reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

Witam z rana.
Kawa wypita, dziecko kaszkę sobie zażyczyło i oczywiście zrobił pobudkę o 7 [emoji30]

Majka nie ma co porównywać temperatur innych osób, bo każdy ma inna temp podstawowa. Moja np. nigdy nie schodzi poniżej 36 :) gorąca łaska jestem [emoji23]

Carmen jak masz pco to w następnym cyklu może rzeczywiście poszukaj gina na monitoring. Będziesz wiedzieć czy coś rośnie i pęka, a w razie jakby się nic nie działo, wypisze jakieś leki. Rób dalej testy, może jeszcze będzie owu. A możesz wkleić swoj wykres?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam z rana.
Kawa wypita, dziecko kaszkę sobie zażyczyło i oczywiście zrobił pobudkę o 7 [emoji30]

Majka nie ma co porównywać temperatur innych osób, bo każdy ma inna temp podstawowa. Moja np. nigdy nie schodzi poniżej 36 :) gorąca łaska jestem [emoji23]

Mój od 5:45 więc nie marudź :p
Dopiero 9 dochodzi a ja jak zombie się czuję ...:D

Zdarzyla sie i taka temp
Dobija mnie to ze jestem w polowie cyklu wiec powinna rosnac, a zamiast tego spada. Kurwicy dostane. Pewnie wszystko na straty bedzie

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk
Przy pco testy mogą wychodzić negatywne cały czas ...chociaż niekoniecznie.

Dzień dobry [emoji4]

U mnie jajca sie troszkę uspokoiły a raczej lewy spokój dziś prawy coś działa eh...
Jutro monit to się dowiemy co i jak [emoji3]

Ja o 7:30 pobudka na mierzenie temp. A o 8:30 mała wstała, więc już na nogach [emoji6]

Zaraz muszę szynke nastawić niech się powoli robi [emoji4]

wff2krhmvaem9yip.png

BUM 05.09 - monitoring
DZOL 05.09 - monitoring
KRUCZYCA 06.09 - podglądamy bejbika [emoji171]
EVEEE 12.09 - diabetolog
KAROLA 14.09 - podglądamy Szymonka [emoji169]
EVEEE 14.09 - wizyta u ginekologa [emoji171]
EVEEE 16.09 - endokrynolog
ARTEMIDA 18.09 - wizyta u ginekologa
AGNESIS 22.09 - wizyta u ginekologa

Mój od 5:45 więc nie marudź :p
Dopiero 9 dochodzi a ja jak zombie się czuję ...:D

Przy pco testy mogą wychodzić negatywne cały czas ...chociaż niekoniecznie.

5:45 [emoji33] już nie marudzę, choć tez jak zombie się snuje. Wczorajszej imprezy nawet rolety zewnętrzne nie wygłuszyly [emoji19]

5:45 [emoji33] już nie marudzę, choć tez jak zombie się snuje. Wczorajszej imprezy nawet rolety zewnętrzne nie wygłuszyly [emoji19]

Sąsiadów masz takich discowców ?

Ja ze swoimi zrobiłam porządek, raz na zawsze ...skończyły się imprezy na tarasie, grille pod zadaszeniem ..głośna muzyka i moja ''przeklęta'' sąsiadka po pijaku już japy nie drze na cały regulator. Bo ona zamiast przecinka używa słów na K, :] Wystarczyło raz pismo przez Naszego znajomego karnistę napisane i 2 x nalot policji. Teraz to najlepsi sąsiedzi z wszystkich :D

----

A ja jestem przerażona :D Moja mama po 2 miesiącach sprzedaje mieszkanie ..
I już znalazł się kupiec :szok: Młode małżeństwo z dzieckiem ...
Tutaj lokal:
Panele kładłam sama :D Przedpokój też sama robiłam przed sprzedażą :D Tapetowałam z mamą :) Został jeden pokój do remontu- ale kupującym to nie przeszkadza :)

Ostatnia edycja:
Sąsiadów masz takich discowców ?

