reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Kasiek- przypomnialas mi o pepku.... Pe nauczyl mloda pokazywac czesci ciala miedzy innymi pepek i mamy cycuszki :confused2: teraz na haslo "gdzie sa cycyszki" ciagnie za dekold i zaglada..... kazdemu..... :-D:szok:
Moja lale wozi na Zebrze (jezdzik/hulajnoga) bo wozka brak :cool2: radzi sobie dziewczyna :-D

Munka- to fakt teraz wieej zabawek niz jedzenia i ciuchow :eek:

Achhhh te nasze dzieciaczki to takie slodziaki, ze milo sie czyta o ich nowych poczynaniach :-)

reklama
Damian dorwał Oliwii okulary i próbował sobie założyć:szok: dobrze, że nie popsół a młoda ma nauczkę bynie zostawiać

Muńka
u nas króluje książeczka o konikach:tak: i tak jak u ciebie włazi na kolana i trzeba pokazywać obrazki i opowiadać
Josie mądrala z Jaśka;-) to teraz mama nie masz wyjścia i musisz obciąć synkowi włoski
Zaza taki dzień, że niestety ( a może stety:-p) nic się nie chce robić. Ja to najchętniej bym się położyła

CUDO!!!

Katrina oby dzisiejsza nocka była lepsza &&&&
Kasiek a to Ci się Pola zabawiła:-)

Iwon - tak ze sklepu Play bezpośrednio na telefon. Tylko tak jak dziewczyny pisały, nie wejdzie się na watki zamknięte, ale poza tym - jest bardzo czytelna i jak masz możliwość możesz sobie ustawić powiadomienia o nowych postach.

Aylin - jak koperta dojdzie to daj znać i sprawdź czy portale będą dobre - sztruksy mają gumeczki w pasie.

Witam Was! Jestem mamą z grudnia 2012 a mam nadzieję być mamą 2014. Aktualnie piszę pracę mgr na temat uprawnień pracowniczych związanych z rodzicielstwem. Mam wielką prośbę do tych z Was które są już mamami lub są w ciąży a równocześnie są osobami pracującymi lub przebywającymi na chorobowym/macierzyńskim/wychowawczym o wypełnienie mojej ankiety. Będę Wam niezmiernie wdzięczna!!! Prosiłabym tylko o dokładne czytanie odpowiedzi przed udzieleniem ostatecznej odpowiedzi. A oto link do ankiety Ankieta - UPRAWNIENIA PRACOWNIKÓW ZWIĄZANE Z RODZICIELSTWEM

przepraszam ale muszę to napisać - tylko o sobie

Polka już od 12.30!!! urzęduje z laką baby born (po mojej siostrze z obgryzionymi przez świnkę morską palcami u rak i nóg) i wózeczkiem dla lalek...wozi, wkłada, wyciąga, całuje, szuka pępka, odkleja pampersa czy daje pić (kubkiem z rurką)...cud!!!

hehehe :-D to witaj w klubie!! ostatnio był płacz, bo wózka dla lali nie chciałam wziąć na spacer...
Jak to ??? lala bez wózka?? no więc pierwszy raz to nie ja wychodziłam z wózkiem na spacer, tylko Gabi :-D

Kasiek- przypomnialas mi o pepku.... Pe nauczyl mloda pokazywac czesci ciala miedzy innymi pepek i mamy cycuszki :confused2: teraz na haslo "gdzie sa cycyszki" ciagnie za dekold i zaglada..... kazdemu..... :-D:szok:

Jak G widzi, że się przebieram, to obowiązkowo muszę jej dać złapać "cycy" :sorry::cool2:

Gabi uwielbia też książkę "Naciśnij mnie" (polecam). Ona jest dla trochę starszych dzieci,ale mimo wszystko udaje nam się świetnie bawić. Tam trzeba naciskać na kropki, potrząsać książką, dmuchać, więc mówię G co teraz robimy i G to wykonuje. Ona teraz wszędzie rozpoznaje kształt kółka, więc jak widzi tyle kółek w jednej książce to jest przeszczęśliwa :-)

ja nie wiem jak w PL szyją pajace! jak młoda się zabawiała lalą musiałam 3 pary przerabiać tj. wypruwać 'stopki'! Rozmiar 86, a wszystkie stopki króciutkie, że nie mogła w tym chodzić, bo ten szew miała na środku pięty (pod spodem) i ją to uwierało i denerwowało. Buty ma nr 22, więc nie wiem jak oni to dziwacznie szyją. Teraz muszę kupować pajace bez stóp. A w tych GAP stopy idealne, nawet jeszcze luz i na dodatek z antypoślizgami! SKANDAL

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)

