reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Dziś wstałam jakaś zła...zbliża się @ i jestem zmęczona, do tego ta pogoda!!! :baffled: nie cierpię!!! i mógłby ktoś za mnie gotować obiady, bo nie przepadam za tym obowiązkiem. Ja mogę piec!!:-)

ok. Moge gotować. Ale nie sprzątam po gotowaniu :) bo tego nie znoszę. Dobrze ze mam zmywarkę :p

zaza to już wiem dlaczego niektórzy przelicytowali mnie jak było poniżej minuty a ja ciągle odświeżałam. Dobra rzecz ten snajper:D

aylin kombinezon chciałam każdy, ale nie różowy. Nie udało się, będzie róż, ale przynajmniej lekki i puchowy GAP, ocieplana sukieneczka, dwa bodziaki i jeszcze bluzę z kapturem GAP:p

Zobacz załącznik 582229Zobacz załącznik 582226Zobacz załącznik 582227Zobacz załącznik 582228

Ładniutki ten kombinezonik. Ja szukam samych spodni bo kurtki mam dwie które kupiłam z misiąc temu i wczoraj jeszcze dostałam od koleznaki po jej synku. Granatowa, fajna ciepła. A ze ma autko na przidku to w niczym mi nie przeszkadza.
A ten ostatni bodziak miałam :) na 6 msc. Młoda jeszcze się w niego zapinała na luzie tylko rękawki ledwo za łokieć miała :)

reklama
Hej baby, ale tu gwarno :-)

Ja z doskoku w przerwie na brzoskwinię na drugie śniadanie ;-)

Wczoraj po powrocie do domu łyknęłam sobie pyralginę i od razu dolegliwości minęły :) Dzisiaj czuję się zdecydowanie lepiej, więc chyba przegoniłam czyhające na mnie choróbsko :blink:

Dzięki baby za namiary na bajki :-) Słyszałam też o dobranocnym ogrodzie, że ponoć fajna baja dla takich maluchów. Muszę poszukać w necie. A ten klub przyjaciół myszki miki, to jest kanał telewizyjny czy konkretna bajka i gdzie jej szukać?

Aylin u nas też oglądanie bajki kończy się po 10 minutach (ostatnio sprawdzałam z zegarkiem w ręku). A oliwki, to chyba nie są niewskazane? Mój w sumie jeszcze nie próbował, z ciekawości muszę mu dać ;)

Muńka faktycznie, przecież na pewno coś teletubisiowego się znajdzie w Internecie :-)

Katrina gratulacje dla Kuby!!!! :-)

Andzia uff, czyli tym razem się mnie kropki nie przewidziały ;-):-p

Aga że tak powiem ociupinkę przesadziłaś z tą przysadzistą panią rzekomo wygladającą jak Ty :sorry2:;-) Ale rozumiem, bo kiedyś przeprowadzono test na iluś tam babkach, mających kompleksy i okazało się, że wszystkie oceniały siebie jako znacznie grubsze niż są :blink:

Sunshine
fajnie masz, że mała lubi myć zęby. Ja już nie mam pomysłu, jak zachęcić młodego.

Pamka
o tych wózkach dla leniwych grubasów w USA słyszałam od kuzynki M. która spędziła w stanach pół roku, ale przyznam, że nie do końca chciało mi się w to wierzyć :szok: Cudowna Ameryka :sorry2:

Rysica
czyli chyba w żłobku wszystko idzie ku dobremu :) Super :) Może i pisałaś o żłobku, ale mnie ostatnio często nie było na głównym.

Alijenka
oj tam, oj tam. Dasz radę z tym wbiciem się ;) Tylko musisz puścić jakąś pikantną plotkę ;-) No i nie choruj, dużo zdrówka! :happy2:

Hej zakupoholiczki :-D

Po 12 skonczylam ale bez zakupow :dry: teraz poluje ale tyle tego jest, ze nie moge sie zdecydowac :baffled: zainspirowana blogiem ktory wczoraj zostal umieszczony na FB Vivi & Oli-Baby Fashion Life: AUTUMN robie porzadki i bankrutuje na ebay'u :-p

Mloda wczoraj wyladowala ze mna w lozku i bardzo ja to ucieszylo :tak: chyba bala sie,ze mama ja zostawila bo co chwile sie budzila a jak stalam przy niej to co chwilke spogladala czy jestem :zawstydzona/y: A ja tylko do szkoly poszlam i kolezanka kladla ja spac. W kazdym badz razie ........ niewyspana jestem........ i juz czuje jesienna depresje........

Zaza- o matko ja Ci wspolczuje tej alergi :sorry2: czasem nie wiem co ugotowac a jakbym miala jeszcze okrojone menu to juz wogole :-( Kolezanka robila zupe z soczewica i dynia i byla pycha :tak:

Kasiek- sliczne rzeczy :tak: wlsnie zastanawiam sie czy bedzie potrzebny mi kombinezon :dry: u nas takich zim nie ma a do PL nie planuje wizyty zima..... a czy w tym roku bedzie snieg i taka zima jak rok temu nie wiadomo :dry:

Aylin- tak, tak wiem, ze mnie kochasz :-p sliczne ma te rzeczy i przesyla gratis :tak: musze sie tylko zdecydowac do ja chce :-p

Munka- wole gotowac ale ostatnio weny brak :sorry2:

