reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

a ja wczoraj upiekłam ciasto kruche bez cukru!!! ciacho ze śliwkami i malinami a osłodzone jedynie 2 łyżkami miodu lipowego i powiem wam, że niebo w gębie!:) no i pomroziłam sobie marchewkę, pietruchę, fasolkę i owoce:p

asik
aż mi się zachciało takiej romantyczności...:)

aronia
nawet mnie nie denerwuj z tymi zębami, że tyle czasu wychodzą i wychodzą oraz im dalej w las tym gorzej! Ja tu liczę, że jak czwórki w końcu wyjdą to reszta będzie 'pryszczem':D:D

josie Polkce 4 ząbek na dole wyszedł po 4 miesięcznej przewie:) aaaaa Kappahl aaaaa !!!

rysica zdrowia, u nas też katarzysko:/

reklama
A takpoza tym dzi bylam w kappahl bo mialam 20% na zakupy i obkupilismy sie we trojke okrutnie!!!! Malemu juz nic nie kupuje az do wyprzedazy....

spoko to tylko do grudnia :) Dasz radę :p

Ale pochwal sie co kupiłas dla dziecia :) Mi sie tam tylko dzieciece podobają. Damska kolekcja mnie jakos nie powaliła.

Ja znów kupiłam cos młodej na alledrogo :)

A i dostalam od kolezanki spodnie ogrodniczki po jej synu. 2 pary. I chwała jej za to bo bym sie na cudne nexta wykosztowała na allegro a dzieć by nie nosił.

Ubrałam jej wczoraj jedne - i staneła, popatrzyła na siebie, chwyciła za sprzączki i szarpiąc w ryk. Ok. Stwierdziłam ze sprząćzki jej sie nie podobają - drugie miały zapiecie na guziki. Załozyłam - sytuacja ta sama. Wiec rozebralam, ubralam getry. Popatrzyła - uśmiech na buzi i poszła grandzić :)

Bylismy wczoraj na pikniku rodzinnym - mloda poobserwowała, rodzice zjedli kiełbaskę - a dziec poszedł na drzemke o 15 dopiero. Pospała do 17 wiec ruszylismy na miasto. Otworzyli na rynku knajpe stary browar. Maja tylko własne piwo warzone. 5 rodzajów o ile sie któreś nie skonczy. Fajny klimat, mozna iść z dzieciem a piwo pyszne. Później rzeszowską nowośc poszlismy obejrzeć - fontanne multimedialną a wieczorkiem impreza u nas. W konsekwencji dzieć padł o 23. Niestety moja Tysia ma wbudowany budzic i tak wstała o 7:00...

A ja z takim pytankiem: ma któras jakis domowy sposób na łuszczyce?? W wersji eko?

I jeszcze jedno: jakie wy kupujecie te olejki eteryczne do prania? tj jakiej firmy. Bo wszelkie które znalazłam sa syntetyczne.

A moje upolowanie z wczoraj:
3532967029.jpg3532967064.jpg

Załączniki

• 3532967029.jpg
    3532967029.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 37
  • 3532967064.jpg
    3532967064.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 33
Aylin dzięki za info o eko lekach:p Dostałam wczoraj od sąsiadki mniszka - młoda nie chciała to dolałam do spaghetti i zjadła:p A Martysia to faktycznie modelka, mojej ogrodniczki nie przeszkadzają:p Ajć zarażasz tymi zakupami, zarażasz! Co do łuszczycy to podpytam moja mamę, bo ona ciągle wymyśla coś eko na tą przypadłość. Naturalnego olejku eterycznego używam firmy Avicenna lawendowego i herbacianego: Aromaterapia, olejki eteryczne - metoda naturalnej medycyny. Naturalne olejki lecznicze

U nas dzisiaj zimno, Monika ma katar, Szymek też, więc w domu siedzieliśmy ;)

zdrówka dla dzieciaków!
Munka, Mlodak - to tak wyszlo z rozpedu przy wczorajszej produkcji, sorrki :zawstydzona/y: Tu M i tu M ;-)A wydawalo mi sie, ze sprawdzalam, ktorej but zostal zjedzony :sorry:

spoko;-)

Byliśmy wczoraj w kinie ( nie napiszę na czym bo będziecie się śmiać:-p) ale zrezygnowaliśmy restauracji i imprezy i wróciliśmy do domku. Zrobiliśmy wspólnie kolacyjkę przy świecach:happy: a i reszta wieczoru była miła:-p

fajno :-) a ja chcę w tym tygodniu pojechać do rodziców i nie będzie mnie na naszej rocznicy...:sorry: ciekawe co małż na to...

a ja wczoraj upiekłam ciasto kruche bez cukru!!! ciacho ze śliwkami i malinami a osłodzone jedynie 2 łyżkami miodu lipowego i powiem wam, że niebo w gębie!:)

wiesz gdzie przepisik zamieścić ;-) a musi być koniecznie lipowy? bo ja mam z reguły spadziowy.

