reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Kopacz sprawdź w instrukcji fotelika kiedy zalecają wyjąć która wkładkę, każdy fotelik ma inaczej. Nogi mogą wystawać i będą, nie ma innej opcji, glowa nie może wystawać.

Siedzę u fryzjera, zaraz będę wyglądać jak człowiek :)

Floriana, Moja Ola budziła sie w nocy co 1,5-2h, czasem co godzinę, dopiero coś koło roku czasem 3 przespala. Pokarm mialam, po prostu ten typ tak ma. Karm na lezaco wygodniej i można usnac ze stolujacym sie dzieciem :) Zuzia budzi sie co około 3h, dla mnie to super, więcej nie wymagam po tym co z Ola przerabialam :)
Co do snu w dzień to też zależy od typu dziecia. I sie zmienia

reklama
To na brwiach tez ma ciemieniuche ale kilka razy dziennie smaruje oliwka i przecieram gazikiem i prawie sie pozbylismy a na glowie to masakra - cala gora glowa to taka schodzaca skora a nie takie luski zolte i nie wiem co to. Czy sucha skora i sie luszczy tak jak wczesniej mial na stopach i rekach czy zapowiedz ciemieniuchy. Ogolnie to ogromne jest

Kornela Szymek też tak miał, na początku tylko na brwiach żółte, a na głowie tak jak schodząca skóra. Pediatra potwierdziła. Potem się zaczęły łuski. Walcz jak z ciemieniuchą, im szybciej zaczniesz tym lepiej;)

Kornela, mój też miał coś takiego na głowie. Nie było żółte jak typowa ciemieniucha, ale bardziej jak łuszczca skóra. Posmarowałam 2 razy oliwą z oliwek i wszystko zeszło. Już nawet przy smarowaniu nasączonym wacikiem ładnie schodzilo. Oczywiście, delikatnie bez pocierania.
Posmarowałam 20 min przed kapielą, potem mycie i czesanie. I nie ma śladu.

Kopacz sprawdź w instrukcji fotelika kiedy zalecają wyjąć która wkładkę, każdy fotelik ma inaczej. Nogi mogą wystawać i będą, nie ma innej opcji, glowa nie może wystawać.

Siedzę u fryzjera, zaraz będę wyglądać jak człowiek :)

Floriana, Moja Ola budziła sie w nocy co 1,5-2h, czasem co godzinę, dopiero coś koło roku czasem 3 przespala. Pokarm mialam, po prostu ten typ tak ma. Karm na lezaco wygodniej i można usnac ze stolujacym sie dzieciem :) Zuzia budzi sie co około 3h, dla mnie to super, więcej nie wymagam po tym co z Ola przerabialam :)
Co do snu w dzień to też zależy od typu dziecia. I sie zmienia

U mnie ta wkladka w maxi cosi jest polaczona.tzn tam pod dupa razem z zaglowkiem :/

Floriana - zona kolegi mojego M karmi mm i dziewczynka budzi sie co niecale 2 godziny, wiec nienajadanie nie ma nic do rzeczy.

Swoja droga, ja uwazam, ze jak dziecko cyca nie chce, a nic mu wiecej nie dolega, to sie najada

melduję, że żyję i mam się dobrze, wczoraj zdałam egzamin na nauczyciela mianowanego więc wreszcie będę miała trochę czasu dla siebie a nie tylko czytanie aktów prawnych, rozporządzeń, ustaw, robienie prezentacji dorobku zawodowego na zmianę z karmieniem, przebieraniem i zmianą pieluch :sorry2:

- wizyta u gina, ja byłam wczoraj czyli 6 tygodni i 1 dzień po porodzie, badanie na samolocie i usg dopochwowe, wszystko ok, szwy po CC już się rozpuściły, nawet dziurek ponoć nie widać, mogę pozwolić sobie na aktywność fizyczną ale na razie taką, która zbytnio nie anggażuje mięśni brzucha. Pytałam o powrót płodności po porodzie, aczkolwiek jeszcze nic nie było po porodzie, jakoś nie mamy siły, ochoty :zawstydzona/y: Gin powiedział, że na chwilę obecną jestem zabezpieczona ale kiedy wróci płodność to nie wiadomo, sprawa indywidualna.
Tabletki mi odradził, nawet takie dla matek karmiących piersią bo po tabletkach długo nie mogłam zajść w ciążę więc po co sobie znów to serwować, więc zostają gumki albo wkładka. Wkładka na 3 lata, to dla mnie za długo, za 3 lata to najlepiej gdybyśmy mieli już 2 dziecko, niestety nie jestem już taka młoda, patrząc na moje rówieśniczki to jestem wręcz stara jak na pierwsze dziecko :zawstydzona/y: więc trzeba się sprężać jeśli nie chcę by moja Kalinka była jedynaczką. :tak:

chyba mam kryzys laktacyjny, do tej pory cycki twarde, pełne mleka a teraz takie wiotkie, Mała je z jednego, a potem ciągnie, kręci się, stęka, daję drugiego, je i jest spokój. Wydoi oby dwa i dopiero zasypia. Do tej pory jadła tylko z jednego i to tak szybko jej leciało, że aż nie nadązała połykać miałam wrażenie.

Dziś w nocy domagała się częściej cycka niż zwykle, co mogę jeszcze zrobić, oprócz częstego przystawiania małej i picia herbatki laktacyjnej by mleka było więcej ????

- pierwsze świadome uśmiechy gdy Mała widziała mnie lub męża i do niej coś mówiliśmy- 5 tydz 1 dzień.

dziewczyny po CC, wiedziałyście, że można dostać odszkodowanie za operację i pobyt w szpitalu??? myslałam, że nic z tego nie będzie a tu niespodzianką, wczoraj wpłynęła kasa na konto :szok:

Ostatnia edycja:
Moje dziecko znów spało d 11 z przerwami na karmienie:shocked2:. Pierwszy raz obudziła sie po 4 i tutaj był lekki problem bo podobnie jak u tusiaczka moja córa stwierdziłą, że spać jej się nie chce. troszkę mnie zirytyowała więc położyłam do łóżecza włączyłam karuzelkę i po ponad godzinie lekkiego jęczenia dziecko moje zasnęło. Byłam w szoku. Przed 8 znowu pobudka i dałam cycka w łóżku i spanie do 11 hehe.

Makota nie wiem czy będziesz chciała spróbować, ale może zamiast dawać dziecku te wszystkie kropelki itd może spróbuj z herbatką z koperku. Ja nie daję Julce często ale daję i moim zdaniem pomogło na te pierdy dodatkowo sama piję rumianek z koperkiem raz na jakiś czas. Zazwyczaj daję jej raz dziennie, żeby toszkę się napiła. Wcale to nie zaburzyło mojej laktacji ani ssania Julki. Także może spróbuj.

Z tym okresem to chyba jednak fałszywy alarm, trochę wczoraj poleciało ale dzisiaj spokój jak na razie :)

Idę sie ogarnąć, Julka w chuste i do sklepu :)

reklama
no wlasnie wzielam mu gazikiem nasaczonym tak okreznymi ruchami ale widze ze sie zaczerwienilo wiec gazik za szorstki albo ja za mocno potarlam ale po 5 zeszlo zaczerwienienie, sprobowalam tez pielucha tetrowa ale to samo za szorstkie. w miejscu tej ciemieniuch ma tez wytarte wloski ale odrosna co?

Do góry