reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

roksi pewnie wszystko musi się tam ładnie "wyczyścić" po porodzie ;-)

A wiecie, że mnie nadal boli lewy pośladek po zastrzykach, które podano mi podczas porodu. Czy to możliwe, aby bolało mnie 12 tygodni?? :dry:

W ogóle lekarz co mnie badał to mówił, że jestem po przejściach tam wewnątrz ...No i faktycznie ciągle jestem tam trochę obolała :-(

reklama
a tak z innej beczki. Jaki rozmiar ubranek noszą Wasze dzieciaczki teraz? Mój ma w tej chwili 2 i pół miesiąca i powoli zaczyna wyrastać z 62.. hmm

U nas niektóre 68 robią się na styk, a niektóre są ciągle przydużawe :baffled:
Tzn. na długość pajace robią się takie akurat, a np. body są na szerokość troszkę duże, bo córcia jest długa a szczupła ;-)Także body nosi i na 62 i na 68, a reszta ciuszków tylko 68.
Jeszcze trochę i będzie za duża do gondoli w wózku :-D

Ja nawet nie wiem jak organizuje u nas te chrzesty kościół - czy osobno, czy w ramach mszy - bo jesteśmy tu "nowi" na osiedlu. Muszę się dowiedzieć.
Mnie z kolei bardziej stresuje właśnie to co w kościele będzie niż imprezka po wszystkim ;-) :-D
Ciągle też się zastanawiam czy robić w domu czy zaprosić na obiad do restauracji.
Agutek, my robilismy "imprezke" w restauracji!rzadnego halasu w domu, mycia naczyn(chociaz mamy zmyware)balaganu!a tak spokoj i luz!polecam!

my chrzcimy 23 i pomysl byl taki ze zabieramy gosci zaraz po chrzcinach na weekend naf jeziorko wynajelismy juz domek a tu mojego meza siostra z mezem mowi nam ze oni nie jada bo sie z tesciami nie lubia (ja tez nie i co z tego ) to miala byc impreza Tristana an nie tesciow
wiec robimy obiad w domu i zaraz po obiedzi ereszte gosci zabieramy nad wode.
wogule chore stosunki sa z meza rodzinki strony
wogule to nie iwme kogo zaprosic
bo npo jedna siostre mojej tesciwej lubimy a drugiej nie i jak tu rozganiczyc kogo zaprosic
a jak nie zaprosze rodziny to czy wypada zaprosic znajomych?hmmm
doradzcie

agutek ja tez chccialam wczesniej robic w restauracji

my zaprosilismy tylko chrzestnych i rodzicow oraz rodzenstwo i wszycho no i naszych 2 ksiezy!przyjaciol!wiec bylo spoko!w koncu to nie komunia czy slub!najblizsza rodzina wystarczy!

Aaaa, to o tej piszczałce wiem :-D
Myślałam, że gdzieś jest taka "prawdziwa" pozytywka :-p:laugh2:
No w sumie piszczałka jest w nosku lewka :-) A to w serduszku to niby pozytywka :-p Jak się mały nauczy sam naciskać, to może być niezła frajda dla niego :-D

U nas niektóre 68 robią się na styk, a niektóre są ciągle przydużawe :baffled:
Tzn. na długość pajace robią się takie akurat, a np. body są na szerokość troszkę duże, bo córcia jest długa a szczupła ;-)Także body nosi i na 62 i na 68, a reszta ciuszków tylko 68.
Jeszcze trochę i będzie za duża do gondoli w wózku :-D
U nas podobnie :tak: A wózek już przerobiłam na spacerówkę ;-):-)

Też się śmiałam....powiedziałam, że jak zabierze ją do supermarketu to nie zdziwię się jak wróci np. z kilogramem wołowiny, bo akurat to wpadnie w oko córce :baffled::-p:-D:-D:cool2:
Dobre :-D:laugh2:

Agutek, my robilismy "imprezke" w restauracji!rzadnego halasu w domu, mycia naczyn(chociaz mamy zmyware)balaganu!a tak spokoj i luz!polecam!
Myśmy też o restauracji myśleli, ale moje dwie siostry mają małe dzieci (7 miesięcy i 1 miesiąc wtedy), do tego Piotruś niespełna 3 miesięczny i stwierdziliśmy, że jednak w domku będzie wygodniej, złaszcza dla mamuś ;-):-)

reklama
Do góry