny takie miałam już jako nastolatka, a przecież wtedy nawet takichnie było.... Już się przyzwyczaiłam....................

Jutro pierwszy dzień w żłobku Moniki - ale mam stresa! Chyba rozniesie ten żłobek... :p

&&&& za Monie aby zlobek zostal ak stoi kiedy mamcia przyjedzie :-D

Pe pojechal dopiero godzinke temu :-( bo tesciowa zadzwonila na skypie i go wkurzyla :angry: do tego zarowka mi padla w samochodzie i musi przy niedzieli szukac otwartego sklepu w ktorym dostanie zarowke i juz sie boje.......... :-(

Padam. Chyba za stara jestem na całodzienne wypady.bi do tego z dzieckiem. Nie wiem co to będzie w przyszlosci gdy dwójkę przyjdzie mi ogarnąć.

Zaza ja jutro będę działać z dynia. Dostałam 3 kolosy i się zastanawiam co z nimi robić oprócz zamrożenia.

W zoo było.jak to w warszawskim zoo..... Nie da się.ukryć że całość pozostawia wiele do życzenia ale młody spisał się na medal. Ani razu nie zappłakał. Śmiał się do zwierząt, wyciągał rączki i do slonicy krzyczał "mama". A mi się wydawało że schudlam...... Ludzie wokoło mieli polewke.
No i po wizycie w zoo zobaczył balony więc poszliśmy tam. I gość miał gumowego jelonka. Efekt taki że po powrocie zamówiłam takie cudo: dscn2048z.jpg

Załączniki

• dscn2048z.jpg
    dscn2048z.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 87
Rysica qrcze o tej godzinie o drzemie... chyba pójdę coś przekasic ... nie,.no bez przesady...

Mlodak no ja się właśnie nad tym zastanawiam;-)

na mivo kids jest promocja na buty ecco. kod: mivomimic. Fajne są i za stowe. Ale trzeba się śpieszyć bo chyba tylko dziś...

witam

u nas ostatnio nocki tragiczne prze górne 4, a dzisiaj to prawie całą noc młody spał z nami...

kciukasy&&&&&&&&&& daj znać wieczorem jak poszło!

MsMickey już takie zachciewajki? :)
mlodak fajowa ta zebra (chyba to zebra :-D)!!! S ostatnio na festynie takiego konika dorwał, który miał takie uchwyty jak baliony do skakania :)
a z dyni to można zrobić własnie dżem jak Rysica pisze, wczoraj dostałam od koleżanki przepis i mam zamiar dzisiaj/jutro zrobić

dżem z dyni:
3 kg dyni , 2 kg jabłek , 30 dkg cukru, sok z 2 cytryn , pokrojoną w kostkę dynię i jabłka zalać szklanką wody, zagotowac i zmiksowac a można jeszcze dodac sok z 2 pomaranczy gozdziki oraz cynamon

Ooooo ten dzem to jest to. Jabłek też mam 2 skrzynki :)

MsMickey też się zastanawiałam ale po wczorajszej akcji nie mam wątpliwości że to będzie najlepsza zabawka. No i ten wzór. Wcześniej tylko jednokolorowe widziałam.

Rysica kciuki za Monikę &&&&&&&&.

Młody jeszcze śpi a ja kawusie sączę i przed chwilą K do pracy wyprawilam.

reklama
Mlodak my takiego mamy i ogolnie ze trzy dni byla zajawka a potem kat :p ale moze sie jeszcze odgrzebie bo nam zeszlo powietrze i trzeba sprawdzic skad i dlaczego

Rysica &&&&& bedzie dobrze :D

Zaza imie nie jest takie malo spotykane ... kolo 50 miejsca na liscie imion :) tak jak i Nikodem 2 lata temu :D

Do góry