reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2014

Kum przepraszam że dopiero teraz piszę. Ja rodziłam akurat w Oławie. Dostałam kontakt do położnej od swojej koleżanki. Umówiłam się na niezobowiązujące spotkanie. Porozmawiałysmy. Powiedziałam czego oczekuję i czego ona oczekuje. I nadawałysmy na tych samych falach. Potrzebowałam osoby która się nie będzie że mną cackać i jasno powie co i jak, nie będzie ukrywać.

Wydaje mi się że najlepiej byś znajome podpytała i nic na siłe. Takie spotkanie jak ja miałam powinno ci dać odpowiedzi na twoje pytania.

Teraz też chcę z nią rodzić, nawet jeśli będzie cc to mam zaufanie i wiem że mogę na nią liczyć przed i po. Doświadczenia ma 21 lat.

Gdzie chcesz rodzić? Podpytam koleżanki o namiar na kogoś fajnego komu zaufały.

Co do pozycji porodu to wszystko zależy od tego jak będzie przebiegać poród i jak ci będzie wygodnie. Moja położna mi powiedziała że jest w stanie odebrać poród w każdej pozycji bo ma doświadczenie ale wszystko zależy ode mnie i od naszej współpracy na porodowce. Bo jakbym jej zupełnie nie słuchała to musiałaby inaczej postępować. Ja się bardzo nastawiłam na to by jej słuchać. Myślę że mi to pomogło. Nie musiała nacinać i nie popękałam ale jej zasługą jest też to że urodziłam tego dnia. Gdyby był ktoś inny to myślę że skończyłoby się cc albo na drugi dzień znów by mnie podłączyli pod oksytocyne, i znów i znów... I takie męki do skutku.

Ja spisałam na kartce wszystkie pytania i ona mi odpowiedziała. Nie ściemniała. To spotkanie dużo mi dało i myśle że tak położne działają. Na spotkaniu był także mój mąż bo chcieliśmy rodzić razem.

Ostatnia edycja:
reklama
Hubson ja do fryzjera chodzę bo muszę wrócić do swojego koloru włosów czyli ciemny brąz a miałam blond pasemka :p gdyby nie to to bym zmywała pod prysznicem. Mam wannę i takie coś na co się sluchawkę z prysznica zawiesza :-D ja chyba nie umiem tłumaczyć :-D schylać się nad wanną bardzo mi już ciężko.

Katka uchwyt :-) po prostu ;p
Też się muszę pokolorować, bo mi jakoś nie po drodze do fryzjera finansowo. Ale i tak najdalej końcem czerwca będę musiała iść się obciąć, to i pewnie farbę zrobię. Krótkie włosy są fajnie, ale niestety trzeba częściej obcinać. Już zaczynają wołać o pomstę do nieba...
Dojechałam na Śląsk... no to jestem na wywczasie :-D

Ja też pójdę spać tylko czekam aż ten mój chłop.się oporządzi bo inaczej będzie mnie budził...

Bellina ile tam będziesz na śląsku?

Ostatnia edycja:
Spoko, o 24 mają jakiś serwis na BB, to pójdziemy wszystkie spać :)
Katka to się podobno nazywa mózg w ciąży... mój też niestety zdradza już pewne objawy tego stanu :-p Np. zapomniałam spakować prezent urodzinowy dla mojego beboka, a leżał na wierzchu, a co...
Chop mój do swej mamy za tydzień w czwartek ma przyjechać i 1 czerwca wracamy do dom.

reklama
Do góry