reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Jezu w życiu się tak nie przestraszyłam. Myślałam że Zuzia się dusi :( zaczęła wymiotowac chlustac fontanną ze dwa litry wyrzygala. Zrobiła się cała czerwona i dobrze że nie spanikowalam i zachowałam się odpowiednio :(

Ostatnia edycja:
reklama
Elifit - ja sie takiej sytuacji bardzo boje :( co zrobilas? Przerzucilas przez ramie i klepalas po pleckach? Wstyd sie przyznac, ale ja nie umiem udzielac pierwszej pomocy niemowlakowi :( mialam Ci na cos odpowiedziec, ale juz nie pamietam na co...

Jagodka-mam nadzieje, ze udalo sie odpoczac...

Moj dzis spi jak szlony, ale mecza go piardy - to sie bierze samo z siebie, przez smoczek, lapczywe jedzenie cyca, moje jedzenie? Bylismy na spacerku i zaliczylismy karmienie w terenie :)

Teraz leze i wypoczywam czuwam, bo piardki mecza i co jakis czas sie przebudza. Bardzo bola mnie plecy...

Bylam tez u gina. Miesiac temu rodzilam, a wciaz mam szwy (cos tam sie nie rozpuscilo) i wciaz krwawie.. zajebiscie ogolnie... Za 2 tyg mam przyjsc do kontroli a jutro skonczyc brac antybiotyk - w koncu

Ps. Macie ceratki w lozeczkach?

Makota właśnie tak zrobiłam. Położyłam ją sobie na przedramieniu i zaczęłam klepać po pleckach. Najgorsze że ona nie zdążała nabierać powietrza pomiędzy tymi falami wymiotów a były ich ze trzy. Oczywiście potem chciała spowrotem cyca ale nie dałam. Ululałam ją na rękach. I teraz się boję że to refluks że w nocy mi tak zrobi a ja zaspana nie zareaguje w porę :( i tak śpię jakna szpilkach ale zdarza się że na śpiąco karmie :(

A oczywiście zaczęło się id tego że dałam drugą pierś. Nażarła się po prostu i weź tu karm na żądanie :/

No i wstała i zaczęła płakać z żalu ( co ona nie placze) i musiałam dać cycy.

Ostatnia edycja:
elifit dobrze ze sobie poradzilas, ja sie wlasnie takich sytuacji strasznie boje albo ze jak bedzie spal to mu sie uleje a wlasnie jak kladziecie malych do spania? na bokach czy na pleckach? nam kazano na zmiane na bokach

elifit dobrze ze sobie poradzilas, ja sie wlasnie takich sytuacji strasznie boje albo ze jak bedzie spal to mu sie uleje a wlasnie jak kladziecie malych do spania? na bokach czy na pleckach? nam kazano na zmiane na bokach
Kornela to ci teraz herezję napiszę, że moja córka tylko na brzuszku śpi.

Elifit - dobrze ze sobie poradzilas, grunt to nie panikowac

Dzien 4 bez kupy, może jutro będzie

Lilla, Kornela - tu chodzi o ułożenie główki żeby zmieniać z boku na bok.

Undomil - ja miałam tylko lewatywe, szybko poszło. Nie wiem jak to jest z czopkami. Jeśli samemu trzeba to sobie wsadzić to jestem na nie hehe

Ciekawe czy znów przede mną bezsenna noc, wędrówki córeczki i chrapanie męża???

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry