reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Lui to za Ciebie oczywiście też trzymam kciuki!! Mam nadzieję, że obie dowiemy się co nam siedzi w brzuszku tak na 100% :D Na którą masz? Jak na 16.20...tyle jeszcze czasu :(

reklama
Trzymam kciuki za wizyty i za poznanie plci :)

Pobrali mi dzis krew, tsh i proby watrobowe. Byc moze zrobia mi gastroskopie na co nie mam ochoty ale jak mus to mus. Mam zastoj w nerce ale to ponoc normalne

Milego dzionka i smacznych paczkow :p

Lui to za Ciebie oczywiście też trzymam kciuki!! Mam nadzieję, że obie dowiemy się co nam siedzi w brzuszku tak na 100% :D Na którą masz? Jak na 16.20...tyle jeszcze czasu :(
dzis mam wizyte na nfz wiec sie nie nastawiam zbytnio na nowinki ale moze, moze..... ;-) ja ide koło 13 ale o ktorej mnie przyjmie to nie wiem ostatnio 3h czekałam...... ech... czego sie nie robi dla darmowych badan... nastepna wizyta juz połowkowym 11 marca.
za wszystkie wizytujace trzymam kciuki &&&&&&&&&&&

aNilewe
nie wiem, czy mnie posłuchasz, ale... nigdy, przenigdy nie bierz żadnych szczepionek w ciąży. To jest skandal, że w ogóle coś takiego jest dopuszczalne, bo pamiętaj, że wpuszczasz obce, wirusowe ciała do swojej krwi i to NA PEWNO będzie miało wpływ na dziecko. Dowiedz się, jaka to szczepionka, jaka jest jej nazwa i przeczytaj ulotkę. Mnie też proponowali... Wiesz ile osób zaczyna chorować w kilka dni po otrzymaniu szczepionki? Poza tym, te szczepionki są w pewnym sensie dopiero testowane na ciężarnych, bo praktycznie nie ma żadnych danych po obserwacjach grupy zaszczepionej. W ulotkach też jest napisane, że szczepionki na grypę są niewskazane dla dzieci poniżej 6mż - ale przedostanie się z krwią przez łożysko, to "nie to samo", co bezpośrednie wkłucie, nie? :sorry: Ja bym nie szczepiła się, zresztą przy mojej Gabi rodziłam w grudniu i też odmówiłam szczepienia.

Venus 3mam kciuki i koniecznie szybko daj nam znać po wizycie!!!! (albo chociaż mi napisz na fb ;-) ).

Gosia i Bartek
ja mam usg dopiero 10 marca, to jak cała wieczność dla mnie... I też jeszcze póki co nie wiem nic o Bąblu poza tym, że jest ;-)

Ja się zastanawiam po co komu szczepionka na grypę w marcu? Szczepienia na grypę przeprowadza się w październiku/listopadzie, a nie na wiosnę. Też bym się nie zaszczepiła w ciąży. Ba! W ogóle się na grypę nie szczepię, bo zawsze choruję po tym szczepieniu i wcale mi to nie pomaga w ciągu zimy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sergeevna damy radę :D
aNilewe o jakimkolwiek szczepieniu w ciąży pierwsze słyszę. Mi nawet odczulanie zakończyli jak się okazało że jestem w ciąży. Głównie dlatego, że nie przeprowadza się badań na ciężarnych a badania mają przeprowadzone na szczurach i tam badania wypadły niekorzystnie.

gosia i bartek no TSH też powtarzam co 4 tyg bo mam niedoczynność. Jakie masz aktualnie TSH? jakie leki i w jakich dawkach bierzesz?

a aktualnie mam TSH 1,26, biorę Letrox 50.

co do szczepień to przychodzi do mnie na korepetycje z angielskiego farmaceutka i nawet ostatnio rozmawiałyśmy o szczepionkach, ona się nie szczepi i swoich dzieci też nie szczepiła. Generalnie widzę, że co raz więcej osób jest nastawionych negatywnie do tematu szczepień. Ja sama też się będę chyba mocno zastanawiać czy jednak lepiej jest nie szczepić dziecka no ale do tego czasu jeszcze trochę więc można poczytać i popytać na ten temat.

reklama
Do góry