reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja staram się nie myśleć dużo o porodzie, na pewno lekko nie będzie... bardziej boję się tego bólu krzyża... bo ostatnio coraz gorzej z moim kręgosłupem. 4 sierpnia miałam mieć rezonans magnetyczny, bo doskwiera mi ból gości ogonowej, jak długo siedzę na czymś twardym np. krześle i w trakcie wstawania. Niestety dzidzia w brzuszku i badanie się nie odbyło, stety że byłam świadoma ciąży już, bo mogłam zaszkodzić :)
No, ale jakoś damy radę ;)

reklama
Czarownica gratuluje synka :) dużo chłopców na marzec sie szykuje :)
Kciuki trzymam za dzisiejsze badania! Dajcie znac po jak tam.

Mam jeszcze pytanie. Odczuwam takie pionowe rozciąganie na brzuchu. Nie jest to bolesne tylko dziwne uczucie. Pierwsze myślałam ze skóra mi sie naciąga, a koleżanka nastraszyla ze mogą to być skurcze. Nie wiem czy mam powód do obaw?

Mam jeszcze pytanie. Odczuwam takie pionowe rozciąganie na brzuchu. Nie jest to bolesne tylko dziwne uczucie. Pierwsze myślałam ze skóra mi sie naciąga, a koleżanka nastraszyla ze mogą to być skurcze. Nie wiem czy mam powód do obaw?
oj nie mam pojęcia, ja takich nie mam, który masz tydzień? podpytaj dla spokoju ginekologa może? może to jest to stawianie się macicy?

Mnie czasem ciągnie od pępka w dół lub taki jakby elektryczny impuls. I wszystko jest ok

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kupiłam też pierwsze ciuszki! Co prawda na dwa dni przed usg ale nie mogłam się oprzeć! Zobacz załącznik 782112Zobacz załącznik 782114

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Śliczne ciuszki :)

Anik proszę bardzo:-)

Super! Jaki to kolor dokładnie?

Dziewczyny poproszę o kciuki :) dzisiaj o 16 moja kolej na połowkowe [emoji16][emoji16]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Zaciśnięte!

Mnie też czasami ciągnie. Ostatnio natomiast kłucie po lewej stronie się pojawiło i lekarz mi magnez zapisał.

Dzień dobry!
Poszłam spać o 1 w nocy, bo bułeczki piekłam, Ale na śniadanie mieliśmy świeżutkie. Krzyś właśnie kończy swoją :) Następne z makiem będą.
Poza tym jest zimno i paskudnie, na obiad mam rosół z wczoraj, a na II danie M.zrobi pizzę.
Idę zaraz po kawkę żeby się dobudzić.

Ostatnia edycja:
Dlaczego oksytocyna jest beee?
jak są wskazania do podania to wiadomo
ale niestety bardzo często położne podają oksytocynę żeby szybciej mieć rodzącą z głowy, jak nic złego się nie dzieje z mamą czy dzieckiem to przecież można czekać aż skurcze same się rozkręcą, aż organizm sam zacznie produkować oksytocynę w wystarczającej ilośc by popchnąć poród do przodu
inna kwestia jest taka że ponoć poród z oksytocyną jest o wiele bardziej bolesny
Dziewczyny poproszę o kciuki :) dzisiaj o 16 moja kolej na połowkowe
emoji16.png
emoji16.png
zaciskam!

reklama
jak są wskazania do podania to wiadomo
ale niestety bardzo często położne podają oksytocynę żeby szybciej mieć rodzącą z głowy, jak nic złego się nie dzieje z mamą czy dzieckiem to przecież można czekać aż skurcze same się rozkręcą, aż organizm sam zacznie produkować oksytocynę w wystarczającej ilośc by popchnąć poród do przodu
inna kwestia jest taka że ponoć poród z oksytocyną jest o wiele bardziej bolesny

O tak. Piekielnie boli.

Do góry