Ależ Wam zazdroszczę, że Wasze dzieci tak fajnie się potrafią bawić bo mój Szymek to masakra, niczym się nie zabawi na dłużej, cały czas by chciał u mamy na rączkach. Książek w ogóle nie chce oglądać, ja otwieram opowiadam a on zamyka. :eek:
Ze spaniem też istna tragedia, w ciągu nocy budzi się chyba z milion razy i nie po to by jeść czy pić tylko se po prostu o tak. Pojęczy z 15 min i kładzie się.
Teraz jeszcze zostałam sama bo małż pojechał na delegacje i będzie dopiero pod koniec tygodnia. Wrrr:crazy:

To sobie ponarzekałam :-/ Sorki dziewczyny, ale musiałam gdzieś się wygadać...

koniec świata!!!!!! Biedronkę zamknęli bo się drzwi popsuły i otworzą jutro dopiero:rofl2:

no ładnie wytrzymałaś jeden dzień:-D

Dzień dobry wszystkim jestem nieprzytomna - poszłam spać jak zwykle o 1-wszej, a pobudki były o 2-giej, 3-ciej i 4-tej i 5-tej... Kubuś budził się przez kaszel. Jak do jutra nie bedzie wyraźnej poprawy, to jeszcze raz pójdziemy do lekarza.
niefajnie :( oby dziś Kubuś lepiej spał i niech zdrowieją z Alinką oboje

Tak więc ja dziś nas pakuję i jutro wyruszamy w rodzinne strony!!!! a w sobotę z całą ekipą (z moimi rodzicami) jedziemy do mojej Sis!!! youpi!! oby tylko wszyscy byli zdrowi!! && :-D
szerokiej drogi!!!

przepraszam ale muszę to napisać - tylko o sobie

Polka już od 12.30!!! urzęduje z laką baby born (po mojej siostrze z obgryzionymi przez świnkę morską palcami u rak i nóg) i wózeczkiem dla lalek...wozi, wkłada, wyciąga, całuje, szuka pępka, odkleja pampersa czy daje pić (kubkiem z rurką)...cud!!!
ale superaśnie!!!
na prawdę te nasz brzdące są już takie fajowe, a będzie coraz weselej ;)

Nie pisałam Wam jeszcze, że dzisiaj bąbel niestety płakał w żłobku :( Spodziewałam się tego, bo przez ostatni tydzień był z nami w domku, więc po tygodniu uczęszczania do żłobka i niezłej aklimatyzacji zaczynamy niejako od nowa. Ech.. Ale rano dzwoniłam i już było ok :) A w ogóle, to w 15 m-cu nasze dzieci znowu dopada lęk separacyjny, więc nie dziwcie się Drogie Mamy jeśli dzieci nie będa Was chciały odstąpić na krok. U nas to trwa od dobrych dwóch tygodni :tak:
szkoda, że się Julek odzwyczaił, ale na pewno szybko wszystko wróci do normy :yes:

Pe nauczyl mloda pokazywac czesci ciala miedzy innymi pepek i mamy cycuszki :confused2: teraz na haslo "gdzie sa cycyszki" ciagnie za dekold i zaglada..... kazdemu..... :-D:szok:
Pe to chyba miał jakiś zamysł, że młodą tak nauczył;-):-p

Hej dziewczyny :-)

Ależ Wam zazdroszczę, że Wasze dzieci tak fajnie się potrafią bawić bo mój Szymek to masakra, niczym się nie zabawi na dłużej, cały czas by chciał u mamy na rączkach. Książek w ogóle nie chce oglądać, ja otwieram opowiadam a on zamyka. :eek:
Ze spaniem też istna tragedia, w ciągu nocy budzi się chyba z milion razy i nie po to by jeść czy pić tylko se po prostu o tak. Pojęczy z 15 min i kładzie się.
Teraz jeszcze zostałam sama bo małż pojechał na delegacje i będzie dopiero pod koniec tygodnia. Wrrr:crazy:

To sobie ponarzekałam :-/ Sorki dziewczyny, ale musiałam gdzieś się wygadać...
jasne wygadaj się!!!! po to tu jesteśmy!!!!
szkoda, że Szymek taki absorbujący... może mu się poprawi niebawem

reklama
no ładnie wytrzymałaś jeden dzień:-D

:-D:szok::laugh2::rofl2:

chcialam wam wkleic fotki ale pozyczylam rodzicom aparat do chorwacji a oni zostawili mi swoj, i to jakis antyk bo karte ma xsd, a wejscie na kabel takie malutkie ze nie wiem co to za wtyczka :confused2:

dziecko juz padlo, dzis cos nie mial sil, caly dzien sie pokladal

kasiek ja kupilam mlodemu pajaca w mothercare i stopy maja duzo zapasu. i tez antyposlizgi. ale ta cena :eek::no: tylko dlatego kupilam ze potrzebowalam taki ocieplany watą bo on sie nie daje niczym w nocy przykryc a pozniej nad ranem mi kaszle.... i nigdzie takich nie bylo... wyglada w nim jak ludzik michelin :sorry2:

Do góry