reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Nie mogę podziękować z telefonu :/
Surowa starta marchew to była jedyna oewna opcja że zje no trudno zobaczymy ..... dobrze że zjadla też te 2 ugotowane :) jak ja odebralam od Claire to była az sina z zimna teraz nabrała kolorów i zaczęła rozrabiac więc jest chyba lepiej :)

reklama
Wrocilismy z wypadu na wies, dziec zachwycony, ja tez - pogoda piekna, multum malenkich kozek (jeszcze takie nieporadne, slizgaly sie, potykaly ale juz probowaly sie trykac :-D), jagniatek (dziecia najbardziej zainteresowlo jak siusialy :-)), cielaczkow (wylizaly dziecia :-)), swinek i koni (az buzie otworzyl jak zobaczyl, jak 4-letnia dziewczynka jechala na kucyku :-)) do tego jeszcze psy (nasza psa odstawila z nimi cyrk, wiec dziec mial na co patrzec :rofl2:) i takie hity jak traktor, wozek widlowy i kombajn (kombajn sie nazywal "dominator" :-D). Teraz spi razem z tata :tak:

alijenka -
oczywiscie, ze sie nie da zyc 100% zdrowo i zgodnie z natura i z reszta tego by chyba nikt nie chcial. Chociaz stop, widzialam reportaz o 40 latku, ktory z zona zamieszkal w ziemiance :szok: Zona uznala ze to forma urlopu i na zime zadekowala sie z powrotem w cywilizacji a ow tak zostal... W koncu zona odeszla od niego na dobre a on juz tak kilka lat w tej ziemiance :szok: Nie liczac nielicznych tego typu reszta ludzi ceni sobie pralki, lodowki, ogrzewanie i kilka innych udogodnien :tak:Nie znaczy to jednak, ze trzeba popadac w druga skrajnosc, zrec na codzien fast food i taplac sie w chemikaliach "bo i tak niedzrowo". W miare mozliwosci mozna unikac niezdrowych rzeczy - zawsze to cos ;-)
Dobrze prosperujaca eko-wioska ma cykl zamkniety - pola i ogrody nawoza obornikiem od wlasnych eko-krow a dzieki plodozmianowi i biologicznej roznorodnosci (w przeciwienstiwe do monokultur) ziemia nie jest wyjalowiona :tak:Nie jest to z reszta zadna rewolucja, tylko powrot do korzeni - tak funkcjonowalo rolnictwo od tysiecy lat (teraz tylko unowoczesnione m.in. poprzez mechanizacje) :tak:Kiedys rolnik byl samowystarczalny. Uwiazanie do koncernow chemicznych to wynalezek najnowszych czasow i wcale czlowiekowi nie sluzy ;-)
Niezle z tym Twoim pracodawca :szok: Dobrze, ze Ciebie po sadach nie ciagali! Kiedy to ja jechalam ostatnio z biurem podrozy? Hmmm... w 1998 i byl to drugi raz w zyciu :-p

kasiekz
- nie boj zaby, ochlodzenie bylo jednodniowe :tak:

Sunshine
- zdrowka i powodzenia na egzaminie :-)

Edek: faceci sa z innej planety. Dziec wlasnie zarzucil ojcu nogi na twarz a ten dale spi jakby nigdy nic :szok::-)

Ostatnia edycja:
wspólna kolacja...odnośnie 'dobrych' bakterii :D:D
20140307_170737.jpg

Załączniki

• 20140307_170737.jpg
    20140307_170737.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 86
No rzeczywiscie hjudz! mhmmmmmm :no::-D piłeczka i tyle!

Sunshine, nie pomogę z ORS...ryż zakleja...moze kleik ryżowy? kaszka ryżowa?

to be continued....panowie wrocili ze spaceru...

