reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2014

Suchar na dziś: Gdzie kobieta ma punkt G? Na końcu słowa Shopping:p:p:p

Miłego dnia dla wszystkich
Coś w tym jest;-) humor jakby lepszy mam po kilkugodzinnej wizycie w galerii handlowej:-D Kupiłam żakiet na wesele

Hej wszystkim :)
A ja mam dzisiaj prawdziwy weekend!
Mały dzisiaj nie przespał całej nocy ale nie narzekam bo: obudził się o 5.00 nakarmiłam go dwoma cyckami 'pod korek' i spaliśmy wszyscy do 9.15! Potem karmienie, nasze śniadanie, próba chustowania ( a propos: czy w wiązaniu 'kangurek' wychodzą waszym dzieciakom rączki po bokach czy ja coś źle wiążę? ), zabawa z Małym, karmienie i,,, wygoniłam męża z dzieckiem i psem na spacer :)))
Mam już spokój 3 godziny, posprzątałam, wyprasowałam i teraz sobie siedzę i się obijam przed laptopem i tv :)

Co do kupek: moje dziecko robi średnio 1 kupę na 2 dni, często też 'po pachy' ale nie zastanawiałam się czy to wina pieluszek tylko tłumaczę sobie to tak, że jak człowiek nie robi tyle dni kupy to jak w końcu zrobi to żadna pielucha nie wytrzyma ;),

Jeżeli chodzi o odciąganie i mrożenie pokarmu: naprawdę tak można? :szok: Jak długo można trzymać go w zamrażarce?

3 miesiące.

Nie za dobrze Ci:-D?

Wróciliśmy mega głodni, wciągnęłam rosół z makaronem bezjajecznym (odkrywam coraz to nowe produkty:-p) A jajko i tak chyba jutro muszę spróbować. Adaś nakarmiony śpi na brzuszku, zaraz ogarnę trochę chatę, bo jakby tajfun przeszedł:baffled: - tajfun o imieniu Klaudia:-p. Teściowie wrócili z urlopu, Klaudia od rana ich molestuje, nawet na zakupy jechać nie chciała;-)

reklama
U mnir dosc kiepsko wiec nie moge pusac. Dzis zmienilam Bebilon na zwyklego nan pro 1.. Nie wiem czy sobrze zrobilam. Ale chyba sie zdoluje calkiem.. Nie mam juz czasami sily. W pon ide do pediatry. Nie wiem czy dobrze zrobilam z tym mlekiem i co bedzie dalej.

U mnir dosc kiepsko wiec nie moge pusac. Dzis zmienilam Bebilon na zwyklego nan pro 1.. Nie wiem czy sobrze zrobilam. Ale chyba sie zdoluje calkiem.. Nie mam juz czasami sily. W pon ide do pediatry. Nie wiem czy dobrze zrobilam z tym mlekiem i co bedzie dalej.

Ale wiesz,że mleko się zmienia stopniowo?

Na poczatku dnia mieszalam. Teraz podaje normalnie. I tak jest tak samo. Nic nie pomaga, moj pediatra jest do dupy. Mysli ze sobie wymyslam z tym bolem brzucha. Nie slucha mnie.

Nie wiem. Wczesniej po szpitalu od razy przeszlam na bebilon zwykly i nie bylo problemow. Krzywdy bym mu nie zrobila. Kazdy lekarz ma inne zdanie na remat wprowadzania innego mleka:/ to mam dalej mieszac 2?

reklama
Catsun zazwyczaj robi sie to miarka nowego reszta starego i przynajmniej jeden dzien i dodanie nastepnej miarki nowego.
Jagodka az pytalam laktatorki aby miec 100% pewnosci - lososia wedzonego mozna jesc karmiac. Nabial, wiesz to zalezy od rodzaju przetworzenia. Jajka mozna, ale ostroznie bo czesz uczuli a czesc nie. Mam sprobowac o odczekac 5 dni do tygodnia. Moge jednak do ziemniakow z warzywami maslo klarowane.

Ostatnia edycja:
Do góry