reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2015

A ja właśnie byłam u lekarza i wszystko jest ok. Powiedziała ze mój bąbelki ma ładną kość nosowa i bardzo dobra przyziernosc karkowa... I ma długie nogi jak tatuś widzę... A Babel ma 6,5 cm i ja tam myślę że chyba za malutki ciut na 13 tydzień...

Mój miał w 13 tyg (według usg 12 tydz i 2 dni) Cel 57.7 mm wiec nie jesteś sama ze swoją drobinka :-)

reklama
zgadza się:)

Jak mnie coś takiego wk... jak tak można szpital naraża życie matki i dziecka!Dobrze, że wszystko skończyło się dobrze, ciekawa jestem jakich bzdur napiszą na wypisie;/

Łep mnie boli:(
No u mnie w rodzinie był taki przypadek - skierowanie na CC, lekarz (ordynator) się uparł na naturalny poród - dziecko jest niepełnosprawne i to tak permanentnie i poważnie, bo się przydusiło. Trzeba chyba w razie skierowania na CC naprawdę dobrze wybrać szpital, lekarza, ustalić wszystko wcześniej.

Ja polecam Pregna Plus. Zażywałam w pierwszej ciąży i teraz też zażywam. Zmieniłam lekarza prowadzącego w tej ciąży i ten, który teraz mnie prowadzi polecił mi właśnie pregna plus ze względu na zawartość witaminy D,która jest bardzo potrzebna w ciąży. Coś tam mówił, że kiedyś uważano, że nie jest potrzebna, ale najnowsze badania dowodzą, że jednak jest potrzebna i w tym właśnie jest taka dawka jak trzeba ;-) Ja jeszcze dodatkowo biorę Pregna DHA, ale to dlatego, że nie przepadam za rybami... Co do wchłaniania tych DHA to nie słyszałam nic... Muszę poszperać w necie :-) ale wolałabym żeby się wchłaniały!! :-D

&&& za wizyty i czekam na same dobre wiadomości :-)
Też biorę PregnaPlus - polecił mi gin i endokrynolog - ze względu na wit D i jod. Do tego biorę Magne B6.

A ja właśnie byłam u lekarza i wszystko jest ok. Powiedziała ze mój bąbelki ma ładną kość nosowa i bardzo dobra przyziernosc karkowa... I ma długie nogi jak tatuś widzę... A Babel ma 6,5 cm i ja tam myślę że chyba za malutki ciut na 13 tydzień...
jeśli faktycznie jesteś w 12t2d (a to nie jest 13 tydzień pełny), to wymiary są normalne. średnia w 12 tygodniu to 60 mm.

a mój gumiś już ma 97 mm i na tym piątkowym USG też lekarz potwierdził, że ciąża starsza.

Mój Groszek też miał równo 7,01 cm i wyszło mi wtedy na 5 dni starszego czyli 13t1d :) Czyli Wasze są w normie :)) nie ma co się martwić takimi rzeczami :)) w ten czwartek idę do swojego lekarza, na gorszy sprzęt to zobaczymy ile urósł :p

Dziecie juz spi wiec moge cosik napisac :)
Zaczne od tego ze znow ubyl mi kilogram lacznie juz 9..I to troche ich niepokoi ale z dzieckiem jest wszystko dobrze :)
Dziecie ma 7.52 cm wychodzi 13t4dzien NT 2.2 :) baaardzi ruchlowe I wygimnastykowane wyginalo sie w literke U jak by kosci nie mialo hehehe :D uparciuch nie chcial sie obrucic tylko lezal na brzuszku z raczkami pod buzka :) po 5 min udawanego kaszlu w koncu sie obrucilo hehe i zaczelo drapac sie po nosku a pozniej polozylo jedna raczke za glowke lekarka smiala sie ze lezy jak mamusia :D pozniej przyszla studentka uczyc sie na naszym ktosi a nam bylo na reke bo dluzej moglismy ogladac nasza dzidziulke prawie godz :) Alusi reakcja byla piekna mowi na cale gardlo Ojejjej mummy tata look babe:D pozniej pobranie krwi po 5 probach udalo sie...
Dzieczyny jak wasze wizyty?

Ostatnia edycja:
Noo ja też po,ojj wymęczył mnie lekarz bo bąbel.nie chciał współpracować i cały czas się dupką obracał;)
Ma 75,6 mm i jest większe o 5 dni
NT 1,1 mm
<3 158 u/min
Nie mam zdj usg bo cosiek miał focha
aaaaa i na chwilę obecną dziewczynka juuupi:D

reklama
Do góry