reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Woda dla 3 miesięcznego dziecka

reklama
Rozwiązanie
Moj tez nie pil z butelki ani niekapkow.Od poczatku jak cos sie napil to lyzka potem zwykły kubeczek albo bidon ze slomka i ciesze sie z tego;).
A pic i tak malo pije woli mleko.;)
Na siłę nie daje tylko kiedy sam zawola.
A wode pije chociaż wcześniej nie chcial czasem soku spokojnie;)
Karmię piersią ale syn domaga się częstego karmienia ze względu to ze chce mu się pić. Nie zawsze mam możliwość dać mu piers i myślę że łyk - dwa wody go na chwile zaspokoi.

Moze chce possac sobie byc przy mamie a nie jesc? Albo właśnie napic..Woda to rozszezanie diety :) Moj ma 17 mies a do tej pory malo pije czegokolwiek bo woli mlekiem sie napic. Ale jak juz chcesz bo to Twoja sprawa to bez przegotowania ew lekko podgrzac:-)

Ja bym nie dawał, w ubiegłych roku częściej karmiłam syna podczas upałów, ale potem podawałam bez gotowania.
na blogu hafija w jest napisane w jaki sposob dopajanie może wplynąc na zaburzenie kp.

w tej częsci jest o dopajaniu

No dobra, nie zaleca się dopajania dzieci przed szóstym miesiącem życia, ale chyba można, prawda?

Link do: Niemowlęta i woda – czy niemowlętom woda jest potrzebna do picia i życia

reklama
Dzięki dziewczyny. Wytrzymam się jeszcze. Chce po prostu uniknąć błędu jaki popełniłam przy córce (kp 8 miesięcy, N
nieakceptowanie butelki, niekapkow itd, nauczyła się z niej pić tylko dzięki soczkom bo wody tez nie akceptowala)

reklama
Dzięki dziewczyny. Wytrzymam się jeszcze. Chce po prostu uniknąć błędu jaki popełniłam przy córce (kp 8 miesięcy, N
nieakceptowanie butelki, niekapkow itd, nauczyła się z niej pić tylko dzięki soczkom bo wody tez nie akceptowala)

Mój też nie pił z butelki, ale od 7 miesiaca pije z bidonu przez słomę. Nie chciał z innych niekapktów dziubków itd. Teraz ma 14 miesiecy i sam pije z kubka czy butelki z dziubkiem ale nadal najbardziej lubi słomki:)

Do góry