reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

kasiekz - super artykul o tej prochnicy :-) Jeszcze jedno za dla UU :tak:

Rysica - byczy penis ma dlugosc ok. 1 m a poniewaz jest wysuszony to jest maly w obwodzie (ok 1-1,5cm) i moj dziec uzywal go wczoraj niczym prorok biblijny laski na pustyni - dzierzyl i postukiwal :-) Niestety nie sfotografowalam (a dzis juz penis zostal ostatecznie zjedzony przez psowata) a moze stety, bo bylyby fochy, ze fotografuje dziecko rzujace byczego czlonka :-p Dla psa taki penis to bogate zrodlo protein i naturalna szczoteczka do zebow. Niestety 1 szt. kosztuje ponad 10zl, naszej stracza na max. 2 dni, wiec pies sie bawi od swieta :cool2:

Pamka - widzialam w sklepie szczoteczki elektryczne dla dzieci ;-)

Faceci sa jednak slabsi od babek. Ja od 15msc nie przespalam ani jednej nocy bez pobudek i bylam zdrowa. Monsz zarwal jedna noc (spal moze 3godziny ale ja tylko 30minut i to w kawalkach) i juz przywlokl przeziebienie. 6 dni sie trzymalam zdrowa ale dzis juz czuje, ze i mnie dopada :wściekła/y:A nie bylam chora od ciazy (w ciazy zaliczylam za to az 3 przeziebienia). Ale coz sie dziwic - dzis bejbik wstal o 12 (!) a drzemke urzadzil sobie jedynie na pol godziny (od 15:30 do 16) i wciaz harcuje :sorry2:

Po raz kolejny przekonalam sie tez, ze dzieciom (do pewnego wieku) zabawki sa zbedne i wieksza frajde sprawiaja rodzicom. Przynajmniej tak jest u nas. Bejbiszonek wywrocil dzis krzeslo i to byl hit na dobre pol godziny - krzeslo z innej perspektywy krylo wiele do odkrycia :-)

reklama
No to poszłam z G na szczepienie... dostała kataru, który co chwilę ją wybudza...:sorry2::-(

andzia - porażka z tym kompem...:-p;-) jak u gina?

Pamka - powodzenia u dentysty i zdaj potem relacje jak KJ przeżył starcie z dentystą.

Nie wiedziałam,że jednak mycie zębów u maluchów nie jest tak konieczne...hmm...

Witam :) byliśmy na sporcie, ale szczerze powiem, ze bez wow :wściekła/y: ogólnie fajnie A poszalał na sali gimnastycznej, ale organizacja tego daje wiele do życzenie i na pewno nie jest warte 150zł może gdyby kosztowało 50zł to bym się zastanowiła. Zajęcia były na dużej sali gimnastycznej (w zawodówce samochodowej) przedzielonej na pół z jednej strony maluchy 1-3, a z drugiej od 3-5lat. Starsze dzieci grając w piłkę hałasowały więc nic nie było słychać :( no nic zostaje mi szukać dalej jakiś zajęć. No, albo w końcu schudnąć i iść na basen z dzieckiem :baffled::nerd:

Aronia byczy penis:szok::-D:-D

Iwon no w końcu jesteś :)

Muńka czyli nadal nie zaszczepilas? Ja też na priorix się uparlam tyle że muszę sama kupić bo u nas nie sprowadzają.

Iwon, pamka witam po przerwie :)

Iwon i jak to jest znów mieć męża w domu?

Pamka oby to nie była prochnica. I podziwiam że udaje się Tobie być małemu zęby. U nas ta czynność trwa bardzo krótko i bez pasty bo teżmmamy info od dentysty że do 2 roku życia wystarczy woda. No i liczę po cichu na to że młody zęby po mnie ma :)

I nie wiem co jeszcze bom opila się krupniku i wszystko mi przed oczami lata.......

Aga - to faktycznie kiepska organizacja. Ty sie babo pozbądź oporów i ruszaj z mlodym na basen ;-)

Mlodak- ja tez sie na Priorix uparlam i dlatego do tej pory G nie zaszczepiona. Wczoraj miala niby miec na nfz MMR,ale nie poszlam,bo w prywatnej przychodni mają priorix,więc miałysmy iść tam jutro. Z katarem jej nie zaszczepię raczej,więc znów przełożę.

Ja tez myje czasami Gabi zęby, ale nie codziennie i też raczej wodą. Paste mam od dawna i jeszcze pełna tubka. Ona to lubi,więc ładnie otwiera buźke.

