cytrusowa85
Fanka BB :)
Dla mnie poduszka to gorsze zło niz spanie na brzuszku.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A na kolki to espumisan, i jesli jest na cycu to zmiane diety, a jesli na butelce to zmiane butelki na antykolkowa i zmiane mleka.
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
No ciekawa jestem na czym to polega z tym kobylym mlekiem. Jeśli wystarczy jednorazowe podanie, to może faktycznie o jakiś zastrzyk flory bakteryjnej.U mnie w rodzinie od lat wszyscy stosuja jedna metode ... KOBYLE MLEKO
Daje sie maluszkowi kilka lyczkow i pozniej juz nie ma problemow z kolkami. Nie wiem na czym to polega ale wydaje mi sie, ze to o bakterie chodzi bo innego logicznego wytlumaczenia nie mam. Juz nawet z lubym rozmawialismy na ten temat powiedzial, ze w razie czego damy dziecku zeby sie nie meczylo i tyle.
Wczoraj rozmawialismy tez o ubrankach luby stwierdzil, ze pokupujemy wszystko nowe w koncu to bedzie nasze pierwsze dlugowyczekiwane dziecko i powiedzial, ze nie zamierza na nim oszczedzac nawet jesli mialby zrezygnowac ze swoich przyjemnosci.
Edit: upatrzylam juz sobie posciel itd do lozeczka z firmy motherhood nie wiem jak z cenami bo tylko katalog ogladalam ale te kolory i wzory mnie urzekly nie lubie tych słitasnych rozowych czy niebieskich poscieli z misiaczkami jeszcze sobie na dawandzie popatrze moze jakies mamuski same szyja cos podobnego
No ja właśnie karuzelę mam kolorową, będę również kupować książeczki ćwiczące wzrok takich maluchów co widzą tylko czarny, biały i czerwony. Natomiast pościel (kiedy już jej będziemy używać, bo na początku będzie prześcieradło i rożek), chcę w delikatnych kolorach, żeby dziecko nie miało nadmiaru bodźców w momencie kiedy powinno spać. Czyli ja wyznaję zasadę, że kolorowe zabawki, ale sprzęty, meble i generalnie wystrój pokoju spokojny.Ja pościel chce z jednej strony czarno-białą, a z drugiej jakiś turskusik może. Żadnych pasteli, bo dziecko pasteli nie widzi. Pościel to znaczy ocieplany kocyk plus prześcieradełko na gumce i płaska podusia. Ochrnaiacz? Jeszcze myślę.