reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki WETERANKI - 2018 naszym rokiem !

I jeszcze nie wiem czy mam dziś brać zastrzyk. Powinnam go za niedługo wziąć... Wezmę. Najwyżej później jeszcze coś urośnie. Pytanie co z tym ovitrelle. Będzie na następny cykl.

Cierpliwość może i jest gorzka, ale jeśli Ci jej starczy, jej owoce będą słodkie i pachnące...
Skoro jest pora i ginka kazała robić to zrób
Ovitrelle oddasz komuś potrzrbującemu [emoji12]
Bo wierze że na nastěpny cykl Ci nie będzie potrzebny [emoji110][emoji110]

Po minionych złych deszczach i burzy,powracają burze i złe deszcze, ale ciągle nadzieja mi wróży, że to czego czekam, przyjdzie jeszcze.

reklama
Skoro jest pora i ginka kazała robić to zrób
Ovitrelle oddasz komuś potrzrbującemu [emoji12]
Bo wierze że na nastěpny cykl Ci nie będzie potrzebny [emoji110][emoji110]

Po minionych złych deszczach i burzy,powracają burze i złe deszcze, ale ciągle nadzieja mi wróży, że to czego czekam, przyjdzie jeszcze.
No tu nie oddam nikomu. Leki są imienne.
Zobaczymy ja jednak czuję że czeka mnie kolejny cykl z zastrzykami. W tym cyklu z plamieniami już nie podziałamy. Było tylko 3 razy. W tym 2 razy w ten weekend

Cierpliwość może i jest gorzka, ale jeśli Ci jej starczy, jej owoce będą słodkie i pachnące...

No tu nie oddam nikomu. Leki są imienne.
Zobaczymy ja jednak czuję że czeka mnie kolejny cykl z zastrzykami. W tym cyklu z plamieniami już nie podziałamy. Było tylko 3 razy. W tym 2 razy w ten weekend

Jak pęcherzyk już pękł, co wierze miało już miejsce, to się wstrzeliliście
A jeśli się okaże inaczej, to my działaliśmy mimo plamień [emoji12]
Może potrzebne by było też coś na faze lutealną, u nas standardowo przepisują coś przy cyklach stymulowanych, ale tam nic pewnie nie dostaniesz co?

Mania 17:30 dopiero...

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Króliczek 2.10.2017 - 12t6d [emoji235]

Mania 17:30 dopiero...

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Króliczek 2.10.2017 - 12t6d [emoji235]
Oł dżizes [emoji33]
Jajo zniosę [emoji12][emoji23]

Jak pęcherzyk już pękł, co wierze miało już miejsce, to się wstrzeliliście
A jeśli się okaże inaczej, to my działaliśmy mimo plamień [emoji12]
Może potrzebne by było też coś na faze lutealną, u nas standardowo przepisują coś przy cyklach stymulowanych, ale tam nic pewnie nie dostaniesz co?

No dają mi progesteron ale nie wiem czy po potwierdzonej owulacji też. Najwyżej mam zapas dupka z polski to wezmę taka sama dawkę jak przy wywołaniu

No dają mi progesteron ale nie wiem czy po potwierdzonej owulacji też. Najwyżej mam zapas dupka z polski to wezmę taka sama dawkę jak przy wywołaniu

No ja bym wzięła nawet na własną rękę [emoji106]
Ja biore 2 x dziennie, a Ty?

No ja bym wzięła nawet na własną rękę [emoji106]
Ja biore 2 x dziennie, a Ty?

U mnie wystarczało 1 tabletka dziennie przez 10dni do wywołania @ biorę provera - holenderski odpowiednik duphastonu.

Hejo:-)

Natuś, Rene a ja już od jakieś 32 tygodnia ciąży prawie nie śpię w nocy. O dziwo w dzień funkcjonuje bardzo dobrze. Sama się sobie dziwię. Dzis np.nie spalam od 1 do 5.30, a do 1 byłam 3 razy opróżnić pęcherz.

