reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2017

Witam się weekendowo,

Mam pytanie do dziewczyn które robiły test papp-a. Jakie parametry wyszły wam dla trisomii 21, mnie wyszło 1:667 więc grupa średnia. Zastanawiam się nad Nifty. Ale czy to by coś zmieniło...

IMG_20170615_193322.jpg
Oto moje wyniki i lekarz mówił ze dobre i byłam również w tym tygodniu w poradni genetycznej z tymi wynikami i pani doktor również powiedziała że są dobre i mogę spać spokojnie.

Załączniki

• IMG_20170615_193322.jpg
    IMG_20170615_193322.jpg
    741,5 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Witam się weekendowo,

Mam pytanie do dziewczyn które robiły test papp-a. Jakie parametry wyszły wam dla trisomii 21, mnie wyszło 1:667 więc grupa średnia. Zastanawiam się nad Nifty. Ale czy to by coś zmieniło...
U mnie u Malenstw z samego nt ryzyko wyszło 1:1003, a u drugiego 1:1180. A w połączeniu z pappa to 1:4891 i drugi 1:3995.

I widzisz uparciucha gdybyś nas słuchała to już od kilku dni byłabyś spokojna.[emoji4]
A ja mimo wszystko nie wieszała bym psów na detektorze, bo zaniepokoił Cię głównie brak ruchów, druga sprawa to autentyczność detektora, ja kupowałam ze strony producenta bo bałam się podróbek z allegro ( jak przy elektrycznych pilnikach Scholl). Mi osobiście ratuje zdrowie psychiczne i na USG chodzę bez leku bo wiem że dzidzia żyje.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie, ciężko jest tak wytrwać od wizyty do wizyty a tak człowiek spokojniejszy jest...
Przynajmniej w moim przypadku już od 10tc słyszałam tętno obu bobasków...u innych może być to później...ja osobiście jestem zadowolona z mojego detektora.

Cześć dziewczyny[emoji8]

@pieszczoszka1988 super, że wszystko dobrze z maluszkiem. [emoji8]

My dzisiaj byliśmy w Centrum Nauki Kopernik. Super miejsce, zwiedziliśmy prawie 4h [emoji44][emoji44] Ale było świetnie.
Potem obiad tam na miejscu w bistro. I też bardzo smacznie.
Potem byliśmy nad Wisłą i jak wróciłam do domu to marzyłam tylko o łóżku.
Jutro mam wizytę u gin na NFZ więc bez usg. Ale ciekawa jestem jak moja morfologia.

m3sx3e3k25iia4nv.png

Hej dziewczyny!
U nas dzisiaj spokoju dzień bo spędziliśmy go u mojej siostry która ma dom z ogrodem więc dziewczyny się wyszalaly :)

Pieszczoszka i trzeba było od razu iść sprawdzić na IP czy wszystko z maleństwem ok :) u nas w szpitalu detektory używają dopiero po 24 tyg ciąży więc spokojnie poczekaj jeszcze parę tygodni a w.koncu usłyszysz ten piękny dźwięk :)

Millo gratulacje ruchów :) ja w pierwszej ciąży poczułam (swiadomie) w 20 tyg. W drugiej ciąży już wiedziałam jak to jest i wyczulam ruchy w 15 tyg a teraz mam to samo i od zeszłego tygodnia czuje maleństwo co jakiś czas :)

Blair ja u mojego lekarza mam za każdym razem usg a chodzę na nfz. U tego co zmieniam też w poprzedniej ciąży miałam za każdym razem usg. Chyba wszystko.kezy w gestii lekarza czy mu się chce robić badanie czy nie.

Wczoraj czułam się fatalnie, brzuch się spinal, plamienia ciągle się pojawiały a dzisiaj na szczęście znowu spokój:) jutro jadę do mojej teściowej do niedzieli żeby zajęła się dzieciakami a ja będę się byczyc na kanapie [emoji14]

reklama
Do góry