Może ta zmniejszona aktywność to znakJa mam teraz 7.02 i liczę po cichutku,ze nie dotrwam do nieju mnie skurcze jakieś tam są,ale one nic nie wnoszą,ze snem źle bo jak nie siku to serio wybudzam się po pierdyliard razy
chciałbym już urodzić...uda,ramiona w zrostach po zastrzykach także boli strasznie
Hania też mało aktywna ostatnio,ech...
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
@jagoda87 ta ocena blizny to jest takie trochę gdybanie niestety. Oczywiście, warto bliznę zobaczyć, zmierzyć, zbadać czy np już gdzieś tam jakiś szew nie puścił i nie robi się dziurka. Ale też to, że będzie ciągłość to nie znaczy że blizna się nie rozejdzie niestety. Choć rozejście to naprawdę rzadkie przypadki, z tego co pamiętam to poniżej 1%. Ale np. mojej koleżance się przytrafiło... Blizna była niby ładna, brak rozejść, pełna ciągłość.. A jednak rozeszła się i w 33 lub 34 tyg urodziła syna. Teraz już ma kategoryczny zakaz zajścia w kolejną ciążę.
U mnie lekarz sprawdzał bliznę i mierzył grubość choć według najnowszych danych to nie grubość się liczy a elastyczność. Moja blizna pod koniec ciąży miała ok. 1,5mm, lekarz mówił że słabo (bo te stare zalecenia mówiły że min. 2 mm powinny być) ale jak chcę to mogę spróbować sn skoro tak bardzo mi zależy bo właśnie liczy się ta elastyczność. Niestety i tak skończyło się cc po 7 godzinach bo wolno postępowało wszystko (skurcze silne ale rozwarcie tylko na 2 cm) a bałam się dłużej ryzykować.
Także myślę, że blizne skontrolować warto, ale też tak zupełnie w 100% nie radziłabym się tym sugerować. Myślę, że jeśli lekarz jest dobrym specjalistą to powie to samo.