reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

bry

ogłaszam, że mam was już dość !!!(Sunshine, Aylin, Kasiek) i nie będę czytać waszych postów zawierających zdjęcia zdobyczy i łupów:-p:-p:-p:-p koniec tego!:-D

Josie zdrówka dla Ciebie i Jasia!!! i przybij piątkę, mój D też mnie często przyłapuje jak zamiast sprzątać (bo przecież po to go wysłałam z dzieckiem na dwór) siedze na BB:-D

Aronia i udało ci się kimnąć?

reklama
Cześć laseczki

Ja tak na szybkiego wpadłam bo na zakupy lecę, obiad zrobię i z Oliwią do logopedy na 12:30 ale widzę, że nie naprodukowałyście za dużo;-) więc poczytałam i odpisuję:tak:

Kasieńka super, dasz radę do porodu:tak:

Muńka dobrze, że chłopcy grzecznie posłuchali a nie zaczęli pyskować. A byłam światkiem sytuacji gdzie pani zwraca może z 10-letniemu chłopcu uwagę a ten: wyp**** stara k**wo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Młodak nie wiem czemu młody tak świruje jak chcę mu 'odkurzyć' nos. Jeszcze wiosną jak miał katar, odciągaliśmy i było ok a teraz jest płacz i krzyk- odzwyczaił się?
Też jestem w szoku ile te nasze bejbiki już się nauczyły:tak:

Aylin jak zwykle ciuchy rewelacyje.

Aga oby szybko naprawili i współczuję takiego wydatku

Kasiek kącik super

Josie zdrówka dla Was

Aronia jejku, współczuje nocek. O której padł?

U nas nocka przespana. Padł o 20:40 a obudził się o 8:00. Boski. Raz tylko obudzilam się bo młody się darl jakby go że skóry odbierali ale oczy miał zamknięte więc chyba coś się przysnilo. Nawet nie wiem o ktorej bo zegarek był za daleko.

Aronia współczuję nocki, moje 3 poprzednie podobnie wyglądały.

Asik wszystko możliwe że przy następnym katarze też będzie już ryk.

Josie mam z frida tak samo, wrrrrrrrrr.

Hej baby :-)

Po zapodaniu zestawu o którym wspomniałam wczoraj dzieć jakby mniej się męczył z katarem, za to o trzeciej w nocy wybudził go (i nas) kaszel, który trwał z dobrą godzinę z hakiem :confused2: Pewnie znowu zaczęło mu wszystko spływać. Jej, mam nadzieję, że nie skończy się to jakimś zapaleniem oskrzeli.

Ja już po śniadanku, dzisiaj zapodałam sobie zamiast tradycyjnej kanapki tortillę na ciepło z plasterkiem sera i szynki, pycha, polecam! :tak:

Siedzę za biurkiem w pracy przy otwartym oknie, bo pogoda wyjątkowo ładna, a tu akurat jakiś remont elewacji robią i walą tymi stalowymi drabinami :evil: I jeszcze klną pod oknem. No to się nacieszyłam aurą :rolleyes2:

Baby jeśli chodzi o odplamiacz, to słyszałam, że ponoć ten z Biedronki (około 7 zł) jest genialny. Babka w żłobku zachwalała, że nawet trawa ze spodni złazi. Zamierzam wypróbować.

Zaza jak tam ploteczki z przyjaciółką - ciężarówką? ;-) Były dobre rady cioci zazy? ;-)

Sunshine uuuu, a co się stało że mała się buntowała u opiekunki? Mówiła coś? :blink:

Andzia
ja też lepiej się czuję pracując, chociaż idealna by była dla mnie praca na 1/2 etatu. Bo teraz czasem nie ogarniam tego wszystkiego :confused2:Ale bąbel będzie na szczęście coraz starszy, więc z górki. Wprawdzie z bardzo małym pochyłem, ale jednak ;-)

Kasieńka aaa, nie wiedziałam, że już wybrałaś imię. Śliczne! :tak::-)

Kasiekz
ja też sobie wkleję tą stroną z przepisami do ulubionych, tak więc senkju :) A numer buta faktycznie ma dziewczyna konkretny ;-) Mój nosi 22. A kącik twórczości genialny! Mała sama już rysuje? Mój trochę posmyra i zaczyna walić kredkami :sorry:

Asik
Twoi też się "kłócą"? ;-) Urocze to, prawda? Ja zawsze się śmieję z tych dyskusji, jakie K. prowadzi z bąblem :-D:sorry: A Ty pracowity dzień masz dzisiaj - miłego :tak:

Muńka ja też uwielbiam tą buźkę z ruszającymi się brwiami (z gg) i strasznie mi jej brakuje :-p A historia ze zjeżdżającym psem śmieszna :-D

Młodak gratuluję postępów Szymka, bardzo mądry chłopiec z niego. I jaki grzeczniutki, mój się drze jak mu coś tam w nosie smyrgam, gdzie on by się położył na tapczan :sorry: I super, że uczysz małego sprzątać zabawki, ja też chcę zacząć :tak:Ponoć to dobry moment na takie pierwsze "obowiązki". Mój póki co samodzielnie wyrzuca do kosza swoje pieluchy :sorry:

