reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mnie się też strasznie nie chciało wstać,młody ma gdzieś,że jest sobota.:D Ale tata przyniósł już dla niego gotowe śniadanie,więc mogłam poleżeć trochę jeszcze.
Śniadanie jakoś za godzinę zjem,teraz raczę się zieloną herbatka,ja w ogóle uwielbiam herbaty,a już Lipton biała herbata i malina....mmm...orgazm.:D
Co do programów,to ja rycze na Położnych, są na Youtube,ale niestety tylko 2 sezon.:( Była scena,że laska długo parla,już nie mogła i ostatkiem sił urodziła spore dziecko,tam wszyscy klaskaja i w ogóle radość,a ja w ryk.:)
Teraz córka ogląda "Angry Birds" ,niezłe toto,zerkam sobie.

reklama
Karotka zielona chyba nie jest polecana w ciazy, ale poszukaj sprawdzonego info bo nie jestem pewna;)

Hej dziewczyny, tez ostatnio obiło mi się o uszy ze nie można zielonej herbaty w ciąży i dziwi mnie to trochę. My jesteśmy obecnie u teściów a teraz wyskoczylam do fryzjera a wieczorem czeka mnie spotkanie z dawno nie widzianym znajomymi [emoji3] miłego weekendu dla wszystkich

[emoji192] 29/10/2017 [emoji252]
Synek 26/11/2011

Pytałam w pierwszej ciąży,nie ma żadnych przeciwwskazań,byle nie hektolitry czarnej,bo dużo kofeiny.:) Ale pić można każda w sumie.

Dzien dobry.
Witam sie i zycze milego weekendu. Dzis przyjezdza tesciowa i pewnie M powie jej o ciazy.. ciekawe jak zareaguje.. pewnie bedzie miec dla mnie znowu milion rad sprzed 40lat, jakbym sama juz 3x w ciazy nie byla [emoji19]
Wiec w kwestii odwiedzin to u mnie zalezy jaki dzien, ale jakos tlumow nigdy nie bylo. Za tydzien robimy urodziny dzieci wiec wtedy bedzie mlyn.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Haha :-) Moja teściowa na szczęście nic mi nie doradza :-) Chyba jest świadoma tego, że czasy się trochę zmieniły :-)
Mimo, że mieszkamy w 1 domu, to czasem po kilka dni się nie widzimy, bo nie chce jej się na górę przyjść :-) i muszę Wam powiedzieć, że wcale z tego powodu nie płaczę :D

Cześć dziewczyny :-) Późno tu zaglądam, ale od rana fatalnie się czułam, na szczęście już jest lepiej :-) Udanych wyjazdów weekendowych Wam życzę :-)

Mam dziś trochę lepszy humor, bo jednak męża rodzeństwo dziś nie przyjeżdża, tylko jutro :-) Zawsze to 3 osoby mniej :D Także koło 11 koleżanka, o siostra z babcią, wieczorem przyjaciele na noc. Uff... Dobrze, że się trochę zluzowało :-)

Ale Wam zazdroszczę, pojechałabym gdzieś się schować przed światem :D

Miłego dnia Wam życzę :-)
Bez żadnych dolegliwości :-)

Ja telewizora nie posiadam
Pytałam w pierwszej ciąży,nie ma żadnych przeciwwskazań,byle nie hektolitry czarnej,bo dużo kofeiny.:) Ale pić można każda w sumie.
Jeżeli chodzi o herbaty to zielona i czarna nie są zalecane ze względu na dość wysoką zawartość substancji mogących pobudzać macicę do skurczy, co może prowadzić do poronień, oraz dlatego, że znacznie zmniejszają wchłanianie żelaza i wapnia, których w ciąży i tak mamy ciągle mało;)
Ale nie ma co panikować, wszystko z głową i jeśli nie masz zagrożonej ciąży to 1 herbata dziennie nie powinna zaszkodzić. Wszystko kwestia indywidualna. A jeśli są wątpliwości, zawsze pozostaje herbatka z suszu owocowego lub ew. czerwona:)

Hej dziewczyny :) dzisiaj strasznie złe spałam. Miałam koszmary i mój D tak chrapał ze wygonilam go na kanapę...

Zielona herbata w ciąży jest niebezpieczna. Moja pracodawczyni urodziła niedawno, Piła zielona herbatę ale nie w hektolitrach i dziecko urodziło się z mała wada serduszka. Lekarze w szpitalu powiedzieli jej ze picie zielonej herbaty mogło mieć na to realny wplyw. Wiadomo ze 5,6 kubków na cała ciaze nic nie zmieni ale z jedna dziennie bym uważała :)

Ostatnia edycja:
Też slyszałam, że nie powinno się pić zielonej herbaty... Czarnej za dużo też nie, bo zawiera dużo pobudzającej teiny. Ja wypijam jedną slabą czarną herbatę dziennie. Z cytryną i sokiem malinowym :-)

reklama
Hej dziewczyny :) dzisiaj strasznie złe spałam. Miałam koszmary i mój D tak chrapał ze wygonilam go na kanapę...

Zielona herbata w ciąży jest niebezpieczna. Moja pracodawczyni urodziła niedawno, Piła zielona herbatę ale nie w hektolitrach i dziecko urodziło się z mała wada serduszka. Lekarze w szpitalu powiedzieli jej ze picie zielonej herbaty mogło mieć na to realny wplyw. Wiadomo ze 5,6 kubków na cała ciaze nic nie zmieni ale z jedna dziennie bym uważała :)

Haha :-) Mój mąż też chrapie... Mało tego... Pies (z avatara :-) ) który śpi z nami też czasem pochrapuje, wierci się i musimy uważać, żeby go nie przygnieść, także też czasem się nie wysypiam, ale nie mam sumienia ich eksmitować z łóżka :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry