reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Kasia- Engystol ja brałam na przeziębienie jak w ciąży byłam i płaciłam 28 zł tylko to były tabletki pod język ...
a Antek dostał Groprinosin..to jest drogie ale skuteczne...ale chyba na recepte (ale pewności nie mam)

reklama
Kasia- Engystol ja brałam na przeziębienie jak w ciąży byłam i płaciłam 28 zł tylko to były tabletki pod język ...
a Antek dostał Groprinosin..to jest drogie ale skuteczne...ale chyba na recepte (ale pewności nie mam)

wlasnie to mam w domu (to jest to samo co isoprinosine)
a jak podawalas ze on to przelykal?

maluchy maja trzydniowke a u mojej julki ospa wylazla nawet nie weim sie zarazila , teraz to penie tylko czekac az malego wysypie czy tez nasze szkarby nie maja co robic tylko chorowac :wściekła/y:

Kasia - ja ta tabletkę pogniatałam na proszek i na łyżece dodawałam soczku i Antek połykał.:tak: :tak:
u nas nie ma takiej mozliwosci :no: :no:
wszystko co nie jest zyrteckiem lub ewentualnie wit c jest wypluwane natychmiast a jak przemtce do picia lub jedzenia to pozniej nie chce tego tknac cwaniara :wściekła/y: :szok: :-D
kiedys niehumanitarnie wstrzykiwalam gleboko do gardla tzrymajac palec w buzi by nie zamknela wiec polykala a teraz cwaniara mimo ze palec jest w buzi przetrzymuje i wypluwa :wściekła/y: :wściekła/y:

u nas był duuuzy problem z tym Gripo...

chłopcy cuda wyprawiali, raz sie udało raz nie :baffled:

ale zadziałać - nie zadziałał :no:

ja przy trzydniówce tez podawałam engystol i też rozcierałam tabletke na proszek dodawał mleczko i chlup do dzioba - musialam to robić z zaskoczenia bo inaczej też wszystko lądowało na mojej bluzce - np. podczas dawania deserka wkradał się łyżeczka z lekiem - u nas gorączka trwała 3 i pół dnia i później wyypka paskudna

nie wiem co robic:confused: :confused:
dzis trzy doby trwa temperatura teraz ma 38,1 i nie wiem czy nie wzrosnie:confused:
wiec nie wiem czy poczekac do jutra czy podac antybiotyk?????????:confused: :baffled:

reklama
Do góry