Aylin śliczne łaszki, kurcze dla dziewczynek są takie piękne ubranka. Zazdraszczam :sorry: Zainspirowałaś mnie, żebym wyciągnęła z piwnicy ikeowski stoliczek i krzesełko po Kornelku. Chyba faktycznie już czas :)

Aga
uuuu, nieciekawie z tym laptopem. Ale skoro padł, a Ty jednak do nas napisałaś, to znaczy że masz dostęp do neta? To co się odgrażasz, że dopiero napiszesz, jak Ci go naprawią? :sorry:

Josie nie, ołówkiem nie maluję ;-) I żadna ze mnie graficzka, tak sobie tylko czasem dla Was komiksy wymyślam ;-) A Ty zdrowiej i dbaj o siebie! No :sorry: A z tym kontrolowaniem, to nie wiesz, że na BB się wchodzi wtedy, kiedy mąż zabiera dzieciaki na spacer, a Ty zostajesz bo musisz "chałupę ogarniać i obiad robić" :-D;-)

My dziś jak nigdy wstaliśmy już o 7.15:/ A wiec o 8.15 miałam już zrobioną dla młodej tzw. czerwoną zupę (wrzucę przepis), a dla M pulpety w sosie pomidorowym i wysprzątaną łazienkę:)

aylin
tak u mnie też wszystko z Ikea:)

aronia
bosche!!! Współczuje, u mnie jeszcze nigdy tak nie było! Dobrze, że chociaż wypad udany:)))

josie ty nie choruj tu! Katarek polecam, a na słowo frida to u nas Polka wpadała w furię:D

zaza ależ ja już skończyłam z zakupami:p

iwon jak zaczęło spływać to dawałam flegaminę dla dzieci (od 6 mies.) - rewelacja! Pogoda u ciebie ładna?! ZAZDROSZCZĘ!!! Co do rysowania to stawia krechy. Rysować zdecydowanie woli po krzesełku i stoliku niż na kartkach:D Ale uwielbia jak ja jej rysuję...może siedzieć i siedzieć:) I zaprzestała jeść kredki:-)

Andzia bo pogoda na nic nie nastraja! No chyba, że się mieszka tam gdzie Iwon, która siedzi przy otwartym oknie:p

Josie jakim urlopie ? zdroweczka dla Was

Aronia wspolczuje nocy Wam ... a o ktore Wam synus wstaje skoro on tak sypia ?

a moj spal dzisiaj od 19 do 7 :D i juz ma strikte jedna drzemke :) albo dwu albo 2,5 godzinna zalezy ile w nocy pospi :D

Ostatnia edycja:
aronia - śpicie jeszcze?? ;-) masakra z tymi harcami!!!

ale bym ich za uszy wytargała:wściekła/y:

wiesz... nie chciałam jakoś wulgarnie, bo małe dzieci były na placu ;-)poza tym jeśli grzecznie zwrócona uwaga pomaga to jest większym sukcesem niż nerwy :-) Ale gdyby nie posłuchali...:wściekła/y:

gdzie jestescie?????

oglądałam Avatara i zasnęłam :-D

kasiekz - fajowy kącik!

Muńka dobrze, że chłopcy grzecznie posłuchali a nie zaczęli pyskować. A byłam światkiem sytuacji gdzie pani zwraca może z 10-letniemu chłopcu uwagę a ten: wyp**** stara k**wo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

byłam nastawiona na każdą reakcję, ale miło się zaskoczyłam :-)

Kasiek jak Ty to robisz, że tyle Ci się udaje rano spraw pozałatwiać? Mój bąbel jak jestem z nim sama chodzi za mną i jęczy :confused2: Chyba, że są inni domownicy i ktoś się nim zajmie, zabawi. Strasznie towarzyski z niego typ ;-)

Kasieńka
to Nikoś jednak nie jest w żłobku? Nie nadążam ;-) Fajnie masz, że Ci śpi do 7. Mój też od 19-tej, ale o szóstej (no czasem o 6.20) pobudka :blink:

Muńka ja też wczoraj odleciałam przy avatarze ;-) Ale musiałam być bardzo zmęczona, bo ten film uwielbiam! Mogłabym go obejrzeć kolejne trzy razy :)

reklama
Kurier GLS który właśnie odjechał z moją paczką: 'Nie zadzwoniłem do Pani, bo szef nie naładował mi telefonu'
Ja: 'Ale minutę temu był Pan pod moim domem i właśnie Pan ze mną rozmawia, a więc ma Pan telefon naładowany'
Kurier GLS: 'No, ale to wina szefa, że wcześniej nie był naładowany'
...i gadaj z takim!

Iwon rano to jedyny czas kiedy P siedzi, ogląda bajeczki, wciąga śniadanko i nie marudzi:D

Do góry