reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Miałam taki pas, położne radziły żeby kupić po cięciu, żeby lepiej mi się wstawało. Wylądował w kącie. Ale baaardzo dobry jest pas neupronowy czy jakoś tak się nazywa właśnie do ćwiczeń. Swojego czasu jak trenowałam to ten pas bardzo pomagał. Jak zdejmowałam to brzuch miałam mokrusieńki. Wiem, że są też spodenki.

reklama
Panikara ksiazki jej mam dwie hehe. I chyba 3 plyty ;)

Lovejezeli skurcze beda bardziej bolesne i wskazujace na porod to zazadam usg.. jak nie zrobia zazadam cc .. nie bede ryzykowac bo ja pewnosvi nie mam.. mala za czesto sie obracala.. druga sprawa chce zobaczyc czy pepowine ma luzno a nie np wokol szyi.. co mogloby sie zdarzyc skoro tak sie obracala.. a nie bede ryzykowac zdrowiem/zyciem mojego dziecka.

Ancikowa pas tak ale jako dodatrk do ćwiczeń ;)

Ja po porodzie bede sobie robic (mam nadzieje ze znajde czas) pilingi .. kawa z chyba maslem kokosowym rozsmaruje na cialo.. zawine sie folia.. poczekam z 15 minut i pozniej masaz takim czyms z gulkami haha nie m9ge sie wyslowic :p

Cwiczenia codziennie.. a dieta nie dieta. Zdrowa tylko ale normalnie kaloryczna bo nie chce chodzic glodna.

W sumie to jestem ciekawa czy emis mi da cwiczyc hahaha. No ale najwyzej jakpojda spac i nie padne z nimi to wieczorem ;)

Siedze i czytam a obowiazki czekaja...ahh

Anciikowa - no ma tupet ten twój facet. Tez by mnie nerw wziął w takiej sytuacji.

Pupui - czas ma jeszcze noga, ale warto zwracać uwagę w czym chodzi (jakie buty), dużo niech chodzi bez butów i po nierównych powierzchniach, piasek, trawa itp żeby noga pracowała.

Olka - możesz męczyć opowieściami! Chętnie poczytam :-)

Lunera - zgadzam się! Jak się w końcu dojdzie do tego że warto odpuścić to codzienność zupełnie inaczej wygląda :-)

Papui współczuję nerwowej atmosfery [emoji17] Kciuki za wizytę & & & & i udanych zakupów [emoji4]
Anney ma rację. Może nie możesz spać bo jesteś nie przyzwyczajona do nie zapie.....
Magdus to może niech Twój weźmie zwolnienie na opiekę jak urodzisz?
Lidia kciuki za wizytę & & & &
Anciikowa podziel się energią! Też chcę posprzątać![emoji17]
A sytuacja z m faktycznie masakra. Też bym dostała furii. Mój różnie ma z mówieniem przepraszam, ale na pewno lepiej niż gorzej.
Olka fajnie, że się odezwałaś![emoji4] No i pisz kiedy tylko możesz![emoji4] Przesyłam moc buziaków dla Was [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Anney ja też w czwartek. Trzymam kciuki & & & &
Mój też bierze 2 tygodnie.
Panikara wystarczy Ci jakaś aplikacja w telefonie, która będzie liczyć kroki. Po co płacić?[emoji4]
Właśnie Anciikowa! Dobrze, że wspomniałaś o tym pasie, bo już dawno miałam zapytać. Opinie w necie są różne. Albo piszą laski, że super i nie wyobrażają sobie go nie mieć, a inne, że rozleniwiają się mięśnie brzucha... Więc już nie wiem [emoji17]
Ja wczoraj cały wieczór jęczałam, bo niewygodnie i nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Później jak się położyłam to co najmniej godzinę nie mogłam zasnąć a jak już zasnąłam to przy każdej zmianie boku (co ok 15 min) się wybudzałam. Tak czy inaczej przy Waszych dolegliwościach nie mam co narzekać [emoji12] Żadnych skurczy ani bóli jak na okres.

Ostatnia edycja:
Tak piszecie o tych Waszych mężach, to i ja się trochę poskarżę - nie tyle na niego, bo się stara i w ogóle, tylko na pracę. Dostał od szefa umowę na pół etatu, mimo, że pracuje na prawie półtora. Resztę dostaje pod stołem, ale to oznacza, że jak nie pracuje, to traci. Policzył sobie, że przez złamanie nogi i 1,5 miesiąca na zwolnieniu, stracił ponad 2 tys. zł. Chciałabym, żeby ze mną został te 2 tygodnie, ale pewnie się skończy na 2-3 dniach. Oprócz tego okazało się, że ma okazję zarobić dodatkowe pieniądze w trzeci weekend sierpnia, ale to się wiąże z wyjazdem na całe dwa dni, no ale warto, bo to dla nas sporo dodatkowej kasy.

A co do codzienności, to nadal nie czuję, żebym miała zaraz rodzić, chociaż na ranem jak się budzę, to jest nieprzyjemnie przez pełny pęcherz.

I znów muszę z telefonu pisać grr...

Pas poporodowa sobie kupie, bo mimo złych opini lekarzy kobietki sobie chwala.

Love A te bóle w nocy to oznaczają ze macicy ćwiczy tak? To nie są skurcze czy są?

Dziewczyny przepraszam że nie odp każdej ale zanim dojadę do końca to zapominam połowę :-\

Pytanko: też chodzicie jak pingwiny?
Gdy siedzę jest ok. Ale gdy wstanie to chodzę jak pingwin tak mnie miednicy i podbrzusze pobolewa. Dopiero jak chwilę pochodzę to jest ok. Też tak macie ?

Akuku co do pilingu to ten kawowy jest świetny i zdziała cuda! Kiedyś robiłam co 3 dzień i po ok. 2 miesiącach prawie nie miałam cellulitu. W ciąży teŻ robiłam kilka razy ale z uwagi na pajaczki i większą predyspozycje pojawiania się ich w ciąży, odłożyłam to na po porodzie.

reklama
Do góry