Aga - a moze jak Aronia radzi - skonsultuj to jeszcze raz z prawnikami. Czy w sytuacji kiedy syn ma 2 latka a tatuś się nawet raz nim nie zainteresował to ma szanse na dostanie tej weekendowo-świąteczno-okazjonalnej opieki? Bo wg mnie niewielkie.
Poza tym - czy on całe życie nie bedzie pracował?? Kolezanka ostanio wygrała sprawe w sądzie o podwyższenie alimentów - facet pracuje na czarno - wiec utrzymuje ze jest bezrobotny i uzasadniał ze nie moze pracy znaleźć. Dostał podwyższenie alimentów i sądzina uzasadniła ze jest młody, wykształcony w pełni sił i na dodatek nieuwiązany do dziecka - w związku z tym jedynie brak chęci przeszkadza mu w znalezieniu pracy.
No właśnie muszę się gdzieś dowiedzieć jak to teraz jest po takim braku kontaktu.

aga - a patrzylas w tabele düsseldorfskie? to nie tylko zalezy od jego przychodow ale i wieku dziecka (im starsze tym nalezy sie wiecej). Czy to taki wieczny Hartz-IV-Empfänger? :szok: Prawa na Kindergeld nie masz, bo mieszkasz w PL. Jesli przemyslisz sprawe, moge sprobowac poszukac kogos, kto sie zna i kto by Ci za darmo poradzil. W czasie studiow mialam wiecej takich kontaktow ale moze jeszcze znalazlabym kogos, kto sie zna. Nie musisz teraz, masz na to Anspruch jeszcze 16-23lata. Jezeli kiedys sie zdecycujesz to daj znac ;-)
Nie nie patrzyłam, a on to chyba leń i wieczny kombinator udający niewiniątko, robił z siebie psychicznego chyba, ze go firma do takiego stanu doprowadziła :/

A dzień super mieliście- lubię takie klimaty :D

Aga a u Was chyba nie ma nawet tego kogoś w papierach jako ojca tak ???? Zawsze by Ci się przydało nawet te 100 euro, mieć a nie mieć, ja mam też 477 zł tylko ale zawsze coś jest.
Wiesz dla 100e by mi się nie opłacało, bo zabierają mi to co mam w pl wtedy i wychodzi na to, ze mam tylko 100pare złoty więcej.

wspólna kolacja...odnośnie 'dobrych' bakterii :D:D
Zobacz załącznik 614004
Boskoooooooooo.

Maj hjudż belly;-)
Wow robi wrażenie :D

Zdrowie wszystkich kobietek :) pozdrawiam z piwa
Zdrówko!!!

Alijenka caluski bo przejezdzam obok wlasnie :D zawsze jak jade przez ta trzebnice to o was mysle!

Nie widz brzucha z telefonu!! Ale jutro porownam czy moj nie wiekszy przypDkiem bo ja mam znow giganta....

Janek dzis zjadl na kolacje dorosla porcje (duzy talerz ktory byl przeznaczonh dla taty) makaronu z dorszem w sosie pomidorowym o_O Myslalm ze padne z wrazenia!!! I jadlby jeszcze ale sie balam dokladac zeby go brzuch nie rozbolal w aucie z przejedzenia...

reklama
hej dziewczyny

marzenie_kobiet.jpg

Dziś idę walczyć na ogród :-:)-:)-(, nie chce mi się strasznie :-:)-(.

Dziś także mam 5 dzień diety i wreszcie mi się już brzuch chowa :-D:-D:-D:baffled::baffled::baffled:, choć strasznie bym zjadła jakieś ciasteczko lub czekoladkę no ale muszę dać radę :tak::tak:

aronia tez oglądałam ten program, ale ja lubię wygody i nie wyobrażam sobie innego życia :-D, a na wsi to ja jestem co tydzień i moja jak na razie tylko zachwycona kaczkami :-D:-D:-D, ale też uwielbia jak psy szaleją śmieje się jak nie wiem co, radość na całego.

kasiek jak słodko P wygląda z tym chomikiem :-)

MsMickey wow co za brzusio :tak:

Aga aha no tak masz rację, że wtedy zabiorą to co w PL, hmmmm a u A może to faktycznie 3 dniówka, oby go znowu nie rozkładało :-:)-(

josie kiedyś się musimy zmówić po trasie ale to jak w dzień będziesz jechać, albo mogę do Rawicza podskoczyć jak coś z Leszna nie masz aż tak daleko
Wow to Janek nieźle wciągnął makaronik jak koń dropsa :-D:-D:-D

Do góry