reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Iwon - u nas nie jest tak żle z atakami płączu ale nadrabia biciem brata :wściekła/y:

Aga jestes WIELKA :tak: Zdrówka dla Antka

Asik - Super weekend

Kasiek - juz piatki?? bedzie z głowy. To tylko pare nie pzrespanych nocek, ja nadal codziennie mam pobudki.
Asik, Kasiek - poprawiałam kołdrę:szok: i cos mi strzeliło :-D:baffled:

reklama
Andzia 0- poprawianie kołdry wykopem?

Polaa - a moze fenistil w kopelkach pomoze?

Maćku - Adiena mi cos napisała, generalnie bardzo mało. Cytat :Fakt jest taki, ze nasze dziewczynki juz powinny mowic., Coz moge ci doradzic? Istotny jest sluch, wzrok, gryzienie, żucie, przelykanie, Jestes w stanie sama sprawdzic czy jest ok? raczej nie. Proponuje udac sie na miejscu do sensownego logopedy, ktory pokaze ci cwiczenia i zabawy stymulujace. czy mala duzo tv oglada, duzo muzyki slucha? Ogolnie powinnas sie skupic na stymulowaniu lewej półkuli. to ciezko przez net przekazac co i jak. Sama niestety stwierdzam,ze Lily nie rozwija sie tak, jak powinna i biore sie za nia ostro"

Ostatnia edycja:
Andzia 0- poprawianie kołdry wykopem?

Polaa - a moze fenistil w kopelkach pomoze?

Maćku - Adiena mi cos napisała, generalnie bardzo mało. Cytat :Fakt jest taki, ze nasze dziewczynki juz powinny mowic., Coz moge ci doradzic? Istotny jest sluch, wzrok, gryzienie, rzucie, przelykanie, Jestes w stanie sama sprawdzic czy jest ok? raczej nie. Proponuje udac sie na miejscu do sensownego logopedy, ktory pokaze ci cwiczenia i zabawy stymulujace. czy mala duzo tv oglada, duzo muzyki slucha? Ogolnie powinnas sie skupic na stymulowaniu lewej półkuli. to ciezko przez net przekazac co i jak. Sama niestety stwierdzam,ze Lily nie rozwija sie tak, jak powinna i biore sie za nia ostro"

:tak::-D:laugh2:

Morning :happy:

U nas dzis sloneczko i nie wieje bo wczoraj to myslalam ze glowe mi oberwie grrrrr....

I od razu przepraszam, ze nie nadrobilam Was :zawstydzona/y: Ale nie mam jak na spokojnie, Wojtek strasznie przechodzi ta ospę :-( Masakra. Mam serdecznie dosc, tak mi Go żal :( gorączka praktycznie cały czas...obsypany cały, bardziej sie chyba nie da :-( Wszędzie krostki, dosłownie wszędzie. Kuba to przy nim nic nie miał. A niech to juz sie skończy. Na szczescie maz w miarę, dobrze sie czuje i ma mało krostek.

biedaczek :((( oby jak najszybciej mu przeszlo! i pomysl, ze niedlugo my wszytskie bedziemy to przechodzic a Ty bedziesz juz miala to za soba ;)

Kasiek wspolczuje wgniecenia, moje drzwi nadal niezrobione :/ a janek ciagle wspomina ta akcje ze ";mama brum nie, pan brum, brum aua..." Ja juz nie moge tego sluchac:)))

A dzis znow jakis zonk... Jak biore to auto w dalsza trase to zawsze cos musi akurat sie zepsuc jak ja jade a nie maz. Dzis jechalam po niego na dworzec i zaczely piszczec hamulce przy hamowaniu, doslownie trzy skrzyzowania przed dworcem... No i juz na dzien dobry wielki foch ze dac mi auto na trase to musze zawsze zepsuc... Nosz ja pier.... co za pech, jakby nie mogly zaczac piszczec w poniedzialek w czasie gdy on bedzie prowadzil nad morze...

Normalnie jak czytam o Twoim mezu to jak bym slyszala swojego :wściekła/y: te same teksty!!!

josie hahahaha...ja ten zderzak w miarę możliwości założyłam, związałam drucikiem, wgniecenie naprostowałam śrubokrętem i mąż nie wiedział, że jest aż w tak złym stanie - do dziś. W drodze na autostradzie oderwał się, opadł na jezdnię i zaczął szurać...wszyscy trąbili, machali, że zderzak ciągniemy - OBCIACH!

kolejna majterkowiczka :-D nic tylko pozazdroscic opanowania meza :tak:

Hej Gaduły !!

Przeczytałam pobieżnie, bo nie miałam kiedy do Was wpaść. W piątek miałam pierwsze zajęcia w przedszkolu. Ciagnę to do czerwca i nie wracam - straciłam głos. Mialam co pół godziny nową grupę na zajęcia (razem 7 grup) i myślałam, że wyjdę z siebie. Rozwydrzone te maluchy, że szok i naprawdę trzeba się wysilić, żeby utrzymać dyscyplinę. Szkoda mi tych grzeczniejszych dzieci, bo dużo tracą przez tych, którzy rozrabiają i się nie słuchają.... Potem jeszcze miałam 5 godzin w gabinecie, więc jak wróciłam wieczorem do domu, to padłam.

Widziałam temat sztućców na chrzest. Gabi dostała świetny zestaw od mojej Sis. Sztućce mają fajny kształt i uwielbiam karmić nimi G. Do tego był talerzyk i kubek. Ja chrzesniakowi tez dałam zestaw, ale w drewnianej szkatule z wyrzeźbioną dedykacją. Jak coś to mogę poszperać w necie i dać namiary.

