reklama
gie_er
Fanka BB :)
Dziewczyny ja już po wizycie. Byłam pierwszy raz u tego lekarza, bardzo fajny taki młody sympatyczny, śmiał się jak mu powiedziałam że mi wieczorami krocze wibruje [emoji23] generalnie moja była lekarka jest jakaś dziwna ten lekarz już jako drugi powiedział, że acardu mam nie odstawiać, dziecko tamta źle mierzyła ( ten jest jednym z bardziej polecanych lekarzy jeżeli chodzi o prenatalne więc mu wierzę). Młoda waży 640 gram, szyjka 35 mm rozwarcie zewnętrzne na opuszek, wewnętrzne zamknięte. Ja według dzisiejszego warzenia mam -0,5 kg od początku ciąży [emoji4] kolejna wizyta u niego 20.09, ale dał mi swój numer i powiedział że zawsze mogę dzwonić albo pisać jakby coś się działo. [emoji4]
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
Lake882
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny 
Trzymam kciuki za badania i za wizyty i oczywiście gratuluję udanych wizyt.
Jestem po pierwszej nocy z poduszka ciążowa i powiem Wam że rewelacja!! Nawet się nie spodziewałam takiego efektu
obudziłam się tylko dwa razy i to bardziej na siku. biodra nie bolą, kręgosłup nie boli i nareszcie się wyspałam, polecam takie poduszki 
Co do L4 to ja jestem od początku ciąży na l4. moja gin jak się dowiedziała jak wygląda moja praca to sama zapytała czy w moim stanie nie lepiej iść na l4. praca w sklepie odzieżowym, 13 h sama na sklepie i bez możliwości siedzenia.
Trzymam kciuki za badania i za wizyty i oczywiście gratuluję udanych wizyt.
Jestem po pierwszej nocy z poduszka ciążowa i powiem Wam że rewelacja!! Nawet się nie spodziewałam takiego efektu
obudziłam się tylko dwa razy i to bardziej na siku. biodra nie bolą, kręgosłup nie boli i nareszcie się wyspałam, polecam takie poduszki Co do L4 to ja jestem od początku ciąży na l4. moja gin jak się dowiedziała jak wygląda moja praca to sama zapytała czy w moim stanie nie lepiej iść na l4. praca w sklepie odzieżowym, 13 h sama na sklepie i bez możliwości siedzenia.
M@gda
Moderatorka
Nieee... ja czekam na decyzje kredytowa i jako ze od 5 lat pracuje na etat policzyli mi moje średni e zarobki z ostatniego roku, ale nie widze roznicy miedzy moja normalna pensją a tym wyliczeniem.Chyba ma to jednak wpływ bo gdy my braliśmy kredyt na mieszkanie to moje zarobki jako ze byłam na l4 sie nie liczyły do zdolności kredytowej
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
M@gda
Moderatorka
Dam ci znac co i jak na priv jak bede miala dostep do kompa, bo na telefonie to mi sie epopei nie chce pisaćDziewczyny powodzenia na wizytachTrzymam kciuki :* Oczywiście samych dobrych wyników z badań!
Dzisiaj weszłam na wagę i znowu 1 kg do przodu....jestem przerażona normalnie...Już nie wiem co jeść żeby tak waga nie szalała...
Dzisiaj mamy z mężem 3 rocznice ślubu.Ciekawe czy pamięta
Zmykam ogarniać obiad bo spróbuje zrobić kurczaka po tajlandzku i zobaczymy co z tego wyjdzie
@M@gda dasz radę ;* Wiem,że jest Ci ciężko,ale będzie dobrze. Właśnie lipa bo nikt nie wstawia kalendarza...Podpowiesz mi co i jak z tym kalendarzem?To będę wstawiać jak Ty nie będziesz mogła czy jak wstanę
@Neviiii Mój ginekolog od razu dał mi zwolnienie.Zapytał tylko gdzie pracuje i czy dam radę pracować i bez problemu dostałam.Może spróbuje u innego lekarza.
