reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kosmetyki

reklama
Ja kupiam kiedyś siostrzenicy krem dla dzieci z bardzo wysokim filtrem z Vichy i był super, kolejne opakowanie kupiłam jej z dziecięcej serii Ziajki - i wiecie co... był o 70% tańszy a identycznie chronił :tak:

ja mialam jeszcze sol fizjologiczna do przymywania oczek gazikami (mozna rumiankiem) aha w kierunku od zewnatrz czyli od ucha do noska. i do nawilzania noska mialam najpierw Sterimar (ale za mocno lecialo z niego) lepszy okazal sie Desimar - polecam!!!!!!!! ja stosowalam od urodzenia krem Nivea na kazda pogode (z faktorem4) jak wychodzilismy na dwor a po kapieli oliwke i masaz :)))))) u malych dzieci mozna stosowac kremy z filtrem ale tylko te dla dzieci bo te filtry dla doroslych sa niewskazane dla dzieci. ja mam do dzis Nivea na slonce i przy tym sloncu tutaj i upalach Ciri nigdy nie miala nawet zaczerwienionej skory!!!

Dziewczyny
trzeba by coś więcej na temat tych kremów z filtrem poczytać. Zanim wypłynął temat tu na forum to mnie koleżanka zastrzeliła: jak to? nie masz kupionego blokera dla dziecka?
Należy do grona mam ostrożnych i dużo czytających więc przyjęłam to bezkrytycznie, nawet się nie zastanawiając czy wolno czy nie wolno je stosować.
Wasze wypowiedzi zasiały jednak we mnie wątpliwości. Sięgnęłam więc do ulotki tego kremu który ona stosuje i pisze tam:
Krem do ochrony skóry twarzy i ciała noworodków, niemowląt i dzieci w każdych warunkach słonecznych. Szczególnie polecany dla noworodków i niemowląt przy pierwszym kontakcie ze słońcem.

To jak to w końcu jest?:confused:

Dziewczyny, ostatnio znalazłam gotowe gaziki do przemywania pępuszka - nasączone spirytusem. Te, które widziałam są z firmy LEKO. Cena ok. 80 gr za jeden. Są na pewno o wiele wygodniejsze w użyciu niż zwykłe gaziki i do tego spirytus.

Efilo z tymi faktorami to ja też juz sama zgłupiałam....byłam przekonana, że ich nie można stosować u nowordków (tak mojej siostrze powiedziała peditra), ale przyznam, ze teraz to mam mętlik:confused: :baffled:

efilo ja tez juz sama nie wiem, ale skoro producent podaje, że może być dla noworodków, a maleństwu twojej koleżanki nic się nie dzieje, to chyba można stosować. mój pielęgnacyjny jest z faktorem 4, więc też zawiera jakieś filtry

reklama
Do góry