reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Makota- narazie łączę to z czereśniami... I że dużo piłam wody i sobie kuku zroniłam:( Niczym się nie stresuję. Nie straszcie mnie porodem:p :szok: ja mam inne plany:p. We wt mam isć do. Ginekologa ..

reklama
Venus to ładna waga dziecka jeszcze jak to tyle przed terminem, moja miała tyle a nawet była krótsza a przenoszona 11 dni.
Catsun zajadać się czekoladą gorzką jak masz, sama przyjemność a jeszcze działa. Smecta jest dla małych dzieci więc pewnie i ciezarowki mogą Ale rozumiem, też pewnie bym nie wypila bez konsultacji z lekarzem

Wiecie tak patrząc na te porody przedwczesne i wagę maluszków to nasuwa się pytanie na ile wiarygodny jest termin OM. U kobiet miesiączkujących nieregularnie jest on kompletnie nieadekwatny do realiów.
Obok mnie leży dziewczyna która wg OM jest w 9 tc a wg usg w 6 tc. Ale lekarze całą ciążę będą brać pod uwagę OM i termin wyznaczac wg OM :/

Przywitam się tylko i idę zabierać się za ogarnianie :tak: Melduję, że nadal jestem w dwupaku i po wczorajszej wizycie u gin mam wrażenie, że to się szybko nie zmieni :-D szczegóły w wizytowym
Mamy dziś gości, więc zabieram się za ciasto i jakieś przekąski, i oczywiście sprzątanie mnie czeka :sorry:
Cutsun - węgiel możesz brać w ciemno, on się nie wchłania z przwodu pokarmowego i nie można go przedawkować :tak: czekoladę też polecam i jagody :tak:
Elifit - szkoda, że cię nie chcą wypuścić, zwłaszcza, że dziś święto i pewnie na oddziale nic się nie będzie działo :zawstydzona/y: moim zdanie powinno się patrzeć na pierwsze usg, bo ono jest bardziej wiarygodne :tak:
Mamo_bobasa - &&&&&&&&&&&&&&&& :tak:

Lilly - no teściowa bije kolejne rekordy - aż się boję pomyśleć co jeszcze wymyśli :no: już to nawet śmieszne nie jest :confused2:
Kropka - wow ale szybko poszło - super :-D:-D:-D
Mam nadzieję, że Limonka, Ewa, Darunia się wkrótce odezwą :tak:

elifit masz rację - mnie lekarka sie pytała czy miesiączkuje regularnie. i ja mniej więcej wiem kiedy zaszłam w ciąże.. chyba nawet wiem dokładnie w który dzień... też mam lekkie skurcze. ale chyba jeszcze młody nie ma ochote na wyprawę na drugą strone brzucha.

reklama
Mój lekarz bierze pod uwagę termin z usg pierwszego,jako najbardziej wiarygodny. Ale pewnie w szpitalu będą brali też z om.... Ja miałam owu wcześniej,wiem, bo lecialam na testach...to był 6 chyba cykl statanek, drugi po odstawieniu Oli i chciałam sprawdzić, czy e ogóle owu mam.... I chyba nawet dwa razy była :)

Czuję sie dziś tragicznie, mieliśmy iść do kościoła, ale chyba nie pójdziemy, bo ja leze i umiram... Jest mi niedobrze, zbiera mi sie na wymioty, ale nie chce pójść górą, dołem za to już ze trzy razy od rana...glowa boli strasznie...Ola wstała o 6... A jeszcze ciasto i babeczki mam zrobic,bo moi rodzice przyjeżdżają na urodziny M i moje zaległe imieniny....

Pomarudzilam, idę leżeć dalej

Do góry