reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Małgorzatkar, a hormonalne badania? Lekarze często olewają problem nadmiernego owłosienia - wiem to po sobie i większość twierdzi - taka pani uroda. Dziękuję za taką moją urodę, skoro nawet laser (i nie mówię o słabych ipl-ach) nie daje rady.

reklama
Cześć Dziewczyny!
Strasznie dużo się pochorowało :szok::baffled: Mam nadzieję, że poczujecie się wreszcie lepiej :zawstydzona/y:
Undomiel - 100 lat :-D
Katka - współczuję nocy :baffled:
Małgorzatkar - fajnie, że usg dobrze wyszło, ale może rzeczywiście lepiej podrążyć temat bardziej
Podziwiam te, które mają problemy ze snem i sobie jakoś radzą, ja śpię jak zabita, a i tak ledwo nogami ciągnę :dry:
Pogoda u nas paskudna :baffled: wczoraj tez mieliśmy oberwanie chmury - zaraz po umyciu okien :cool:
Dziś mam wizytę u gin, jak zobaczy moje wyniki krwi to się chyba biedna załamie - morfologia mi znowu poleciała, chyba najwyższy czas przypomnienie w komórce ustawić i pamiętać za każdym razem o żelazie :zawstydzona/y:

Jagódka a Ciebie może dopadł katar ciężarnych, kiedyś czytałam, że niektórym się zdarza przez hormony.

Mam w sumie info dla dziewczyn z Wrocławia i okolic. Brochów się remontuje, co zapewne wiecie, ale jednak zamykają porodówkę od maja, do końca lipca :baffled: Jakiś kolo ze szkoły rodzenia dzwonił do nich i tak mu powiedzieli.

Co do wagi... ehhh aż się boję iść na wizytę, zaś mnie lekarz ofuczy. Zaczynałam z 66.5, spadłam do 62, przez 2 miesiące u lekarza miałam 66. Teraz wieczorem ważę ok 67, a rano max 66 :/ Głodna nie chodzę, staram się nieco więcej jeść i nic.
A i dziś na szkole położna mówiła, ze jak się miało opryszczkę w ciąży, to trzeba powiedzieć, gdyż dzieć ma wtedy 2 razy słuch badany.

Michalina u nas dzisiaj lato w pełni ;-)ja aż się cieszyłam jak padać zaczęło, takie fajne powietrze się robi.

ja chodze na brochów i słyszałam jak ordynator powiedział że zamknięty ma być miesiąc, i to czerwiec. pytałam później połoznej i powiedziała, że raczej czerwiec, ale dokładnie nie wiadomo w jakich dniach. powiedziała że na mój termin powinien byc otwarty znów - 8 lipca.
chciałam tam rodzic bo z krzyków najbliżej, oprócz borowskiej. to spory szpital i jak bedzie zamknięty to we wszystkich 3 pozostałych to będzie masakra. a wiadomo jak to remonty w polsce, będą chcieli skończyć w miesiąc a wyjdzie jak wyjdzie. trzeba sie nastawić na poszukiwania mijesca.. już stwierdziłam, że jak będą problemy, zamówię karetkę i jak mnie pogotowie zawiezie to będa musieli mnie gdzieś przyjąć :)

Małgorzatkar, a hormonalne badania? Lekarze często olewają problem nadmiernego owłosienia - wiem to po sobie i większość twierdzi - taka pani uroda. Dziękuję za taką moją urodę, skoro nawet laser (i nie mówię o słabych ipl-ach) nie daje rady.

póki co tarczycę sprawdziliśmy, wyniki wszystkie ok, więc będziemy szukać dalej. na pierwszy rzut poszły najbardziej oczywiste przyczyny. niestety mój M ma dużo włosów, jego siostra niestety też, ręce sobie epilowała, bo miała takie czarne, więc jest prawdopodobieństwo, że Ola się wdała w nich...

Gosia i Bartek Nie, niestety nie załapałam sie do szkoly rodzenia.. chodzę tam na badania. leżałam też tam dwa razy po 3dni i dobrze wspominam położne, słyszałam, że w ogóle na brochowie są fajne. dwóch lekarzy jest beznadziejnych, ale reszta okej.
a ty gdzie byś chciała rodzić?
słyszałam że na kamieńskiego jest fajnie, ale tam zawsze brakuje miejsc.

Undomiel wszystkiego dobrego w dniu urodzin!!!

Michalina co do prezentu to zależy czy mieszkają sami, bo wiesz może coś małego do mieszkania/kuchni. Albo jakiś fajny album na zdjęcia ślubne, bo wiem z własnego doświadczenia, że jak człowiek w końcu się zdobędzie na wywołanie to i tak po jakiś pudełkach lub szufladkach się walają.

Jejku, ale się Was dalej te choróbska trzymają - straszne!

U nas wczoraj przeszła wielka ulewa i dzisiaj ziiiiimno. Wczoraj prasowałam do północy prawie, dzisiaj siostra przyjechała mi pomyć okna i powiesić firanki więc teraz zostały mi tylko jakieś tam porządki przedświąteczne. Zboże zasiałam i już mi ładnie wyrosło więc będzie fajne do stoików świątecznych.

hej :-)
dużo zdrówka wszystkim chorowitkom życzę :tak:
Undomiel - Wszystkiego Najlepszego !!:-D

limonka - rzeczywiście dziwne, przecież energy drinki są nie zdrowe i w ciąży tym bardziej nie powinno się ich pić :confused:

miałam jechać na badania, ale nie mogłam rano zwlec się z łóżka :no: pogoda u mnie też do bani, narazie nie pada, ale jest zimno i strasznie wieje.....

malutka dziś szaleje od rana, czasem jej kopniaki są tak mocne, że aż nie są przyjemne, ciekawe co będzie jak jeszcze trochę podrośnie:-D

reklama
seorise też sie nad zastanawiam.. teraz czasem jak młody przywali.. a wazy gdzies koło kilograma dopiero :)
Gosia ciekawa, mam koleżanka która specjalnie jeździ z oławy do wrocławia bo tam nie chce.. każdy ma iną opinie zależy na kogo trafi... zobaczymy, jak to będzie z tymi szpitalami.

Do góry