blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Dzięki :-):-):-)tez bym sobie pojechala w goryzazdroszcze Ci naprawde;-)
a z malenstwem napewno doskonale sobie poradzisz
jestem pewna
trzymam kciuki za Ciebie:-)udanych wakacji zycze
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Dzięki :-):-):-)tez bym sobie pojechala w goryzazdroszcze Ci naprawde;-)
a z malenstwem napewno doskonale sobie poradzisz
jestem pewna
trzymam kciuki za Ciebie:-)udanych wakacji zycze
![]()
My też nie mamy ślubu kościelnego. Mam nadzieję, że nie będzie ksiądz robił problemów. Przecież to nie małego wina, że rodzice bezbożni ;-).a u nas lipa jestem wkur... jak niewiem co:-(mamy problem z zalatwieniem chrzcin malenkiej poniewaz niemamy slubu koscielnego(jeszcze) a w dodatku nie mieszkamy w pl i tesciowa wszystko miala zalatwica teraz to niewiem:-(co zrobic
![]()
Hehe.
chyba tylko chodzi o rodziców
ksiąc nie chciał jej przyjąć więc znaleźli taka parafię gdzie ksiąc się zgodził
mam nadzieję:-)Kaskada masz racje z ta inna parafia,ja tez bym tak zrobila ,ale ja tego nie zalatwiam tylko tesciowa bo my jestesmy w uk
Roksi chrzesny to chyba nie bedzie problemu;-)tak przynajmiej mysle:-)

przeliczyliśmy wszystko i zdecydowanie opłaca sie w domu

. Z chrztem nie mieliśmy problemu, ale za to z babci pogrzebem owszem
. Nie chciał jej pochować, bo nie mieliśmy zaświadczenia, że przed śmiercią była u spowiedzi. Była dwa tygodnie przed śmiercią, ale nie pomyślała żeby ksiądz postawił jej pieczątkę, najlepiej na d.u.p.i.e. Mało go nie rozszarpałam na miejscu. Ale po 700zł łapę wyciągnął.
my mamy ślub kościelny ale chrzestny jest po cywilnym no ale chyba księdza to nie interesujechyba tylko chodzi o rodziców
a przyszły chrzestny Natalki miał cyrki jak córka szła do komuniksiąc nie chciał jej przyjąć więc znaleźli taka parafię gdzie ksiąc się zgodził
![]()
po 10ciu czy nawet wiecej latach małżeństwa
. Według mnie takie śluby na siłę bo ksiądz tak wymyślił to i tak lekka hipokryzja bo chodzi o to by dopełnić formalności a nie o potrzebę wewnętrzną biorących ślub kościelny.