reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Emyly mój syn ma warsztat i tatę złotą rączkę i oni wszystko razem budują ;) ale sam z siebie to się tym nie bawi zbyt często. Za to uwielbia wszelkie pierdo.lki klocki i zwierzątka.
Ja używam cazkow ale uwaga pilnik się przydaje! Mój syn ma twarde paznokcie u dużych paluchow nawet po kąpieli i mu piłuje. ;)
Ja z zakupów kupiłam dziś pieluchy waciki patyczki higieniczne. Jutro może zamówię na necie resztę. Większość najważniejszych rzeczy mam po synu.

reklama
mój dwulatek aktualnie preferuje zabawy na powietrzu, a tam dowolność tematyczna. Najbardziej lubi kopanie dziur łopatką. Może cały warsztat sobie daruj, ale jakąś fajną wkrętarkę czy wiertarkę na baterie... albo najlepiej puzzle.

Moja 2-latka też lubi zabawy na powietrzu, wyrywanie kwiatków, kopanie i szukanie robaków :-D ale także lubi swoją księgę baśni gdzie jest dużo obrazków, dom dla lalek i kuchnię. Tak sobie myślę że ciężko coś kupić. Może jakiś pojazd, którym porusza się odpychając nogami?

Ka.wo mój mąż gdy z czymś przesadzi to nigdy nie przeprosi, bierze na przeczekanie a mnie złość szybko przechodzi. A musi wiedzieć że tak nie można! Albo tak przełoży sytuację żeby wyszło że on biedny :-D ale mnie wpienił wczoraj że jeszcze do teraz mnie trzyma....

Michalina może masz rację że przez pracę ma się mniej czasu na rozmyślnie. W końcu trzeba się będzie zabrać za organizację wyprawki. Na razie trochę czasu nam zostało. Mnie do przygotowań zmusi na pewno demontaż szafy w sypialni bo zamowilismy nową. Wiem.że w obecnej na samej górze jest mnóstwo ubranek.

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór!
Ja w ramach pocieszenia po porannej glukozie znow upieklam ukochane bułeczki cynamonowe. To chyba tez ze strachu przed wynikiem, ktory odbieram w poniedziałek....

dziewczyny wyszły mi liczne bakterie w moczu i 15 erytrocytow świeżych w polu widzenia i 6 erytrocytow wyługowanych. Martwić się ? Dzwonić do gina ? Od tego mogę mieć bóle i te skurcze ?

Krew w moczu moze świadczyć o kamieniu w nerce, albo o piasku. Furagina moze nie pomoc i trzeba to skonsultować z lekarzem (nawet ogólnym). Tak czy inaczej powinnas pic bardzo duzo wody do czasu wizyty.

Ja też przeżyłam tę glukozę. Pierwszy kubek to mi nawet o dziwo smakował:tak:, ale przy drugim już drapało w gardło i pozwolili wziąć łyczek wody. Najgorsze było to siedzenie w poczekalni, bo niewygodnie i spać się chciało. Dziś już ma być wynik.

Dwa kubki? Ja pilam jeden...

Ja też lubię mieć wszystko zaplanowane, poukładane, omówione, ale na lubieniu niestety się kończy, nigdy się nie mogę poskładać tak jakbym chciała

(...)

No i nie wiem c jeszcze. Aha, czuję się jak słonica. Jeszcze kilka dni temu było fajnie a teraz jakoś tak strasznie ciężko, jak na końcówce. A tu jeszcze 3 miesiące. OMG

mozemy sobie przybić piątkę :)

Dzien dobry!

W nocy pamietalam, aby odpisac komus na cos o czym zapomnialam i... Znow zapomnialam!

Widze, ze apteczne rzeczy kupujecie... ja kupie w polowie miesiaca. Szpitalne tez i do maja powinnam miec wszystko. Gdybym nie byla na zwolnieniu tez pewnie nie mialabym ani glowy ani czasu do planowania...

Czytalam pomysly na prezent, szczegolnie dla chlopczyka ;) i powiem szczerze, ze o ile z zabawkami dla dziewczynek jestem na biezaco, o tyle o chlopiecych nie mam pojecia :p tzn kojarze jakies gadajace narzedzia i lokomotywe tomka, ale moja wiedza jest mocno ograniczona :p

Milego dnia !

Heej

Ja też się czuję jak słonica, wieczorami to już standard że mnie wsio boli, że muszę leżeć bo nie przejdzie.
Ja wypiłam dwa kubeczki plastikowe glukozy, może z 300 ml.

A ja od jutra do świąt idę na długi urlop :) Poszłabym na l4 ale zapisałam się na wczasy pod gruszą i kasę trza wziąć :-p
Miłej środy dziewczynki

hej dziewczyny:) Dzwonilam wczoraj do gina i kazal w piatek powtorzyc badanie i zadzwonic do niego. W nocy bol pęcherza sie wdal;/ wiec wzielam juz furagin bo i tak latam po kilka kropel;/ jakos do piatku wytrzymam a moze furagin poprawi wyniki:)

mowicie o zajaczku a u nas jakos nie kupuje sie prezentów na zajączka:) ale niedlugo zbliza sie roczek chrześniaka i planujemy sie złożyć na rowerek :)

reklama
Ewa - uważaj na siebie!
Elifit - ja całkiem niedawno czułam się jak słoń. brzuch mi twardniał, bolał i tak jakby ciążył. tak szczerze, ja te twardnienia kojarzę z chodzeniem i staniem :tak:

u nas zajączka się nie praktykuje, ale kupujemy sobie słodycze. mój siostrzeniec ma 15 urodziny w święta i tutaj ma problem z prezentem,może macie jakieś pomysły? pewnie skończy się na tym, że dam mu jakiegoś zająca czekoladowego i kasę.

Do góry