reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

@anio0 mówiła, że to ta co chodzi po porodzie, więc jasnym było dla mnie, że środowiskowa. Natomiast opieka położnej w czasie ciąży to zupełnie co innego i ta kobieta jest raczej od odpowiadania na pytania dotyczące ciąży, chyba może zbadać, posłuchać tętna, zmierzyć ciśnienie czy ktg zrobić właśnie. Środowiskowa to zupełnie inna osoba - od sprawdzania warunków domowych i tego jak zajmujesz się dzieckiem itp. To powiem Wam jeszcze, że mamy również prawo do wyboru, czy ciążę będzie prowadził lekarz ginekolog czy położna ;)

U mnie tu na wiosce ponoć straszna środowiskowa więc pogonię ją szybko jak się zjawi pierwszy raz. Przy starszej córce nikt nie przychodził i było ok, przy młodszej przyszła raz i takie farmazony zaczęła mi wciskać, że ją pogoniłam szybko - chyba jej się zapomniało, że nie ma do czynienia z zahukaną pierwiastką. Teraz inne miejsce zamieszkania, ale jesteśmy zapisani w przychodni POZ więc pewnie też będzie nachodzić.
U mnie to jedna i ta sama kobitka ;) Przyjmuje w swoim gabinecie i lata po domach zarazem.

reklama
Tą właśnie chce kupić [emoji4] innej takiej fajnej nie znalazłam [emoji7][emoji7]

A powiedz mi jakie ma melodyjki ? Jest tam jakas muzyczka ? Czy tylko szum "suszarki" ? [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Szum, melodyjka oraz odgłosy lasu. Ja się w tym zakochałam :D

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Link do: Spotkania edukacyjne z położną - przygotowania do porodu

Tutaj znalazłam artykuł o celach takich spotkań :) Może rzeczywiście będzie fajniej niż na szkole rodzenia i będę mogła tam z chłopem chodzić... jutro się o wszystko wypytam :D ale myślałam, że wszystkim ciężarówkom każą się teraz umawiać z położnymi :confused:

O to ja chodzę na takie spotkania. To jak indywidualna szkoła rodzenia dla par [emoji846] fajna sprawa i w jak cos sie dzieje zawsze w dzien czy w nocy mogę zadzwonić do tej położnej taka fajna babka [emoji846] ma ogromna wiedzę (sama ma 4 dzieci, wiec wszystko przetestowała juz) i podchodzi bardzo indywidualnie.
Ona ma juz standardowy plan spotkań, bo duzo par do niej chodzi [emoji846]
Do tego daje nam masę gratisów na początek do testowania - nie jednej firmy, ale wszelkich możliwych żebyśmy najpierw sprawdzili co dziecko zaakceptuje [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O to ja chodzę na takie spotkania. To jak indywidualna szkoła rodzenia dla par [emoji846] fajna sprawa i w jak cos sie dzieje zawsze w dzien czy w nocy mogę zadzwonić do tej położnej taka fajna babka [emoji846] ma ogromna wiedzę (sama ma 4 dzieci, wiec wszystko przetestowała juz) i podchodzi bardzo indywidualnie.
Ona ma juz standardowy plan spotkań, bo duzo par do niej chodzi [emoji846]
Do tego daje nam masę gratisów na początek do testowania - nie jednej firmy, ale wszelkich możliwych żebyśmy najpierw sprawdzili co dziecko zaakceptuje [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Oooo, dziękuję za informacje! :) Dzisiaj wybieram się do niej sama, ale jeśli by nam dopasowała godzinowo pod męża takie spotkania edukacyjne i jeśli rzeczywiście można je porównać do szkoły rodzenia, a nawet je wyróżnić, to byłabym w niebie.

Lux a byłaś u lekarza?

Ja wczoraj idąc spać ok 22 zjadłam kanapkę, dzisiaj o 7 obudziłam sie tak głodna, że zjadłam 3 kanapki, sałatkę jarzynowa, bułkę z nutella I kawę. I dopiero czuje się lekko najedzona.... help... wy też tak macie????

U mnie to jedna i ta sama kobitka ;) Przyjmuje w swoim gabinecie i lata po domach zarazem.
Tutaj w de tez to ta jedna I ta Sama babka.
Moj gin ma swoja klinike I tam jest kilka poloznych do wyboru ja oczywiscie chcialam Polke. [emoji23][emoji23][emoji23]
Pani Jola jest spoko. Od poczatku wchodze do gabinetu najpierw do niej tam wazenie kg , mierzenie cisnienia, pobieranie krwi, caly wywiad, ktg gdyz ja mam od 24tyg .a pozniej do ginekologa.
Mi wizyty przysluguje od 30 tyg. Ale obie stwierdzilismy ze nie bedzie mnie odwiedzac I nachodzic z rana kiedy bede po nocnych karmieniu nie do zycia bo ona jedynie do mnie moze na kawke wpadac [emoji23] przy trzecim dziecku to za wiele mnie nie nauczyc. Po porodzie bedzie sie mna zajmowac I tu mi to na reke bo bede po cc wiec I rane opatrunek zmieni I pozniej przyjdzie do mnie szwy sciagnac nie bede sie bujac po klinikach.
Takze kawe to mozemy wypic w knajpie a nasze spotkania ograniczymy z 30 mi przypisanych do moze 5 [emoji41] . Bedzie poprostu Na telefon wrazie wu!

Mnie okropnie stresowaly te wizyty w chacie. Kiefy czlowiek nie wyspany rozpizdziel na chacie po nocy , niemowlak ktiry ci dopieto zasnol, a ta ci go wybudza bo chce pepuszek ogladnac, do okola ulane tetrowki po nocy , pampersiaki z nocy obsrane ktorych nie zdarzylo sie wyrzucic no i ty jakze piekna z wlosem rozczochranym, plamami na koszuli nocnej od pokarmu ktory zdarzyl uciec z cycka, nie umytymi zebami bo przeciez dziecko usnelo Sama chcialas to zrobic. Ehhh.
Zawsze mialam pecha I nawiedzala mnie z samego rana.a tak przewaznie robia zeby zastac mamuski w domu.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lux a byłaś u lekarza?

Ja wczoraj idąc spać ok 22 zjadłam kanapkę, dzisiaj o 7 obudziłam sie tak głodna, że zjadłam 3 kanapki, sałatkę jarzynowa, bułkę z nutella I kawę. I dopiero czuje się lekko najedzona.... help... wy też tak macie????

jutro ide po l4 to sie spytam ginki co moge brac, bo ja choruje od lat na relfuks wiesz i naprawde takiego bolu nie zycze nikomu

Do góry