reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Starania po straconej ciąży

izka Boże jaki On jest słodki:-):-):-) do schrupania i te ząbki na dole:-D powaliły mnie te fotki

ameritum nie martw sie badaniem,lekarka nie mogła dobrze pomierzyć i stąd te nieprawidłowości....wszystko jest napewno dobrze..........przykro mi z powodu odejścia bliskiej osoby....ale tak jak pisze mika płacz ile tylko potrzebujesz nie tłum w sobie emocji......przytulam

mika jak tam wypraweczka??gotowa już?

agawa dobrze,że wizyta sie udała,teraz już wszystko musi pójść gładko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

jejuuuuuuuu ciekawe jak tam nasza celtunia:szok:

elka zdrowia dużo,niech tam szybko zaradza coś w tym szpitalu.......&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& wszystko będzie dobrze:happy2:

pietrucha ​jak tam po wizycie??hop,hop

reklama
Gochson, Izka87, mnie kazali zrobić chlamydie, ureaplasme i mycoplasme z cewki. Kategorycznie i nieodwołalnie, oczywiście nie refundowane 296 zł uciekło z kieszeni. I podobno to sie ponawia w 3 trymestrze. Nie wiem czy nie odmówię, nie mam skąd się takimi chorobami zarazić. Nie siadam na wc-tach, nie chodzę na baseny ani jacuzzi. A samo badanie - miłe to pobranie nie jest, nie powiem, a i później odczucia przez 2 dni jak na zapalenie pęcherza ;p

łoo matkoo strasznie dużo :szok: ja robiłam w lux med, bo tam mam pakiet, ale za ureaplasme i myco musiałam dodatkowo płacić, ale to było niecałe 60 zł! Fakt pobranie do najmilszych nie należy, ale też nie czułam jakiegoś dużego dyskomfortu, tylko przy pierwszym siku troszkę szczypało, ale później było już normalnie :)

Cześć dziewczęta!
Tak sobie wszystko powoli czytałam, ponieważ wróciłam z pracy i nie potrafię zasnąć.
Rzadko zagladam odkąd M wyjechał i zostałam zmuszona przełożyć starania, aczkolwiek
całym serduszkiem jestem z Wami! Mimo wszystko nawet w amoku czasami myśle co u
was słychać! Co się dzieje! :-) jednak wchodząc tutaj dawno nie czułam takiego szczęścia
tylu dobrych wiadomości, życzliwości i fasolinek które czekają na wyklucie! Jesteście
mega pozytywne i wielka radość z Was bije. Wiem jednak ze mimo wszystko nie każdej
z Was się udało, ale jak to zawsze powtarzam nasze życie zaplanowane jest z góry i
wierze,z całych sił,ze prędzej czy pózniej i rownież Was dopadnie to szczęście! :-)
Głowka do góry! Nie możemy się całe życie zamartwiac jeszcze się tak nie zdarzyło
by ktoś ciagle miał pod gorke! Kiedyś trzeba z niej zejść i życie zacznie się układać!
Warto sobie powtarzac, ze to ten czas i ta pora bo jak wiemy nastawienie bardzo dużo
daje! :-) Więc czarownice moje kochane trzeba działać, rzucać zakleciami na każda z
osobna, przesyłać fluidki i się uda! :-) Wierze w to z całych moich sił! Takiego małego
kopa w przód chce Wam tym wszystkim dać! Uśmiech na twarzy z samego rana, bądź
pozytywne nastawienie i kamienista droga szybko przekształci się w idealny szlak prowadzący
do bram szczęścia!!!!!!! :-)

Ogromne buziaki w brzusiaki zaciazonym!
Wielkie usciski dla wszystkich pozostałych! :-)

Dobranoc!!!

Wczoraj sie tyle opisalam z telefonu, a tu mi wszystko wcielo i błąd wyskoczyl jak dalam wyslij...:wściekła/y: no to juz poszlam spac....

Ameritum - no to witaj w klubie cykorow Evaqu :-D ale ja to i tak wole miec w swojej apteczce tak w razie W:tak:
Ja jestem w listopadowkach, ale jakos nie umiem sie tam odnalezc... czasem sie tylko udzielam... dziewczyny maja non - stop jakies badania, usg, a ja pewnie jeszcze tylko jedno bede miala ok 20 tygodnia kiedy to pomierza mojego maluszka...
No w sumie jak do PL pojade to pewnie pojdziemy na 3D tak jak z Mikolajem, zeby tez miec jakas pamiatke...
Tam dziewczyny juz o wozkach mowia, a ja nadal w strachu jestem czy wszystko ok... chyba to nie moja bajka...
Tutaj, w tym watku czuje sie bardziej swojo...

Mika - 13 VI 2014 - Leon
Kasiuchna - 12 VII 2014 - Oliwka
Karaiwina - 08 VIII 2014 -
GalwayGirl -
Madziorrek - 26 X 2014
Ameritum -
Carollina - 07 XI 2014
Elka - 05 XII 2014
Anncka - 06 XII 2014
Annte - 07 XII 2014
Malgonia - 19 XII 2014
Pietrucha -

Pozwolilam sobie dopisac Ameritum do listy i Galwaygirl... nie wiem kto jeszcze? Dziewczeta dopiszcie terminy juz same :)

Karaiwina - a Wy macie juz imie dla coreczki ?

Dobrze ze nie odwolywalam swojej dzisiejszej wizyty u GP, bo na moje miejsce zabiore Mikolaja... Tak mi sie strasznie rozchorowal, az mi go zal... Katar, kaszel, temperatura... biedaczek spac nie moze, bo go wszystko tak meczy... A jak mu powiem, ze sie matrwie o niego, to przychodzi i przytula mnie i mowi: "nie martw sie mamusia, nie martw"...

carollina zdrówka dla synka. Widze, że mamy maluchy w podobnym wieku. Dziewczyny, które nie przeżyły tego co my nie rozumieją tego strachu, który w nas siedzi. Wszystko będzie dobrze - trzeba to mówić głośno, żeby głowa usłyszała.

Izka87 ja właśnie też chodze do Luxmedu i nie widzę tam ureaplasmy i mycoplasmy. A jaki masz pakiet ?

Gochson - dokladnie, bo nikt, kto nie przezyl tego samego nie wie co czuję i pewnie nigdy nie zrozumie :)
Ja robilam badanie tej "trojcy swietej" z Diagnostyce i placilam chyba jakies 190zl za wszystko w pazdzierniku zeszlego roku (to bylo po pierwszym poronieniu w czasie wizyty w PL).
Ale ja mialam pobierane z kanalu szyjki macicy, nie z cewki i to bylo na posiew.

Kurcze, za 2 tygodnie przyjezdza do nas tesciowa - po raz pierwszy... Mysle, ze nie bedzie tak zle... a potem wszyscy lecimy do PL na wakacje... nareszcie... Wychodzi na to, ze w tym roku tylko raz tam polecimy, bo raczej w pazdzierniku sie nie zdecyduje...
A moze tym razem ktos do nas wpadnie... zobaczymy...

łoo matkoo strasznie dużo :szok: ja robiłam w lux med, bo tam mam pakiet, ale za ureaplasme i myco musiałam dodatkowo płacić, ale to było niecałe 60 zł!

Mnie pokierowali w Krakowie na Jana do Instytutu Akademii Medycznej. Nie znam się, więc sie tam udałam, pewnie stąd takie ceny :(

Madziorrek, super, ja tam już się ostatnio przywitałam, mam nadzieję, że to ten sam wątek.

Carollina,Ja podobnie , Ewaqu w apteczce, w razie coś...

Ja też jakoś pewniej tutaj się czuję, pewnie dlatego, że z Wami spędziłam już sporo czasu :) Przecież, co tylko się dowiedziałam o ciąży, o razu przybiegłam do Was żeby napisać, że jednak każdej z nas się uda! Mam tylko nadzieję, że Nasze Staraczki nie mają nam za złe pisanie o ciążowych dolegliwościach lub obawach w ich wątku.

Co do wózków Carollino, to właśnie miałam pytać na październikowych, kiedy dziewczyny zamierzają kupować. Tak sobie z wolna przeglądam oferty na wózki używane i znalazłam bardzo atrakcyjny cenowo i składowo wózek 3w1 (nie różowy, ani nie niebieski) neutralny taki i się zastanawiam czy nie kupić. Boje się, że jak zostawię wszystko na sam koniec to później nie ogarnę budżetu, a wiadomo małe wydatki bolą mniej, niż duże naraz. Chociaż wiem, że jak coś to moi rodzice mnie wesprą, choć też im się nie przelewa - ale już zgłosili że pomogą w razie W, ale wolałabym nie, bo dziadków ma się z dwóch stron a z kolei rodzice męża nie wykazują zainteresowania jakąkolwiek pomocą czy wsparciem - a tak im się od tylu lat spieszyło do wnuka i ciągle mi teściowa truła tyłek czemu jeszcze dzieci nie mamy...

Ja się na razie dopisuję z tolerancją terminu, bo nie wiadomo, raz mówią mi październik, raz listopad ;p Jejku byle nie w 1-2 listopada XD

Mika - 13 VI 2014 - Leon
Kasiuchna - 12 VII 2014 - Oliwka
Karaiwina - 08 VIII 2014 -
GalwayGirl -
Madziorrek - 26 X 2014
Ameritum - 29 X - 1 XI 2014
Carollina - 07 XI 2014
Elka - 05 XII 2014
Anncka - 06 XII 2014
Annte - 07 XII 2014
Malgonia - 19 XII 2014
Pietrucha -

Łoooooo! Ale piekniutka ta lista! Teraz juz wiecej brzuchatki niż staraczek!

Ja tam nie mam nic przeciwko pisaniu o ciazy, ale jak przegniecie pałkę to Wam powiem, a co:laugh2:

Ja dzisiaj ledwo żywa, miałam ciężki dzien w pracy. I plamienie slabiutkie jakies jeszcze. A chciałabym juz! Żeby zaczynać procedurę! Acha, dzisiaj doktorek moj zadzwonił, ze badania na chlamydie sa ok i ze spokojnie mogę brać zastrzyki od 3 dc.

Acha! Gochson- ja miałam chlamydie, ale z krwi i bez opłat, bo z programu rządowego:) czeka sie na wynik ok. 10 dni.

całuski dla Wszystkich!

reklama
Ale super ta lista~!!! Byle jej nie zgubić!!!!! Ja to pomysł miałam, he he :DDDDDD

A Mój Wikuś kończy dziś 4 miesiące :D :D :D

Ameritum ja urodziłam 25 grudnia i dobrze wsopominam pobyt w szpitalu - jak w hotelu - ze wzgledu na Święta cisza, spokój :D

Mika coraz bliżej, coraz bliżej :D Pakuj się już do końca i czekaj!!! Nie zapomnij o kremie na sutki :D Bo Leo Cię pogryzie :D hi hi

A co do wózków - ja mam xlandera i jestem bardzo zadowolona jak na razie, tylko gondola mała jest.... ale na szczęście moja Wiki drobna jest, a pod koniec maja na spacerówkę zamieniamy.

Ostatnia edycja:
Do góry