@maja1987 Może nie lubi siedzieć z teściową?Albo to taka chwila wariactwa z jego strony![]()
Takze tego... wpisujcie sie! :d
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bardzo chciałam ćwiczyć, ale mam bana od lekarza. Spacery i tyle. Z ćwiczeniami w ciąży jest tak, że można jeżeli z ciążą jest w porządku. No i jak lekarz pozwoli ^^ Poza tym jeżeli byłaś aktywna przed ciążą to tym bardziej nie powinnaś mieć z tym problemów.Odnośnie kondycji, mam pytanie do Was - czy któraś z Was ćwiczy coś teraz, jakiś basen, joga lub coś? Bo moja siostra cioteczna chodziła na ćwiczenia w ciąży i bardzo sobie chwaliła. Chodziła na jogę i na pillates dla ciężarnych. Poród jej był błyskawiczny i szybko wróciła do formy. No i zastanawiam się czy na coś nie pochodzić. Na razie zapisałam się tylko do szkoły rodzenia, no ale to trochę co innego...
Ja to sobie nawet już upatrzyłam zajęcia i trenera personalnego dla kobit w ciąży... A tu dupa. No nic. Kółka w parku mi zostały babciowym tempem xD
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
super ,że jesteś zadowolona z wizytyDziewczyny ja już po wizycie. Byłam pierwszy raz u tego lekarza, bardzo fajny taki młody sympatyczny, śmiał się jak mu powiedziałam że mi wieczorami krocze wibruje [emoji23] generalnie moja była lekarka jest jakaś dziwna ten lekarz już jako drugi powiedział, że acardu mam nie odstawiać, dziecko tamta źle mierzyła ( ten jest jednym z bardziej polecanych lekarzy jeżeli chodzi o prenatalne więc mu wierzę). Młoda waży 640 gram, szyjka 35 mm rozwarcie zewnętrzne na opuszek, wewnętrzne zamknięte. Ja według dzisiejszego warzenia mam -0,5 kg od początku ciąży [emoji4] kolejna wizyta u niego 20.09, ale dał mi swój numer i powiedział że zawsze mogę dzwonić albo pisać jakby coś się działo. [emoji4]
Z bakteriami się nie martw, o ile jest ich stosunkowo nie wiele. Ja miałam 10-20 wpw (w polu widzenia) Mój gin w poniedziałek powiedział że nie zna ciężarnej której by chociaż raz nie wyszły bakterie. Mam brać przez tydzień urosept i dużo pićNo to niestety dołączam do grona "słodkich " mam. Wynik glukozy po 2 godz 175.
Poza tym w morfologii troszkę podwyższone leukocyty, a w moczu bakterie ,reszta w normie. We wtorek mam wizytę u swojego doktorka to się dowiem co i jak.
reklama
O no proszę. A to nie Ty Gaba pisałaś że masz +1 kg na wadze i lekarz Cię skrzyczy? HihihiDziewczyny ja już po wizycie. Byłam pierwszy raz u tego lekarza, bardzo fajny taki młody sympatyczny, śmiał się jak mu powiedziałam że mi wieczorami krocze wibruje [emoji23] generalnie moja była lekarka jest jakaś dziwna ten lekarz już jako drugi powiedział, że acardu mam nie odstawiać, dziecko tamta źle mierzyła ( ten jest jednym z bardziej polecanych lekarzy jeżeli chodzi o prenatalne więc mu wierzę). Młoda waży 640 gram, szyjka 35 mm rozwarcie zewnętrzne na opuszek, wewnętrzne zamknięte. Ja według dzisiejszego warzenia mam -0,5 kg od początku ciąży [emoji4] kolejna wizyta u niego 20.09, ale dał mi swój numer i powiedział że zawsze mogę dzwonić albo pisać jakby coś się działo. [emoji4]
Odnośnie accardu to ja mam odstawic ale 2 tyg przed porodem, żeby krew nie była taka rzadka. Póki co mam grzecznie brać.
Gratuluję Ci tak wspaniałej wizyty