reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Jagódka i cioccolata ja tez mam w środę wizytę wiec mam nadzieje ze wspólna wizyta przyniesie mi szczęście! Ostatnio miałam iść z kilkoma dziewczynami z wątku ale się wylamalam i poszłam wcześniej i same złe wieści były wiec teraz idę z wami i nastawiam się pozytywnie! ;)

Faraway faktycznie bardzo duża dawkę bierzesz. Lekarz Ci taka zlecił? Miałas badany progesteron?

Ostatnia edycja:
reklama
witam wszystkie ciezarowki a szczegolnie nowe:-)
ja tez mam wizyte na 30/12 i musze jeszcze tyyyle czekac ale ze po drodze swieta to moze jakos zleci
w tej ciazy wyskoczyl mi brzuch bardzo szybko jak jestem w kurtce to nie widac ale w sweterku juz tak;-)
trzymam kciuki za wszystkie mamusie z zagrozeniami i obawami i mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok
po troszeczku przybywa mi rzeczy dla maluszka .......najmniejsze ciuszki po corci sprzedalam a kolejne rozdalam no bo w tym czasie dwa razy sie przeprowadzalam i do tego nie planowalismy wiecej potomkow ale moje kolezanki zawsze cos wynajda w domku po swoich dzieciaczkach i mi podrzucaja ,no i ja tez teraz zostawiam po mojej corci ale to takie na dwa latka,lozeczko mam wozek tez jest tyle ze rozowo niebieski i jak bedzie chlopczyk to bedzie trzeba zmienic,ostatnio powyciagalam z pokoju malej zabawki dla niemowlakow grzechotki itp chowam wszystko do pudelek i po trochu rzeczy przybywa:-D

hejo, dziekuje za mile przyjecie do grona Mam :) czuje sie dzisiaj strasznie... chce mi sie plakac , wymiotowac i nic mi sie nie chce, a strasznie tego nie lubie .... Ja wizyte mialam 2 dnu temu , widzialam bijace serduszko i strasznie mnie to uszczesliwilo. Bede mloda Mama, poniewaz mam 19 lat i tak naprawde mam takiego stresa, ale mam nadzieje, ze z pomoca od doswiadczonych Mam dam sobie rade :) Jak juz wspominalam mieszkam w niemczech Lusia7 dolna Saksonia , i jestem tu prawie sama oprocz mojego narzeczonego. i paru znajomych ktorzy pare kilometrow ode mnie mieszkaja .

makota89 , lekarz chcial mi przepisac femibion , ale powiedzialam ze biore centrum materna , i nie miala nic przeciwko , wiec moze duzej roznicy nie ma . Ale kazdy organizm jest inny :) pozdrawim

jagódka i susel, nie miałam badanego progesteronu. Ale lekarz zalecił taką dawkę po wykryciu tej krwi pod kosmowką. Jak przeczytałam post o zawartości progesteronu w polskich lekach, to zadzwonilam do lekarza upewnić się czy dobrze przyjmuję. I potwierdzil, że mam dawkę utrzymać. wierzę, że wie co robi :) Kolejna wizyta 12.12. Poproszę wtedy o zlecenie zbadania poziomu progesteronu.

rybka1981, ja też zaczęłam prowadzić scrapbook :) myślę, że to będzie wspaniała pamiątka

Hej dziewczyny:-)

Ale produkujecie, nie jestem w stanie wszystkim odpisać:-(

Jesli nie macie jeszcze dzieci to odpoczywajcie na maxa:tak: Ja jestem zmęczona, nic mi się nie chce, a muszę zajmowac się moim brzdącem, a to bawic się klockami, a to dać jeść, a to pić, a to się lobuz rozbierze i trzeba szukać ubrań po całym domu hehe masakra:-D Teraz zasnął i przynajmniej będę się mogła napic kawki;-) no i poczytam co u Was.

Bierze któraś witaminy Pregna Plus? Mój gin powiedział, żebym je brala, bo tam już jest wszystko w odpowiednich dawkach. Wiecie jaka cena?

.jagódka - aż z ciekawości pogooglałam za tymi lalkami i są różne wersje. Jest nawet taka z wymiennym brzuchem - można robić mniejszy, średni i duży ciążowy, a w środku dziecko. Normalnie padłam! :tak:
To którą dostałaś? O, przepraszam, to którą córcia dostała? :happy2:

venus, ja w pierwszej ciąży brałam Pregna Plus i wyniki zawsze były bardzo dobre. Teraz skończę tylko to, co już kupiłam (Aktiv Mama) i wracam do Pregna Plus. Ceny nie pamiętam, możesz poszukać w aptekach internetowych :)

faraway - nieciekawe masz objawy, dobrze, że skonsultowałaś dawkę, widać tyle trzeba.

Lusia, głowa do góry! Zły humor minie :)

Anastazi - jesteś chyba pierwszą i jedyną osobą, która cieszy się z dodatkowych kilogramów w ciąży :-D :-D Uwierz mi, potem się to zmieni :-D :-D :-D

la luna - ja pożyczyłam większość ciuszków po synku mojemu bratu, ale łóżeczko jest, wózek też, patrząc na listę rzeczy wyprawkowych to w sumie wielkie zakupy nie będą konieczne. Wózek mamy niebieski, ale jak się urodzi córeczka nie zamierzam go zmieniać. Może napiszę tylko do producenta z pytaniem, czy można wymienić samą tapicerkę, z tego co mgliście pamiętam, to chyba była taka opcja. Może u Ciebie też tak się uda zamiast kupować cały nowy wózek? ;-)

suselku - i tak trzymać! Pozytywne myślenie! :-)

reklama
venus 27 - witaj w klubie moj maly tez wlasnie zasnal i mam jakies 2-3 h odpoczynku :-) co do tabletek , ja ostatnio skorzystalam z okazji dnia darmowej dostawy ( 2 grudnia) i zamowilam sobie leki przez internet i zaoszczedzilam jakies 60 % w tej aptece PregnaPLUS 30 kapsułek - Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty twoje witaminki sa za 25 zł za 30 kapsułek tyle ze + wysylka ja mialam wtedy darmo ale jak zamawiasz wiecej rzeczy to i tak sie oplaca i do domu przyniosa :tak:

Lusia 7 - moj M tez razem ze mna jest w ciazy :-D za pierwszym razem tez tak bylo a na dodatek rozwalil sobie barki w pracy i prawie cala moja ciaze byl ze mna na zwolnieniu :tak: czego nie polecam :sorry2:

La luna - ja bym nowego wozka nie kupowala ewentualnie tak jak pisze MaMaMu zmienilabym jakos tapicerke tyle ze moj synek miał (żółty-Pomarańczowy ?) z brązem

Nie dosyć ze pogoda mnie dobija zimno i ciemno to jeszcze na moim pietrze odbywa sie remont na klatce :wściekła/y: dobrze ze mojemu dziecku nie przeszkadza:confused:

Ostatnia edycja:
Do góry