reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny, dawno mnie nie było. Jakoś tak się poukładało z czasem. Z góry przepraszam ale nie nadrobię tylu stron...
Mam nadzieję że u Was w porządku. Kątem oka zauważyłam że nasze grono się powiększa.
Ja niestety w ciągu tych kilku dni zaliczyłam wizytę na IP. Miałam plamienia i bóle podbrzusza...pomimo duphastonu...Na szczęście tylko strachu się najedliśmy i dzidzia siedzi w środku dalej cało i wygodnie.
Ściskam Was wszystkie i postaram się wpadać częściej :*

reklama
Hej dziewczyny czekam dziś na wizytę denerwuje się i to bardzo. Nic się złego nie dzieje ale tyle złego się ostatnio tu wydarzyło nie poprawia to samopoczucia. Pomarudziłam teraz czas się czymś zająć...

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ano tak, kurektyna, tyle godzin dla dziecka to dramat. Ja miałam na myśli takie "standardowe" godziny pobytu ;-) Albo jak babcia troszkę wcześniej odbiera jeśli może.
Moja znajoma spod Warszawy kiedyś opowiadała jak jedna dziewczynka w żłobko-przedszkolu do którego chodził jej syn dosłownie całe dnie tam spędzała. Pani jej powiedziała (jej znajoma), że ta dziewczynka jest przeprowadzana po 6:00 i w zasadzie od razu idzie spać. A rodzice lub babcia odbierają ją o 18:00. Ja pitolę. A na sobotę to mają nianię, bo rodzice też pracują. Nie no, mnie to denerwuje. Ja rozumiem... kariera i w ogóle, ale są pewne granice jednak. po co takim ludziom w ogóle dziecko, nie rozumiem. Jak maleństwo wychodzi pewnie kolo 5:30 z domu, tak wraca kolo 18:30. rodziców ma tylko w niedziele. Nic dziwnego, że ta dziewczynka wiecznie się do jednej pani tuliła, taką ulubioną miała. A wszystkim paniom tak jej było żal, jak córkę ja traktowały. kiedyś Marta mówi wchodzi po Stasia po 14:00 a ta dziewczynka zapłakana, leży u pani na kolanach i tuli się, z gorączka była, rozchorowala się. Następnego dnia jej ta koleżanka powiedziała, że mama przyjechała po nią o 17:30. Dla mnie nie ma wytłumaczenia dla takich rodziców.
Smutne i przerażające, aż mi się płakać chce[emoji20]

Helo,
Wychwyciłam gdzie temat tańców,mysle ze jeśli z ciaza jest ok, nie jest zagrożona i pod warunkiem ze nie jest to break dance ;) to nic złego sie nie stanie.
Dzidzia lubi płynne ruchy:)
Ja ok 38 tyg w 1 ciąży to juz zaczęłam ostro sobie w domu tańcować :) sama przed tv :) żeby cos sie zaczęło dziać bo juz mi bylooo bardzoooo cieżko, wtedy tez skakałam juz na piłce, pilam herbatkę z liści malin :) i urodziłam dzień przed terminem :/:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@dzag82 ja się spotkałam w Wawie z placówką gdzie można na noc dziecko zostawić....to już w ogóle jakiś horror....
@emikaa oj pobalowałoby się, albo jaką gimnastykę chociaż. Niestety trzeba leżeć. Na koniec poprzedniej ciąży też się nie oszczędzałam i urodziłam 38t3d, mam nadzieję że i tym razem nie będę się kulać 42 tyg.

@dzag82 ja się spotkałam w Wawie z placówką gdzie można na noc dziecko zostawić....to już w ogóle jakiś horror....
@emikaa oj pobalowałoby się, albo jaką gimnastykę chociaż. Niestety trzeba leżeć. Na koniec poprzedniej ciąży też się nie oszczędzałam i urodziłam 38t3d, mam nadzieję że i tym razem nie będę się kulać 42 tyg.

Ojjj tak :) w domu to mnie tak nie rusza, ale jak jadę samochodem i muzykę podgłosnie :) to wtedy mam ochotę gdzieś wyjść :) ale spoooko, do września nie daleko :) to juz w tym roku!:):) września ,coby odsapnąć po porodzie ;) i żeby mąż nie bal sie z bobaskiem zostać Haha ;):D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w 6 miesiącu ciąży miałam swój ślub i wszystko było dobrze. Synek grzeczny był, nawet muzyka mu nie przeszkadzała :D
@koko@ nie stresuj się, wszystko będzie dobrze ;)
Ja dzisiaj o 6.30 byłam w laboratorium upuścić trochę krwi :p chyba wrócę do zachcianek z początku ciąży bo mam dzisiaj ochotę na ogórkową :D

reklama
@emikaa nie chcę Cię zniechęcać ale we wrześniu to ja chyba nigdzie nie wyjdę...tym bardziej na imprezę ;)
Po zarwanych nockach przy karmieniu wychodzenie to ostatnia rzecz na jaką miałam ochotę. Wolałam pospać 4-5 godzin cięgiem. To był naprawdę luksus! Ale wiadomo są dzieci które ładnie śpią i tacy rodzice mogą sobie pozwolić na więcej swobody.

Do góry