Ostatnia edycja:
mlodak dobrze ci z tym krupnikiem, ajć naszła mnie ochota na jakiś likierek, a tu UU w nocy!

munka to oby katarek szybko minął!

aronia dzieć niesamowity z tym penisem:D:D Co do słabości facetów zgadzam się w 100%!!!!!!!!!!

aga to poszukamy razem. Jak znajdziesz coś fajnego i niedrogiego daj znać i na odwrót:)

Wpadłam w zakupoholizm!!! Aylin teraz ja buszuje po allegro! Bosche wole zakupić używany ciuch gap, carters lub old navy niż w tej samej cenie nowy ze Smyka czy Tesco! Mam dość, kolejne bodziaki z tego pierwszego nadają się na szmaty do kurzu (porozciągane), a dwie bluzy F&F do śmieci - jedna cała zmechacona, a druga jakaś skurczona i rozciągnięta! Mam po obecnie 14 letniej siostrze ciuchy GAP i inne z USA i jeszcze kolejne dzieci będą w tym chodzić...

Pamka - u nas tez nas podgladaja, ale jakoś tym sie nie przejmuje............................................................................................................ Aga- szkoda ze zajęcia nie tak fajne jak sie zapowiadały. ...................................................................................................................Kasiek - ja tez wole kupic uzywane dobrej firmy albo wydać wiecej kasy, niz kupic w np. Smyku i wyrzucic po dwóch praniach........................................................................................................... Munka - u gina tak sobie. W ciąży nie jestem (a co podejrzwała pani doktor jak jej powiadzialam, ze @ jeszcze nie mam), po dokladnych badaniach stwierdzila ze do @ jeszcze troche czasu. Cytologia pobrana i wykryty jakis guzek przy szyjce - do obserwacji. Troche sie zestrachałam, ale musi byc dobrze................................................................................................................................................... Aronia - no tak oszczedza sie na zabawkach dla dziecia - ale mlody zaradny i wszystkim sie pobawi ;) ;)..........................................................................................................................................................................................................edek znowu mi sie wszystko zlewa

Ostatnia edycja:
kasiek, andzia - dlatego np. bodziaki kupuję u nas tylko w Next-cie, bo wiem, że mi się nie rozciągną i nie będą spadały z ramion (jak inne czasami), a w sumie 11 Euro za 5 szt. to nie jest tak dużo.

Ja Kubie tylko raz próbowałam umyć zęby tą silikonową szczoteczką zakładana na palec - bestia mała mnie użarła i to był definitywny koniec używania tej niby szczoteczki. Myjemy zwykłą szczoteczką i pastą dla dzieci od 0-2 lat. Nie mam z tym żadnych problemów, Kubuś super współpracuje.

mamy ten komplet gryzaków z Nuby i tam była tez szczoteczka: Szczoteczka do zębów, gryzaki NUBY

Kathrina - powiedziłabym ze te bodziaki to taniocha ............................ Mati sam myje zabki narazie bez pasty, wychodzi jak wychodzi, ale zawsze cos szurnie i co najważniejsze przyzwyczaja sie

reklama
Dzień dobry moje drogie.

Nie nadrobiłam bardzo bo przebiegłam wzrokiem przez ostatnie 10 stron i doczytałam, że Aylin robi przetwory- czy Twoje dziecko to anioł czy chodzi spać Martynka o 18?? Nosz kurde ja nie mam żywcem czasu przy tym moim urwisie- podziwiam:tak:
h:no:

wiec odpowiedam - moje dziecie dzis poszlo spac po 21. Ale mam meza którego do pilnowania dzieciny zaprzęgam, na zmianę z pomoca z przetwórstwem. Soki sa - jakies 10 litrów. Zima moze przyjść :) No dobra - jeszcze dynie mam w planach :)

No, albo w końcu schudnąć i iść na basen z dzieckiem :baffled::nerd:

)

a daj spokój. Widziałam Cię "na żywo" i akurat na basen mozesz iść. Ja mam w dupie i chodze :)

Wpadłam w zakupoholizm!!! Aylin teraz ja buszuje po allegro! Bosche wole zakupić używany ciuch gap, carters lub old navy niż w tej samej cenie nowy ze Smyka czy Tesco! Mam dość, kolejne bodziaki z tego pierwszego nadają się na szmaty do kurzu (porozciągane), a dwie bluzy F&F do śmieci - jedna cała zmechacona, a druga jakaś skurczona i rozciągnięta! Mam po obecnie 14 letniej siostrze ciuchy GAP i inne z USA i jeszcze kolejne dzieci będą w tym chodzić...

dlatego ja od poczatku kupuje na alledrogo. Dzis tez szalałam :) A z f&f mam pajace i jedynie one sa fajne.
Ze smyka sa do dupy. Za to bluzy całkiem ok. I rajtuzki ze smyka mam i polecam.
Ale kolezanka załatwiła mi ze stanów bodziaki cartersa. Za 13 $ 5 pak. Wiec jestem hapy i czekam az dolecą z jej kuzynem za tydzien :)

Do góry