reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Tusiaczek z tego co słyszałam jak dzidziuś jest rozbrykany i wariuje i na dodatek nie chce pokazać co między nóżkami ma to będzie dziewczynka;p Nie chciałam w to wierzyć, ale za każdym razem na usg mój maluch był spokojny i czasem nóżkami machał, a ostatnio sam nózki rozłożył i w pierwszej sekundzie usg było widać że chłopak :) siusiaka na zdjęciu mam uwiecznionego :)
Ale po ostatnich przejściach na usg, zaczęłam bardziej doceniać słowa " nie ważne jaka płec byle było zdrowe", mam nadzieje ze następne usg już nie będzie dawać żadnych wątpliwości co do tego malusiego serduszka.

reklama
Jasne, że zdrowie najważniejsze, ale ciekawość daje o sobie znać. Następna wizyta wypada mi w urodziny, mam nadzieję, że w ramach prezentu Bąbelek się ujawni w końcu ♥

Dobra, wyszorowałam się, spakowałam, jeszcze termometr wezmę i jadę, teść na szczęście ma dziś wolne i mnie zawiezie, a potem odbierze Klaudię z przedszkola. Nienawidzę szpitali, ale wiem, że będę pod dobrą opieką.

dziewczyny ja myslalam ze sinus rinse to jest tak jak woda morska i mowilam ze tym psikam! wlasnie obejrzalam filmik i jednak to jest cos innego! znalazlam zamiennik FIxSin i bede dzis leciala po wszystkich aptekach! Jeszcze to jest moja deska ratunku! az sie ucieszylam ze moze cos mi pomoc

Jagódka, trzymaj się i daj znać, co z tobą...

Ewa, nieeee, sinus rinse to zupełnie co innego, znaczy to też woda, ale w duuuużej ilości :)

wróciłam z fitness i zakupów, normalnie myślałam, że nie doniosę toreb do domu, tyle się zebrało, a pojechałam tylko po pierś z kurczaka i ryż...

:dry: Za to sb, nd, pn łosoś, zaraz idę do sklepu po buły i zjem dla odmiany... łososia wędzonego
a łosoś wędzony jest dozwolony w ciąży? kurcze, ja też lubię, ale unikam bo to jednak praktycznie surowa ryba.
Ja dziś umieram:-( Ledwo z łózka się podniosłam...od jakiegoś czasu rano bardzo boli mnie głowa, na tyle, że podnieść z łóżka się nie mogę, a jak się spionizuję to od razu wymiotuję żółcią. Dziś stwierdziłam, że pójdę do teściów po ciśnieniomierz. 140/89, puls 101. Moje normalne ciśnienie to 100/70.. Dobrze, że jutro mam wizytę:-( Łeb mi zaraz pęknie.. aż płakać się chce..

Jagódka, dobrze, że zadzwoniłaś do lekarza. Oczywiście mam nadzieję, że to tylko chwilowy skok i że zaraz będzie lepiej. A magnez łykasz? on sprzyja obniżeniu ciśnienia.

Ja z reguły mam baaaardzo niskie ciśnienie (poniżej 90/60) i jednocześnie bardzo wysoki puls (powyżej 100). Wyjątkiem są tylko wizyty u lekarza kiedy ciśnienie mi skacze do normalnych poziomów, ale to chyba ze względu na stres przedwizytowy.

ja jem wędzonego łososia, tylko wybieram wędzonego na gorąco, a nie na zimno

a ja dziś na obiad wielce dozwolone danie: wątróbka wieprzowa z kaszą gryczaną :p

Podobno nie powinno się jeść niczego wędzonego, ale dziewczyny nie dajmy się zwariować, lubię łososia i jak go zjem 1x w m-cu to nitrozaminy mi nie straszne ;-) za to wątróbki nie lubię i jej podobno też nie powinno się jeść bo ma bardzo dużo wit A, a kiedyś się polecało bo ma żelazo, zwariować można przez te teorie dietetyczne :-D

A wczoraj objadłam się sushi, tyle że ja jem z pieczoną rybą bo surowej nie lubię nawet bez ciąży :rofl2:

reklama
Jagodka, trzymaj sie. Oby cisnienie jak najszybciej wrocil do normy.
Wczoraj na wieczor mialam taki chwilowy skok ze zdenerwoeania, az dreszczy dostalam. Na szczescie minelo po chwili i dzis ok.

Odezwij sie, co i jak, jak znajdziesz chwile.

Do góry