Witajcie
Karola czyżby mąż też był w ciąży? Wydaje mi się, że trochę przegina. Nie można ciągnąć dobroci tylko i wyłącznie na swoją stronę i koniec. Podejrzewam, że nie było by mu miło gdybys Ty tak się zachwala gdyby kroiła sie impreza i Niego w rodzinie, a Ty tak bys postąpiła. Chce miec focha? I sie złościć? Proszę bardzo. Ale niech nie mów że ta złość jest na Ciebie, bo sam stworzył taką sytuację, i sam sie obraził, wiec jedynie zły moze byc na siebie, za swoje zachowanie. Chce sam to niech sam, ciekawe za ile mu przejdzie. I tu nie chodzi, ze masz go trzymac na dystans, tu chodzi o to zeby sam zrozumiał swoją gupotę.
Minisia trzymam mocno kciuki, aby Ci sie udało z własną firmą!

:* a ja ostatnio mam parcie na czekoladę!

mąż wczoraj jechał do sklepu i kupował. Bo nie mogłam sie oprzeć znów
Jagódka życzę Ci aby ten bol odszedł, bo wierze że nie należy do najprzyjemniejszych. Ja po długim spacerze narzekam na pachwinę, prawą, bo tylko tak śmie boleć.
Małgorzatkar gratuluję udanej wizyty! Po drugie trzymam kciuki za pozytywne wieści na drugiej wizycie. A po trzecie gratululuję poznania płci - córy

:* :* Gratki kochana!!!
Katka juz niedługo będziesz czuła te falowania, przekręcanie sie, pływanie, kopniaki coraz bardziej wyraźniej.

u nas każdy dzien to syn przybiera na sile.. Troszke sie boje co to bedzie pozniej.

a teraz mały od godziny juz "tańczy w brzuchu"
Kubusiowata super z tym serduszkoem! Że mogłas usłyszeć i wszystko dobrze.

no i połówkowe juz niedługo! :* super!! :**
S.michalina ja po przeczytaniu tego urywku z tekstu tez sie zastanawiam czy śmiać sie cxy płakać

dobre!

Co do szkół rodzenia, ostatnio czytałam wiec wklejam :
" W Polsce funkcjonuje wiele szkół rodzenia różnego typu. W większych miastach są to szkoły przyszpitalne, prywatne, organizowane przy stowarzyszeniach i fundacjach lub we wspólnotach parafialnych. Trudniej jest w mniejszych miejscowościach, ale i tam – obok szkół przyszpitalnych – powstaje coraz więcej szkół prywatnych.
Szkoły bezpłatne są finansowane przez fundacje, stowarzyszenia, samorządy lub przez Narodowy Fundusz Zdrowia. Zapytaj w szpitalu, w którym chciałabyś rodzić, czy oferuje bezpłatne zajęcia w szkole rodzenia. Informacje można również znaleźć w internecie. W szkołach prywatnych ceny są zróżnicowane. Przeciętnie wahają się w granicach 100–500 zł za cykl zajęć. Czasami można liczyć na zniżki lub zapłacić w ratach.
Zajęcia trwają zwykle 2–3 miesięcy, choć w niektórych szkołach krócej. Istnieją też szkoły oferujące tzw. kursy weekendowe (zajęcia odbywają się w blokach sobotnio-niedzielnych)."
ANilawe ja tez Mniewamy rożne sny, podobne gdy właśnie za duzo mysle, lub jak np. W ciagu dnia przeglądam rzeczy dla maleństwa. To naturalne, że nasza podświadomość tak reaguje. :* ja tez sie boję (najbardziej to chyba porodu), ale wczoraj z mężem rzucilismy hasło, jak bob budowniczy "damy radę? Tak damy radę". Zobaczysz będziemy zajefajnymi rodzicami.. :*
A sny w ciąży u większości kobiet są dużo bardziej szczegółowe, pełne kolorów i smaków, emocji - pozytywnych i negatywnych. Zarówno koszmary, jak i dobre sny są intensywniejsze niż do tej pory. Wiele kobiet pamięta dużo więcej snów niż normalnie. Jest to związane ze zmianami, jakie dokonują się w ciele matki, za które odpowiedzialne są hormony. Istnieją także inne czynniki, które wpływają na ilość i jakość snów kobiet w ciąży.
Ewa zdrowiej!! I aby to nie angina!! Bo to jest takie dziadostwo ze hej!
A ja dziś piorę, sprzątam, bo obiad mam z wczoraj

wiec odpada.