kasiekz - jestem niewyspana i wkurzona, wiec nie bede Cie oszczedzac ;-). Dzis kolejna ciezka noc, tzn. spalam moze od 2:30 do 8 z 3 przerwami (a i to tylko dlatego, ze w tym czasie monsz co godzine lulal placzacego bejbiszonka) a zeby nie sa wieksze ani o mílimetr :wściekła/y: Czopka nie odwazylismy sie tym razem dac, bo by sie dziec przy tej procedurze calkiem wybudzil i to mogloby (z doswiadzcenia) oznaczac i 4 godziny harcow w srodku nocy. Czujemy sie wszyscy jak z magla. Wszyscy poza bejbiszonkiem :baffled: Ide poprac nowokupione rzeczy to moze mi sie morale troche podniesie (od zakupow a nie od prania) :confused2:

Aronia a czemu tylko czopek? Gdy u G wychodzą zęby i faktycznie widzę, że ją boli to podaję nurofen forte - tylko 2,5 ml. Efekt dość szybko przychodzi. Ostatnio masakrycznie męczyła się więc w końcu o 3 rano podaliśmy i - po zabawie ok 15 min - spała do 7.30.
Nocki współczuję&&&

Jestesmy w Ł, Pe zaczął w końcu urlop. Pozalatwiamy różne rzeczy i na tydzień dajemy w długą. Co to oznacza, jeszcze nie wiemy... morze lub góry. Lub Roztocze ... czy oprócz wpisanych wakacyjnych możecie polecić jakieś miejscowy dla rodzin z dziećmi? Pod kątem pogody, czyli ogrzewanie plus plac zabaw;-)

Oj jakie puchy...

Asik no dawaj tytuł filmu - pośmiejemy się;-) (żart oczywiście), super, że rocznica się udała!

Aylin i po co ty się martwisz, że spodnie nie pasują? ona ma figurę stworzoną dla legginsów:-p

Aronia no właśnie MsMickey dobrze pisze - coś w zawiesinie, albo jakiś żel spróbujcie... S pomagały żele, ale ma uczulenie na rumianek, więc nie stosujemy :(

MsMickey "roztocze" jakoś mi się z kurzem skojarzyły:-D

a my po wizycie u małej Martynki -cudna!!!!!!!!! i jaka spokojna, grzeczna, spi sobie, trochę pomarudzi, jak do mamy chce się przytulić, cycusia dostanie i śpi znowu:-) chcem takie:-D

McMickey - nurofen to ibuprofen a ja mam zle zdanie o tym dziadostwie :-pFakt, doustne podanie to to o czym nie pomyslalam, dziekuje za wskazowke :tak: W domu mamy tylko czopki. Podalam raz, pomoglo ale trzeba dziecia polozyc, rozebrac itd. Musze sie zakrecic kolo czegos w plynie ale bez ibuprofenu.

josie - my tez mielismy dlusza przerwe w zebach a raz wyszly 2 na raz. U znajomych dziecko ma prawie rok i tylko jeden zab. A u innych znajomych zeby na siebie kazaly czekac a potem poszly 4 na raz. Innymi slowy zeby robia co chca ;-)

U nas nabrzmiale wszystkie 3, w tym jedna przebita. Wszystkie 4 jako-tako wyszly. Na dzisiejsze marudzenie pomogly lody. A przed noca mamy cykora :confused2:

Zaza - dobrze wiedziec, ze sposob z piekarnikiem dziala. Slyszalam o nim ale nie wierzylam. Teraz sama mam ochote sie skusic? Co robilas i ile stalo to i w jakiej temperaturze? My powinnismy zrobic pomidory.

kasiekz - a po co Ty mrozisz marchewke??? Siup w ziemie i do piwnicy. I miejsce w lodowce zaoszczedzone :tak:

Munka - miod spadziwy, mmmmm, szlachetny gatunek, moj ulubiony :-) A ja miod lubie jak malo kto ;-)

asik - smiech to zdrowie, wiec zdradz nam tytul filmu!!!!!

Aylin - no to masz pannice z wymaganiami. Az musze sprawdzic, czy sie naszemu szelki nie odwidzialy. Wiosna nosil i bylo o.k. ale u bejbikow przeciez sie co i rusz moze zdanie odmienic ;-) Hmm, probuj wiec moze co jakis czas, moze Twoja kiedys zmieni zdanie :cool2:

reklama
Aylin no modelka po prostu!!!!! przeciez wiadomo ze ogrodniczki sa takie nie sexi!!!!!!:-D:-D:-D
ja w kappahl damskich ciuchow tez w ogole nie czuje, kupilam sobie czapke i szalik

dziewczyny jak mi sie uda fotki zrobic to jutro wkleje. moje spodnie juz uszyte, wiec to tez przy okazji, ogolnie we wszystkim wyglada bosko!!!
tyle ze dzis przy obiedzie byla taka histeria na spaghetti ze 3 sztuki juz poplamione.. a spaghetti uwielbial do tej pory :szok::szok::szok: no wiec dzis dziecko na diecie owocowo-mleczno-kanapkowej... GRRRRR

Do góry