reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe mamy 2018

Jakby nie było wybór imienia to ważna rzecz i determinuje całą przyszłość dziecka, by się nie śmiali, by źle nie kojarzyli, by nie brzmiało zbyt odjechanie...

reklama
Nie da się jednak dogodzić i trafić we wszystkie gusta, rodzice świadomie podejmują tą ważną decyzję. Fajnie by było tak trafić, by dziecko lubiło swoje imię :).

Dobry wieczór dziewczyny.

Ja cały weekend spędziłam u mamy i babci w Berlinie także było super...trochę spacerków zaliczonych...zoo dzieciaki zachwycone no i oczywiście zakupy.. szału nie było ale najważniejsza dla mnie była niemiecka chemia. Lecę kłaść Olę spać i sama też się chyba legnie bo nie pospalam

To super weekend, a zoo w Berlinie bardzo mi się podobało akurat zaliczyliśmy w tym roku wracając z wakacji.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

I szczerze pisząc- gdy ponad 10 lat temu dawałam swojemu synowi na imię Dawid spotkałam się z prawdziwym ostracyzmem, a że to żydowskie imię (sic!)- no tak, przecież Jezus był Polakiem ;) itd. Jednak byłam pewna swojej decyzji i do dziś nie żałuję. Dziś też Dawidów jest coraz więcej, w 2006r. wierzcie mi, nie było ich tylu...

Nie da się jednak dogodzić i trafić we wszystkie gusta, rodzice świadomie podejmują tą ważną decyzję. Fajnie by było tak trafić, by dziecko lubiło swoje imię :).
inna sprawa, że nie znam absolutnie nikogo kto będąc nastolatkiem lubił swoje imię, a z kolei pod koniec studiów to już większość ludzi swoje imiona lubiła ;)

Chociaż czasami rodzice starają się za wszelką cenę o oryginalność i żeby imię nie było w top 10 popularnych imion [i tak np. moja przyjaciółka bardzo poważnie rozważała dla swojego synka imię Samson, na szczęście zmieniła zdanie ;) ]

I szczerze pisząc- gdy ponad 10 lat temu dawałam swojemu synowi na imię Dawid spotkałam się z prawdziwym ostracyzmem, a że to żydowskie imię (sic!)- no tak, przecież Jezus był Polakiem ;) itd. Jednak byłam pewna swojej decyzji i do dziś nie żałuję. Dziś też Dawidów jest coraz więcej, w 2006r. wierzcie mi, nie było ich tylu...
Ja 10 lat temu bulam pewna co do imienia Daniel o do tej pory uwazam to za sluszny wybor [emoji4]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mono zgadzam się z Tobą, może przyjść taki czas, że nie przepada się za swoim imieniem. Co innego nie lubić go, a co innego się wstydzić, bo rodzice mieli tego dnia przebłysk jakiejś fantazji ;)

Do góry