reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
A ja mam pytanie do mam sloiczkowych- jak wypada dzień tylko jarzynowy to jaki sloik dajecie. Ja mam ciagle gerberowe zupka jarzynowa i delikatne jarzynki na zmianę z hippowymi dwyskladnikowymi. Ale mało roznorodnie jakoś.

Floriana, ja daje jednoskladnikowe i dwuskladnikowe z zoltkiem. Jest np marchewka z ryzem, dynia z ziemniakiem, te zupy jarzynowe, szpinak z ziemniakiem.

Groszek, brokul, kalafior, pasternak... To jednoskladnikowe

Ostatnia edycja:
A ja dla odmiany pochwalę synka. Tak jak ostatnio nic nawet do buzi nie brał, tak wczoraj zjadł trzy różyczki brokuła i dwa kawałki marchewki, do póki kawałek nie zrobił się za krótki. I co najważniejsze nie zwymiotował i się nie zadlawił:) ale przyznam, że jak wyjął z buzi tylko te końcówkę brokuła to się bałam co będzie [emoji5]

Ja mieszam dwa warzywa ze słoiczków i komponuję obiadkowy warzywniak ale nie mieszam ich, tylko podaję po kolei (choć w miarę podawania mieszają się).

Brokuł to ulubione warzywko (po ziemniaku), Mel szaleje za nim.

U nas dzisiaj był chlebek. Stresowałam się, że się zadławi ale babcia jej podawała i czuwała nad wszystkim.

Od dzisiaj mamy nowy sposób jedzenia. Ja podaję obiadek/deserek na łyżeczce metalowej a Mel trzyma w dłoni łyżeczkę silikonową, którą też maczam w jedzonku. Oczywiście łyżeczka ląduje w buzi. Samą ręką nie bardzo rozumie, że papkę można nabrać i wpakować do ust :-p

Lilla, mój prawie wcale nie pije. Tyle tylko co w zupce i kaszce. Po tych daniach daje mu zawsze się napić z kubeczka, ale większość wypluwa.

Jak to jest z tym żółtkiem? Jak często należy je podawać? I czy jeśli w danym dniu podaję mięso to czy mogę jednocześnie podać żółtko?

reklama
Do góry