reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Rano wstaje czuje sie lekka i smukla jak sarna nawet brzuch mam maly .. a wieczorem to boze... czuje sie jak kloc z wielkim brzuchem i ciezkimi nogami. Tez tak macie ?:D

U Was też tak zimno dzisiaj? Zmarzłem strasznie. Kupiłam sobie w lumpku sweter taki luźny na brzusio i kilka body dla maluszka. A w h@m spodnie ciążowe. Moje pierwsze zakupy, a jak cieszą
Co do wagi to ja waze tyle co przed ciąża i po I trymestrze nadgonilam 2 kg i wróciłam do wagi przed ciąży. Brzuszek malutki.
A i co najważniejsze czuje od soboty ruchy- 17 tc.
Ja wieczorami padam koło 22. Przykładami głowę do poduszki i już mnie nie ma. Raz wstaje siku.
Cieszę się z Waszym udanych wizyt. Ja mam 25 dopiero.
Ja do tej pory morfoligia miałam co miesiąc. Teraz nie kazał robić. Tylko mocz.
Co do fotelików to ja polecam kupować nowe i z atestami. Ja lubię maxi cosi.

U Was też tak zimno dzisiaj? Zmarzłem strasznie. Kupiłam sobie w lumpku sweter taki luźny na brzusio i kilka body dla maluszka. A w h@m spodnie ciążowe. Moje pierwsze zakupy, a jak cieszą
Co do wagi to ja waze tyle co przed ciąża i po I trymestrze nadgonilam 2 kg i wróciłam do wagi przed ciąży. Brzuszek malutki.
A i co najważniejsze czuje od soboty ruchy- 17 tc.
Ja wieczorami padam koło 22. Przykładami głowę do poduszki i już mnie nie ma. Raz wstaje siku.
Cieszę się z Waszym udanych wizyt. Ja mam 25 dopiero.
Ja do tej pory morfoligia miałam co miesiąc. Teraz nie kazał robić. Tylko mocz.
Co do fotelików to ja polecam kupować nowe i z atestami. Ja lubię maxi cosi.
Ja w szmatolku kupilam sobie kurteczke na jesien i kilka ubran dka starszego dziecka. W pepco kilka par legginsow i sweterek. Narazie nie narzekam na braki ubran bo wszystko mialam zawsze oversize i jak bede miala legginsow to przechodze te ciaze :) szukam jakis fajnych grubych rajstop dla ciezarnych i nie za drogich

Jakies grube w biedrze sa z tego co widzę ale nie widzialam ich na zywo
1476296244375.png

f2w3d5qpdxjkffls.png

Załączniki

• 1476296244375.png
    1476296244375.png
    144,7 KB · Wyświetleń: 333
Rozmawialam dzis z położna (bardzo bym chciala by to ona byla na moim porodzie ale zobaczymy jak wyjdzie...) i powiedziala ze jesli odstepy miedzy miesiaczkami byly krotkie (co 19/20 dni) to bardziej prawdopodobny jest termin porodu wskazywany przez badanie USG. Wtedy trafilabym do lutowych mamusiek ;)

Dziewczyny co juz rodzily... to prawda ze po urodzeniu dziecka personel medyczny "skacze" po brzuchu by urodzilo sie łożysko?

reklama
Rozmawialam dzis z położna (bardzo bym chciala by to ona byla na moim porodzie ale zobaczymy jak wyjdzie...) i powiedziala ze jesli odstepy miedzy miesiaczkami byly krotkie (co 19/20 dni) to bardziej prawdopodobny jest termin porodu wskazywany przez badanie USG. Wtedy trafilabym do lutowych mamusiek ;)
a na kiedy masz teraz termin? :)
ja miałam cykle 30-34 dni... u mnie termin z miesiączki i usg różni się chyba 3 dniami :D

Do góry