Mlodak - prawda, że takie nowe słówka cieszą?? Super, że Szymek coraz więcej mówi. Wiele dzieci mówi bardzo mało i nagle zaczyna nawijać :)

Fajne foty ze spotkania!!!!!

Polaa - współczuję ospy, trzymajcie sie tam!!!

Poszalalam tez ostatnio na zakupach. Kupiłam G trzy pizamki, koszulki z dlugim i krótkim rękawem, jakieś spodenki, leginsy, więc lato może już przyjść w pełni :)

Widzialam zakupy udane ;-) Gabi jak zawsze slicznia a mamusia jak zawsze dopasowana do corci outfit'u :-)

A pracy w przedszkolu nie zazdroszcze, szkoda, ze nie wszystkie dzieci sa takie grzeczne jak nasze ;-) :-p

Czy moje dziecko mogłoby budzić się później??? Dziś 5.20 :/ Myślałam, że to chwilowe,ale trwa już miesiąc...

Co polecacie na gardło?? Nie mogę się pozbyć bólu i dziś trochę czuje ucho :/

Na gardlo Orofardo ssania i tamtum verde :tak:

Na pocieszenie moja budzi sie o 6:20!!! a wszysko przez to ze sloneczko wczesniej wstaje a jej pokoj jest od wschodu :confused2:

Asik- super weekend, tez bym chciala takie wycieczki rowerowe ale nie mamy gdzie trzymac rowerow :-(
Andzia- to co Ty wyprawialas w tym lozku :eek::szok:
Aga- nie no kobieto TY jestes najlepszym przykladem, ze facet do szczescia nie jest potrzebny, moj Pe czesto to slyszy kiedy prosze go o co a koniec koncow ja i tak to robie (bardzo czesto te typowo meskie zadania) wbicie gwozdzia czy wymiana oleju w samochodzie :confused2:
Macku/Aylin- wczoraj dziewczyny na FB o ORM wlasnie rozmawialy i addiena wrzucila kilka linkow z ksiazkami jako pomoce naukowe i dala kilka wskazowek to sie za to zabrac. Perla tez duzo nie mowi a jak juz cos powie to po angielsku :/ wiec my na pewno zaczniemy cos robic w tym kierunku :tak:

Pisalam Wam ze chyba Sahara a wlasciwie ten pyl mnie dopadl? normalnie tak mnie gardlo drapie i ze az dusze sie kaszlac :(((((

P.S Mleczarz dostarczyl dzis mleko...... az mi lzy do oczu naplynely na sam widok tych butelek.....

ok, juz wiem ze moze to być groźne dla zdrowie :)

Macku/Aylin- wczoraj dziewczyny na FB o ORM wlasnie rozmawialy i addiena wrzucila kilka linkow z ksiazkami jako pomoce naukowe i dala kilka wskazowek to sie za to zabrac. Perla tez duzo nie mowi a jak juz cos powie to po angielsku :/ wiec my na pewno zaczniemy cos robic w tym kierunku :tak:

.....

A mozesz tego posta tu przekleić? bądz na prv? moze byc na fb

Wrrrrrrrrrr bede gryźć :wściekła/y:
Pierwszy raz uniosłam sie do obcej kobiety pzrez telefon, niby nie jej wina ,ale...
Czekałam na panstwowa wizyte u mojej endo 6 m-cy, miała bć w środe, dzownie dziś zeby sie upewnić czy termnów nie pomyliłam, a kobieta w rejestracji do mnie,ze dr S nie ma i zostane pzryjeta pzrez innego lekarza...., nosz k..wa jakbym chciała do innego to juz dawno bylabym po...
No i znowu ide prywatnie. Pani w szpitalu zarejestrowała mnie na koniec sierpnia:wściekła/y:

Sunshine - Ale A mówi przecież.:-) po co szukać???
Jezeli nie chcesz zeby mówiła do Ciebie po angielsku to mów ze jej nie rozumiesz, np????

Aylin- to jest w kilku komentarzach, ale postaram sie pokopiowac na przerwie ;)
Andzia- mowi ale malo, a te zabawy o ktorych wspomniala brzmia ciekawie wiec czemu nie sprobowac ;-)

Hej ja tez nerw od rana normalnie z tym moim chlopem nie da sie zyc! Foch ze musi auto pakowac, foch ze musi mi przyniesc dresy z auta, foch ze mu niby kierownica drzy a wczesniej nie drzala.... No jak tu sie relaksowac na urlopie. Powiedzialam mu ze ma sie do mnie caly tydzien nie odzywac zalozylam sluchawki i mam go w du.pie

Andzia paluszka wspolczuje tez to mialam kiedys ale ja to po pijaku wlazlam w kant lozka :p i chyba zlamany byl bo bolal ze 3 miesiace. A w pracy jaki wstyd jak po imprezie firmowej caly tydzien musialam kulec:)

Aylin hatszept ale wam zazdroszcze tych wakacji, tez mialam plan leciec przed 2 urodzinami ale nie wyszlo:/

reklama
Właśnie ja tu Florydę planuję, a nie wiem czy wyjdzie, bo przecież będziemy się starać:DDD Buhahahaha. Pożyjemy zobaczymy. Ale tak z brzuchem w wakacje, w upały...bosche

Ale wichura u nas:///

I dziecko jeszcze nie śpi...grrrry. Wstała po 9.00 i bryka, idę ją spacyfikować jakąś książeczką.

Do góry