Rysica- teraz juz tylko bedzie lepiej z Monia w zlobku :tak: a jak bys zarywala nocki na szperanie po necie tez bys cos ciekawego znalazla :tak: tylko czy warto? teraz padam na twarz a nic nie kupilam :dry:

Alijenka- nie daj sie!!! i zagladaj w miare mozliwosci :tak:

Nigdy nie uzywalam snajpera ale dzieki za linka moze sie przydac :-p

To ja ide dalej szukac :-D i moze kawki sie napic poki dzidzia spi :-)

Iwon ten klub przyjaciół myszki miki to chyba bajka tylko nie wiem na jakim kanale Klub Przyjaciół Myszki Miki Pełna Długi odcinek ـ Doktor Daisy - YouTube

Sunshine dzięki za wpis o kawusi bo bym czajnik spaliła, woda mi się prawie całkowicie wygotowała, zapomniałam i niej :-:)-:)-(, a co do tego blogu i ubierania dzieci to dla mnie taki styl nie jest ciekawy, dla mnie te dzieciaki wyglądają jak stare maleńkie

Melduje ze jestem na pierwszym żlobkowym zwolnieniu- Mati zakatarzony i gorączka w nocy 39 st.

Zaza - no wiecej Cie nie poprawię:sorry2:;-)

Ja telewizji nie mam, wiec telewizor właczam raz dziennie jak puszczam Adrianowi bajke. Ale jak miałam to potrafił grac w tle cały dzien:zawstydzona/y: Teraz jest o wiele lepiej.

Kasiek - Mati juz dawno odkrył do czego służa przyciski na kinie domowym, dlatego przestawiłam je wysoko na komode. Wyglada to nieszczególnie, ale cóz poradzisz..

Dzis w przychodni mały sie tak rozchodził miedzy mna a M, ze w zaden sposób nie mozna go było zatrzymać. Moze tym razem juz naprawde zaczął chodzic:-D Radość miał niesamowitą.

Alijenka - zdróweczka

Lece ogarniac chalupe poki Mati spi, długo to nie potrwa, bo kreci sie non stop

sunshine jak nie macie tam mroźnych zim to faktycznie zbędny. U nas wiadomka, śnieg będzie, a więc i tarzanko będzie. Poza tym my notorycznie u teściów w górach, więc musi być mega ciepły.

aylin ja też mam śliczną zimową kurteczkę niebiesko-zieloną z napisem motocross czy coś takiego i Pola będzie w niej chodzić:p pech chciał, że przelicytowali mnie w cudownym pajacu:///

iwon Klub Przyjaciół Myszki Miki to bajka na Disney Chanel, na necie też znajdziesz:)

Polecam, bo palce lizać! Właśnie zrobiłam kotlety z cukinii:
Kuchnia w wersji light: Burgery z cukinii z kuskusem

hello

Iwon - żeby miec kontakt ze światem i wiedzieć co słychać w Polandii, mamy Cyfrowy Polsat. Jest tu m.in. kanał Disney Junior, na którym to można oglądać bajkę Klub Przyjaciół Myszki Miki. Alinka lubi oglądać tę bajkę, a Kuba lubi piosenki.

Witam :) dzieci śpią, a ja zdążyłam zrobić zakupy w tesco :) jaka ja głupia, ze wcześniej tego nie robiłam i taszczyłam wodę itp, ze sklepu.
Spacer też zaliczony :) w końcu mamy wózek. Pamka ja go nie mogłam odebrać, bo był na peryferiach miasta to jedno, a drugie, ze to u ich znajomego był i oni mi codziennie mówili jutro będzie.
Dziś oddaję młodą i jadę do przyjaciółki i jej 3miesięcznej córeczki :)

Zdrówka wszystkim chorującym życzę!!!

Kasiekz śliczne rzeczy :)

no to sobie popisałam:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Zdrowka dla chorych malych i duzych.

A poza tym to strajkuje, bo produkcja jest ogromna, a moj dziec ma tylko jedna drzemke w czasie ktorej musze wszystko ogarnac, obiad ugotowac i nadrobic byby i na wspolnej :sorry2:

Co do obiadow Munka to ja Ci moge gotowac w zamian za pieczyste. Nie wiem tylko czy lubisz wynalazki czy po polskiemu ;) Dzisiaj np bedzie zalewaja, moze byc? ;-)

I w ogole mi tu piszecie o zakupach - nextach, gapach i sie skusilam na bluze
$(KGrHqJHJC!FG9ERBuu7BRy)W3yZjw~~60_1.JPG

Poza tym ktos mi majstrowal przy wozku stojacym na klatce :dry: Maly "bloczek" 9 mieszkan, wszyscy sie znaja, a tu taki babol. Ktos jakby probowal go zlozyc, ale mu nie wyszlo do konca wiec go oparl o skrzynki na listy, ze niby wszystko ok. Jak zlapie to przetrace pazury :wściekła/y: Bede sie musiala wybrac do sklepu po klodke i przypne kolubryne do barierek od schodow. Bojowo nastawiona jestem dzis znow. Chyba jakies jazdy z hormonami...

Załączniki

• $(KGrHqJHJC!FG9ERBuu7BRy)W3yZjw~~60_1.JPG
    $(KGrHqJHJC!FG9ERBuu7BRy)W3yZjw~~60_1.JPG
    19,9 KB · Wyświetleń: 43
Do góry