Ja ze swoimi zrobiłam porządek, raz na zawsze ...skończyły się imprezy na tarasie, grille pod zadaszeniem ..głośna muzyka i moja ''przeklęta'' sąsiadka po pijaku już japy nie drze na cały regulator. Bo ona zamiast przecinka używa słów na K, :] Wystarczyło raz pismo przez Naszego znajomego karnistę napisane i 2 x nalot policji. Teraz to najlepsi sąsiedzi z wszystkich :D

----

A ja jestem przerażona :D Moja mama po 2 miesiącach sprzedaje mieszkanie ..
I już znalazł się kupiec :szok: Młode małżeństwo z dzieckiem ...
Tutaj lokal: Link do: Sprzedam mieszkanie 58m2 w Siedlcach.
Panele kładłam sama :D Przedpokój też sama robiłam przed sprzedażą :D Tapetowałam z mamą :) Został jeden pokój do remontu- ale kupującym to nie przeszkadza :)

Prawie po sąsiedzku działki są i dzień działkowca albo coś takiego było. Hity takie, ze nie wiadomo czy śmiać się czy płakać i wodzirej takie głupoty gadał, a nagłośnienie mieli bardzo dobre [emoji12]

Bob budowniczy z Ciebie [emoji3] fajnie, ze tak szybko znaleźli się chętni.

Na sąsiadów którzy się zwyczajnie głośno zachowują w domu, jakby stado koni u nich biegało to raczej nie ma sposobu? Chyba ze do opieki zgłoszę, ze dzieci do sklepu biegają samopas, wiek 4 i 3 lata ;) A ostatnio to matka tak darła mordę przez okno, masz 3,60 kup dwa lody za 1,80, i tak z 10 razy, bo młody nie słyszał chyba albo nie rozumiał. Myślałam, otworze okno i powiem jej żeby dupę ruszyła i poszła mu kupić. A do sklepu trzeba przez ulice przejść jakby nie było i nasze okna na ta ulice nie wychodzą [emoji52]
Jak wchodzą te dzieciaki po klatce to normalnie ich słychać od parteru do samej góry [emoji34]

reklama
Na sąsiadów którzy się zwyczajnie głośno zachowują w domu, jakby stado koni u nich biegało to raczej nie ma sposobu? Chyba ze do opieki zgłoszę, ze dzieci do sklepu biegają samopas, wiek 4 i 3 lata ;) A ostatnio to matka tak darła mordę przez okno, masz 3,60 kup dwa lody za 1,80, i tak z 10 razy, bo młody nie słyszał chyba albo nie rozumiał. Myślałam, otworze okno i powiem jej żeby dupę ruszyła i poszła mu kupić. A do sklepu trzeba przez ulice przejść jakby nie było i nasze okna na ta ulice nie wychodzą [emoji52]
Jak wchodzą te dzieciaki po klatce to normalnie ich słychać od parteru do samej góry [emoji34]

Najpierw wypada im osobiście zwrócić uwagę - porozmawiać o tym, że za głośno się zachowują. Potem trzeba zgłosić sprawę dzielnicowemu i wspólnocie / spółdzielni ... to drugi krok.
Oczywiście będziesz tą złą: Bo ruszasz machinę przeciwko dzieciom - na placu zabaw się dowiesz, że jesteś bez serca - bo dzieci to dzieci. Nie pozawijasz ich w kaftanach, gdyż krowa muczy, słońce świeci a dzieci biegają - bo taka natura.
Cisza nocna umowna - odpada.
Jest jeszcze coś takiego jak imisja - kosztowna, ciężko załatwić. Hałas w ciągu dnia jest dopuszczalny,- i wcale niekoniecznie biegające dzieci mogą przekraczać jego normę.

A tu przypadek, że takie sprawy są na przegranej w sądzie :
Link do: Trafił przed sąd, bo jego kilkuletnie dzieci hałasowały
Sąd zdecydował, że pan Dariusz jest niewinny. Uzasadniając: że dzieci zachowywały się odpowiednio do swojego wieku. ''

Może podejdź ich rozmową : Pani Jadziu kurcze tynk mi na głowę leci - a ta sama w sobie dzisiaj od pogody mi pęka. Można by prosić by dzieci w kapciach nie biegały ? czy coś w ten deseń - z żartem.

-----
Ja swoich sąsiadów ''ułożyłam'' rozmową bo - klatki schodowe nie mają okien- a oni zasrane pampersy zostawiali na caluśką noc przy moich drzwiach.
Potem zagracili ciąg komunikacyjny wózkami dwoma, ( a dzieci już kończą przedszkole) rowerami sztuk 4, hulajnogą, koniem bujanym ...
I trzeba było im przypomnieć, że mają piwnicę.

Ostatnia edycja:
Do góry