reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

reklama
A ja dziś odebrałam moje wyniki przeciwciał na podstawowe choroby. Z pozytywów to to, że szczepionka na różyczkę z lat szkolnych jeszcze działa, no i mam dużo przeciwciał IgG cytomegalii. Minus ten, że już nie mam przeciwciał toksoplazmozy, a w poprzedniej ciąży zdawało mi się, że były... :eek:

Ale poza tym bardzo ładne wyniki.
Za tydzień USG genetyczne.
To będzie 13 tyd. ciąży - czyli mogę poznać płeć...?:happy:

A ja dziś odebrałam moje wyniki przeciwciał na podstawowe choroby. Z pozytywów to to, że szczepionka na różyczkę z lat szkolnych jeszcze działa, no i mam dużo przeciwciał IgG cytomegalii. Minus ten, że już nie mam przeciwciał toksoplazmozy, a w poprzedniej ciąży zdawało mi się, że były... :eek:

Ale poza tym bardzo ładne wyniki.
Za tydzień USG genetyczne.
To będzie 13 tyd. ciąży - czyli mogę poznać płeć...?:happy:

Wszystko zależy od sprzętu i umiejętności lekarza..Czasem to jak wróżenie z fusów;-)

Witam nowe mamusie, fajnie, ze jeszcze sie ujawniacie :))

Jutro bede dzwonic umawiac sie na polowkowe bo wczoraj sie okazalo ze u mnie ww szpitalu robia tylko takie jesli ciaza jest zagrozona i pani mi jasno dala do zrozumienia ze moja nie jest (niedoczynnosc tarczycy, przebyte poronienie), widac maja inne wytyczne.

Dbajcie o siebie, jutro ide po jakis nowy krem, jak dorwe ten pharmaceris to go kupie choc nie wiem czy tu znajde,

A ja znów witam wieczorową porą :-) Zauważyłam, że jak piszę coś za dnia to tak jakby mój post był niewidoczny bo nikt na niego nie odpisuje :-p:-p
Jagódka Ty masz coś wspólnego ze służbą zdrowia? Tak się zastanawiałam bo takie rady dajesz jakbyś pracowała w czymś takim? W poprzedniej ciąży byłam na forum pisała z nami dziewczyna, która pracowała w labolatorium to nam wszystkie wyniki zawsze tłumaczyła z chińszczyzny na polski :-D To na prawdę pomocne.
aNilewe
ja już od znajomych słyszałam, że są duże różnice w podejściu do badań w ciąży w różnych krajach. Że to co w PL jest ważne i obowiązkowe w innych w ogóle. Dziwne trochę co?

Katka, nie niewidoczny, tylko może nikt nie wiedział co odpisać. swoją drogą każda z nas przeżywa/przeżyła/przeżyje chwilę, w której poczuje się olana :)

makota, poczekaj na wizytę u lekarza, może on ci jakoś będzie wyliczał?

hehehe małgorzatka ma rację Katka. Dziewczyny w ciągu dnia tak lecą z postami i odpisują sobie dosyć szczegółowo i na temat iż nie zawsze się "wbijesz" w rozmowę :D
Jesteście dziewczyny coraz bardziej produktywne - chyba coraz więcej osób jest na l4 :p mi sporo czasu zajmuje aby ogarnąć wątek główny nie mówiąc już o innych, ale nie zostawiam sobie tego na weekend bo na pewno nie wyrobię :p

Elefit co do pracy to ja już przed 12 mam odlot. :p Dzisiaj koleżanka z pracy- wiedzącą o mojej ciąży- a spotkała mnie ok 12 zrobiła wielkie oczy i się pyta czy się dobrze czuję bo jestem blada jak śmierć i mam podsiniaczone oczy:szok: nie mówię już, że widziała mnie o 8 rano :p

Spokojnej nocki.

reklama
Ja z Ola w ciąży mogłam pracować... Co prawda zaliczylam senność, bóle pleców, słabo mi sie raz zrobiło...ale teraz bym nie wyrobila.... Ledwo w domu wyrabiam przez mdłości a co dopiero na obsłudze klienta

Do góry