reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Juti ja byłam w szoku, że one się tak odzywają dlatego chyba nie umiałam nic powiedzieć. Jak one nawet się czepialy, że w książeczce mam wpisana cukrzycę ciążowa... Chyba serio złoże skargę przynajmniej będą miały nauczkę

Złóż.
Ja jestem z natury pyskata bestia to mi łatwiej to przychodzi.
Ale prawda jest taka, że czasem jak nie da się po dobroci to trzebs wyskoczyć z pyskiem bo w takich miejscach jeszcze mentalność z głębokiego PRLu nie wywietrzała do końca. I myślą że mogą ludźmi pomiatać. A to w sumie bardzo prosty mechanizm jedt. Kompensują sobie w ten sposób swoje braki/kompleksy itp.

Ja zawsze staram się być miła. Szczególnie dla personelu typu osoby sprzątające, ochrona np. w firmie. I zawsze na tym wygrywam. Ale jak widzę z ich strony brak szacunku i próby pomiatania, albo w miejscach typu szpital, urząd itp. Oj.... to diabeł ze mnie wychodzi...

Trochę więcej tupetu i odwagi i nie będą podskakiwać. :-)

Juti mam podobnie ale to przychodzi z wiekiem zapewne. Jeszcze na studiach bardziej dawałam sobie na glowe wejść.
Najbardziej lubiłam jak ktos fo mnie walił na ty i ja tak samo wtedy. Jakis lekarz pielęgniarka laborantka itp.
Kiedys do mnie taka baba " kochaniutka to zaciśnij " to spytałam " bedziesz teraz pobierać ?"
Tu nie chodzi o jakies noszenie nosa wysoko ale nasz jezyk polski taki jest ze pan/pani to wyrazek szacunku i tyle. Do 20 latek tez zwracam sie pani i nieznosze tej mody na ty w sklepach niektórych.
W norweskim mowi se po imieniu do wszystkich bo taki jezyk i nie da rady inaczej. Jak ktos mi sie przedstawia Ole to mowie Ole ale jak mam Polaków z drugiej strony słuchawki to zawsze na pan/pani dopóki po paru razach nie zaczniemy po imieniu mowic.
A argument " mieszkamy przeciez w Norwegii" nie trafia bo przeciez roMawiamy po polsku nie?

Ja to tez pisałam raz skargę na lekarkę w invikcie byłam wsciekla bo tak mnie potraktowała ze juz na recepcji awanturę zrobiłam - ale ja jak Juti .D

reklama
Do góry