reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
madzia, mala na pewno nie chce jesc prez duza ilosc soku (duzo cukru w owocach"0. zalecana ilosc do 1 roku to TYLKO 10 ml dziennie!!!

Wiki słoczki z królikiem nie przypadły do gustu. Wczoraj z ledwości ząjadla ze 3 łyżeczki. Dzisiaj spróbujemy jeszcze raz, zobaczymy może tylko nie miała ochoty na cokolwiek innego niż mleczko. Oby, bo będę musiała nawet na urlopie stać przy garach:eek: Zupki, które sama gotuję zdecydowanie lepiej jej smakują. Dodaję już mięsko(pierś), ale oczywiście nie królika, bo i skad go wytrzasnąć:sick:

a czemu ja dawałam taka od 4 bananowa do zupki bo była za rzadka ;-):tak:tą i ta mozna więc kupię ta która bedzie i bez gotowania mam :-)

:tak:
Pewnie, że mozna tylko ja jakoś nie myślałam, żeby do zupy dodawać owocowe kaszki. Jak zupka jest za rzadka dodaję misiowy ogródek(kleik ryżowy warzywny) lub kukurydziany, swietnie zagęszczaja i dobrze smakują:tak::-)

Pewnie, że mozna tylko ja jakoś nie myślałam, żeby do zupy dodawać owocowe kaszki. Jak zupka jest za rzadka dodaję misiowy ogródek(kleik ryżowy warzywny) lub kukurydziany, swietnie zagęszczaja i dobrze smakują:tak::-)
Tak, tylko nam chodzi o podanie glutenu, a nie o zagęszczenie zupki.

Kasiad to mi przez sekundą napisali z nutrici
Dzień Dobry,

Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Najprościej jest dodać 1 płaską
łyżeczkę kaszki pszennej BoboVita z bananami lub 2 płaskie łyżeczki
mlecznej
kaszki manny po 9. miesiącu do zupki do ukończenia 5. miesięcy przez
dziecko.:)baffled: nie rozumiem :-D)
Jeśli Pani nie zdąży, to produkty z glutenem wprowadzamy, gdy dziecko
skończy 9 miesięcy.

Chyba ta jest z glutenem i o tą chodzi żeby dodawać

NUTRICIA - Od�ywki dla dzieci i niemowl�t oraz �ywienie kliniczne

Wygląda na to Gosia, że im chodzi o to, że jak nie zdążysz podać glutenuzainm dziecko skończy 5 miesiąc życia to trzeba czekać do 9 :confused:
Ale w artykułach o wprowadzeniu glutenu piszą, że u piersiowcyh dziedi wprowadzić gluten w 5-6 miesiącu a butelkowych zanim skończy w 6 miesiąc. Jeśli się nie zdąży przedskończeniem 6 miesiąca to już należy odłożyć do końca 9 miesiąca.

Chyba się skuszę i podam do zupki tą 8 zbóż. Właśnie Oliwka się obudziła i muszę się na coś zdecydować. Takiej samej pszennej nie mam w tej chwili w domu.

Oliwka po Misiowym Ogródku wymiotuje, nie wiem czemu :confused::confused::confused:
Żeby to było tylko raz, to bym pomyślała, że przypadek.

reklama
a to z hippa mi napisali :-) będą wprowadzać kaszki z glutenem :tak: więc można polować na nie w sklepach :-D;-)

serwis napisał(a):
> Dzień dobry,
> dziękujemy za zainteresowanie produktami HiPP.
> Rzeczywiście w Niemczech jest o wiele więcej produktów Hipp niż w Polsce.
> Staramy się rozszerzyć ofertę polskich sklepów i mamy nadzieję, że uda
> nam
> się wprowadzić na polski rynek także sucharki Hipp. Obecnie wprowadzamy
> nowe
> kaszki (docelowo będzie ich 8), które zawierają nowe zalecenia wiekowe.
> Zaistniałe zmiany spowodował nowy schemat żywienia (kaszki glutenowe
> można
> podawać wcześniej). Mamy nadzieję, że tak bogata oferta kaszek zaspokoi
> oczekiwania konsumentów.

Do góry