Dorcia nie trzeba się zgadzać na indukcje Foleyem( balonik) ale to jest super sprawa! Nawet jeśli nie wywoła porodu, to szyjka macicy jest rozszerzana mechanicznie i często bez skurczy potrafi się zrobić rozwarcie na 4-5 cm, a to już połowa drogi. Potem przy oxy idzie dużo szybciej. Dla mnie ten sposób to rewelacja.

Nati życzę Ci żeby się jednak zaczęło dzięki balonikowi:-) skoro masz 2 cm, to myślę, że taki impuls będzie idealny do rozpoczęcia akcji porodowej.

Rene bardzo się cieszę, że obie tak dobrze się czujecie:-) oby tak dalej

Bum czekam jak na szpilkach, na wieści z twojej wizyty. Ciekawe czy uda się podejrzeć płeć:-)

Arte plamienia nie muszą oznaczać niczego złego. Pół roku bez owu i pewnie dlatego teraz organizm świruje, jak w końcu jajo piękne dojrzewa i pęknie. Trzymam kciuki:-)

Nessi ja się do spojrzeń już przyzwyczaiłam. Serio mam wrażenie, że kobieta w ciąży wszędzie budzi sensacje. Mój mąż jak jesteśmy w sklepie to ciągle mówi, że ktoś się na mnie gapił . Ja tam nie zwracam na to uwagi. Szkoda, że przy kasie nagle się robię niewidzialna!

Mania według mnie środkowy test to pozytyw! Ja śluzu płodnego to w ogóle u siebie nie widziałam nigdy a jednak się udało:-)

No i zapomniałam co reszcie odpisać ech:-/

Zmierzyłam się dziś w pasie na wysokości pępka. Mam 123 cm...Szkoda, że nie wiem ile miałam przed ciążą.

reklama
Hejo:-)

Natuś, Rene a ja już od jakieś 32 tygodnia ciąży prawie nie śpię w nocy. O dziwo w dzień funkcjonuje bardzo dobrze. Sama się sobie dziwię. Dzis np.nie spalam od 1 do 5.30, a do 1 byłam 3 razy opróżnić pęcherz.

Dorcia nie trzeba się zgadzać na indukcje Foleyem( balonik) ale to jest super sprawa! Nawet jeśli nie wywoła porodu, to szyjka macicy jest rozszerzana mechanicznie i często bez skurczy potrafi się zrobić rozwarcie na 4-5 cm, a to już połowa drogi. Potem przy oxy idzie dużo szybciej. Dla mnie ten sposób to rewelacja.

Nati życzę Ci żeby się jednak zaczęło dzięki balonikowi:-) skoro masz 2 cm, to myślę, że taki impuls będzie idealny do rozpoczęcia akcji porodowej.

Rene bardzo się cieszę, że obie tak dobrze się czujecie:-) oby tak dalej

Bum czekam jak na szpilkach, na wieści z twojej wizyty. Ciekawe czy uda się podejrzeć płeć:-)

Arte plamienia nie muszą oznaczać niczego złego. Pół roku bez owu i pewnie dlatego teraz organizm świruje, jak w końcu jajo piękne dojrzewa i pęknie. Trzymam kciuki:-)

Nessi ja się do spojrzeń już przyzwyczaiłam. Serio mam wrażenie, że kobieta w ciąży wszędzie budzi sensacje. Mój mąż jak jesteśmy w sklepie to ciągle mówi, że ktoś się na mnie gapił . Ja tam nie zwracam na to uwagi. Szkoda, że przy kasie nagle się robię niewidzialna!

Mania według mnie środkowy test to pozytyw! Ja śluzu płodnego to w ogóle u siebie nie widziałam nigdy a jednak się udało:-)

No i zapomniałam co reszcie odpisać ech:-/

Zmierzyłam się dziś w pasie na wysokości pępka. Mam 123 cm...Szkoda, że nie wiem ile miałam przed ciążą.
Mąż chce mnie wziąć na spacer do parku ze zwierzętami koło szpitala żeby mnie trochę uspokoić przed wizytą. Jeszcze godzinka aaa...!!

"Cierpliwość może i jest gorzka, ale jeśli Ci jej starczy, jej owoce będą słodkie i pachnące..."

Do góry