reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Gosia, wiem, ale moja Ola ma 90% ubranek ze smyka właśnie i kupiłam jej taki rozmiar jak zwykle. no ale tam też rozmiar zależy od serii, czasami rozmiar rozmiarowi nie równy, dlatego przymierzę od razu w żłobku i jak coś pojadę wymienić. bo niestety w outlecie nie ma zwrotów jedynie wymiana, i to w ciągu 5 dni zaledwie...

reklama
Małgorzatkar a gdzie w Warszawie jest outled smyka bo kiedyś był w centrum ale podobno tylko do likwidacji, ja mam blisko Fashion Hause ale tam dla dzieci praktycznie nic nie ma :/ W Factory na Ursusie dawno nie byłam, ale też nie kojarzę

Małgorzatkar a gdzie w Warszawie jest outled smyka bo kiedyś był w centrum ale podobno tylko do likwidacji, ja mam blisko Fashion Hause ale tam dla dzieci praktycznie nic nie ma :/ W Factory na Ursusie dawno nie byłam, ale też nie kojarzę

w Factory na Annopolu. ja akurat niedaleko mieszkam, więc tam często jeżdżę. poza tym jest tam outlet reserved kids i mają naprawdę sporo ubranek, w fasion house praktycznie nigdy nic nie ma, a tam można coś upolować. i jest fajny jupi park dla dzieci :) tylko że od ciebie to kawał drogi, skoro ty po tamtej stronie Warszawy mieszkasz...

Dzień dobry :-)
też właśnie miałam zapytać gdzie jest ten outlet, bo nigdy mi w oczy nie wpadł...

Co do humorów ciążowych to też czepiam się bardziej niż zwykle...
biedni Ci nasi mężowie:-D

Ostatnia edycja:
Minisia nic mi nie mów, te nasze przydziałowe 2 usg na ciążę to porażka totalna :-( 5 lutego mam wizytę u położnej, ale wiadomo, jak będzie - sprawdzenie siusiu, ciśnienia, waga, mooooże dopplerem posłucha serca i zaprosi znowu za 2 miesiące :dry: Korci mnie, żeby umówić się na usg prywatnie, ale jeśli już, to po ukończonym 16tc, żeby mogli nam powiedzieć płeć dziecka ;-) Tylko to z kolei będzie dość blisko usg na NHS, więc czy warto tracić tyle kasy? :dry: Już wolę poczekać i dołożyć, żeby zrobić prywatne usg 4D w kwietniu...
Dokladnie jak piszesz :(
Ja juz po wizycie u poloznej w 16tym tyg a nast wizyta..uwaga!! W 28tyg ciazy:szok:
Za 2 tyg mam to polowkowe a nast to juz pryw.4d
A te wizyty hehe pozal sie Boze:dry:

Ja juz po wizycie u poloznej w 16tym tyg a nast wizyta..uwaga!! W 28tyg ciazy:szok:

Tez skusze sie na 4d. 3d kosztuje 90 zeta a 4d 120. Nastawialam sie na wiekszy koszt...

A tych wizyt malo...

Minisia ja tutaj mam tylko jedno usg miedzy 18-22 tc.. Jeżeli wszystko bedzie prawidłowo i żadnych strachów to bedzie to moje jedyne USG tutaj.. Nieziemsko co? A ostatnia moja wizyta tutaj była w 10tc. Za tydzien mam Usg i to bedzie mój 19tc.
A potem wizyte mam 26tc z położną. Wiec ja tez muszę sie takiej cierpliwości nauczyć i opanowywać nieraz myśli, że poprostu mowię sobie, nerwy nic nie pomogą, niczego nie przyśpieszą, a tylko mi dziecko zestresują w brzuszku. Wiec biorę ma luz :*

Dziewczyny wspolczuje wam z tym usg,to jakas porazaka taka mala ilość usg na cala ciaze :-(,ja to bym chyba nie wytrzymala i na pewno prywatnie tez poszla ,.

U mnie spacer z dziecmi udany,zaraz będę jadla moja ulubiona w tej ciąży fasolke po brytonsku :-)

Dziewczyny wspolczuje wam z tym usg,to jakas porazaka taka mala ilość usg na cala ciaze :-(,ja to bym chyba nie wytrzymala i na pewno prywatnie tez poszla ,.

U mnie spacer z dziecmi udany,zaraz będę jadla moja ulubiona w tej ciąży fasolke po brytonsku :-)

Ja byłam prywatnie w PL bo tutaj kosztuje to bardzo drogo, i wolałabym to przeznaczyć na wyprawkę. A w PL byłam w 13tc (12tc1d) aby sprawdzic serduszko i przy okazji przezorność mi tez wykonała) wiec sie ucieszyłam, uspokoiłam.. Ale gdybym nie poszła w PL to mowię do teraz była bym w niewiedzy.. To naprawdę jest zgroza.. Jak sie zapytałam czemu tu dopiero jest usg tak późno.. Przecież ja chce wiedziedziec czy serduszko bije itp.. To uśmiechnęła sie, i powiedziała trzeba miec nadzieje i myślec pozytywnie. Wow, dzieki za dobra radę.

reklama
Czesc dziewczyny :)
Tak mi przykro, ale ostatnio w ogóle nie mam czasu czytac i pisac na forum :(
ciągle coś sie dzieje , i jestem zajęta.
mam nadzieje że wszystkie czujecie się dobrze i wszystkie ciaże rozwijają się dobrze.
Ja fizycznie czuje sie dobrze nic mnie nie boli , maluszek rusza się najwięcej wieczorami i nocami ;)

Wizyte mam 6 lutego ale nie wiem czy nie przesune jej o tydzien bo miałabym juz połówkowe ,
czytam że płacicie za usg 4d ? ja mam robione na każdej wizycie bez żadnych dodatkowych opłat także co miesiąc widze małego w 4d. Klinika ma to w standarcie.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i życze zdrówka i dobrego samopoczucia ! ;)

Do góry