reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbkowanie...

reklama
:-D :-D :-D DZIKIDZIK DZIĘKI BOGU MAM JUŻ WSZYSTKIE ZĘBY:-D ALE NAPRAWDĘ SKOJARZENIE NIEZŁE ;-) :-D A IGOR NARAZIE 4 ZĘBY MR KASOWNIK:-D

Gratulacje dla Adasia! Nasz Maly Zębacz :-D

Lucy z tego co mi mowila lekarka to lepiej zeby dzieciom zabki wychodzily pozniej (ale oczywiscie nie za pozno) bo podobno sa wtedy mocniejsze.

ja też słyszałam, że lepiej później, bo wtedy są mocniejsze. oli wykluwają się dwa naraz, marudna nie jest wcale, tylko w nocy częściej się budzi i popłakuje. w czasie karmienia tak fajnie stukają o łyżeczkę:-)
cycochów o dziwo mi jeszcze nie pogryzła, jak ją karmię to w ogóle nie czuję tych ząbków, ale palcem na dziąsełkmu wyczuwam coś ostrego

Lucy nic się nie bój. Wiem ze sprawdzonego źródła, że :-D"cycków Ci nieodgryzie":-D /powołuję się na Renee;-)/
hehe, może i nie odgryzie:-):-D:-D:-D ale za to jak się czasem zapomni i ściśnie mi cyca to :errr::errr::errr::errr::errr::crazy::crazy::crazy::crazy: MASAKRA!!
ale co tam jakoś przeżyję;-) w końcu czego się nie robi dla dziecka, hehee

u Emi nadal 2 ząbale i nic więcej nie widać. Krzychu sie śmiej, ze to zwykły falstart był tych dolnych jedynek.
Ale ugryzienie już mi się trafiło :baffled: . Ostatnio ja sypiam z Emi w sypialni, czasem śpi w łóżeczku pół nocy, a mąż w drugim pokoju. No i jakos przedwczoraj tatuś chciał pospać ze swoimi dziewczynami i wskoczył nam do łóżka w nocy. Emi jak tylko się obudziła wpadła w płacz, nie chciała jeść, rozbudziła się zupełnie, a jak chciałam ją przytulić i przystawić do piersi jak zwykle to mnie "ugryzła" - uczucie nieprzyjemne, ale nic strasznego ;-)
Miałam zresztą wrazenie , ze ona dobrze wie do czego te zabki mogą służyć i że trzeba delikatnie sie z cycuszkiem obchodzić :-p

reklama
Wiadomość dnia-u nas nareszcie pojawił się pierwszy ząbek:tak: :-)-dolna lewa jedyneczka, siódmy miesiąc skończony więc najwyższa pora:tak: :-) , dziąsło jest już konkretnie przebite i najlepiej wyczuwam go w trakcie karmienia jak mi łyżeczkę przygryzie:tak:

Do góry