reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Lekarza jeszcze nie było, ale na pewno pielęgniarki to zgłoszą,wiec po śniadaniu o 8 będę wiedzieć co powiedzą. Wiem już, że było to o ok. 3 w nocy. Współczuję im, że tak muszą przez noc patrzeć na monitory. Ale cóż... Taka ich praca. Martwię się i mam nadzieję, że Basia tam w środku ma się dobrze.
Basia pewnie nie zauważyła a ty jesteś pod stałą opieką więc to bardzo dobrze.

reklama
Na NFZ wszystko? Ja placilam teraz sama bo sie nie doprosilam. Robilam tez prywatnie cytologie chociaz moja lekarka miala mi zrobic bo nie mialam wieleee lat. Ale potem to tez olała.
No ja byłam ważona 2x i tyle razy ciśnienie. Wizyty różnie. Ostatnio nie było położnej to ani ciśnienia ani wagi ale badanie szyjki, tętna płodu i skierowanie na badania.
Teraz we wtorek idę z wynikami więc pewnie z pięć minut potrwa wizyta ;)
Ja uważam że jak nie ma jakichś podstaw do niepokoju. Pacjent ok. Ciąża ok. Dziecko ok. To po co siedzieć i dupę truć.

Tu są dziewczyny co mieszkają za granicą i mają tylko morfologię robioną czasem. Widać nie trzeba wcale 1000 badań.
No niby tak ale hcv jest dosc wazne nie ma na to szczepienia immuglobuliby zeby podac w trakcie porodu a mi wmowily ze to dodatkowe badanie pomimo ze bylo w karcie ciazy w 1 trymestrze. Ty tak własnie mialas zrobione juz nie mowiac o rozyczce toxo TSH i innych ktore tez mialas a mi wmowily ze te badania moglam robic przed ciaza !

Do tego 1 raz przez 20 tyg.morf ogolna Ty masz teraz 3 raz juz
Wiesz zazdroszcze Ci bo pewnie czujesz sie objeta opieka masz do lekarza zaufanie. Ja podczas ost. Wizyty tylko żal

Hej dziewczyny. U mnie nie ciekawie. W nocy wystąpił mi ten atak omdlenia. W sumie to nawet się chyba nie obudziłam. Przyszła pielęgniarka, chyba zapaliła światło na moment i powiedziała, że serduszko zwolniło, a ja coś jej odpowiedziałam, ale nie pamiętam co, ale wiem, że strasznie szumialo mi w uszach i zrobiło mi się gorąco. To był ten atak. Już wczoraj czułam się osłabiona, bo było bardzo gorąco. Eh... Masakra. Znów zaczęłam się bać :(
Kliska, trzymaj sie. Pamietam, jak pisalas, ze lekarz cos mowil o tym, ze dobrze by bylo zaobserwowac te zaburzenia, to teraz maja "na zywo". Czy wiesz juz kiedy przeniosa Cie do Szczecina?
Widze, ze wiecej tu nas nie spiacych. Ja sie obudzilam przed 6 i spac nie moge.

Lekarza jeszcze nie było, ale na pewno pielęgniarki to zgłoszą,wiec po śniadaniu o 8 będę wiedzieć co powiedzą. Wiem już, że było to o ok. 3 w nocy. Współczuję im, że tak muszą przez noc patrzeć na monitory. Ale cóż... Taka ich praca. Martwię się i mam nadzieję, że Basia tam w środku ma się dobrze.
Bedzie dobrze musi byc trzymam mocno kciuki
♡♡♡♡♡♡♡

No niby tak ale hcv jest dosc wazne nie ma na to szczepienia immuglobuliby zeby podac w trakcie porodu a mi wmowily ze to dodatkowe badanie pomimo ze bylo w karcie ciazy w 1 trymestrze. Ty tak własnie mialas zrobione juz nie mowiac o rozyczce toxo TSH i innych ktore tez mialas a mi wmowily ze te badania moglam robic przed ciaza !

Do tego 1 raz przez 20 tyg.morf ogolna Ty masz teraz 3 raz juz
Wiesz zazdroszcze Ci bo pewnie czujesz sie objeta opieka masz do lekarza zaufanie. Ja podczas ost. Wizyty tylko żal
Ja w każdej a to moha trzecia ciąża miałam te badania na początku. Mimo że w dzieciństwie chorowałam na różyczkę.
Lekarz do którego chodzę na Znany Lekarz ma negatywną opinię ale ja nie mam nic do niego. Opieka taka jak w harmonogramie NFZ podczas ciąży który dostałam na pierwszej wizycie.

Kliska, trzymaj sie. Pamietam, jak pisalas, ze lekarz cos mowil o tym, ze dobrze by bylo zaobserwowac te zaburzenia, to teraz maja "na zywo". Czy wiesz juz kiedy przeniosa Cie do Szczecina?
Widze, ze wiecej tu nas nie spiacych. Ja sie obudzilam przed 6 i spac nie moge.
Ja to brykam dziś na obciążenie więc....

Kala, a czy u Ciebie nie ma innego lekarza? Sprobuj sie przepisac. Zdaje sie, ze Twojej lekarki tez ma nie byc ze wzgledow zdrowotnych. Jesli czujesz sie zaniedbana i nie masz zaufania do opieki to zmien lekarza.
Ja akurat chodze prywatnie i wszystkie badania (poza 2 usg, bo jestem w grupie ryzyka) robilam prywatnie. Bywalo, ze i 300 zl jednorazowo wydawalam. Niestety nie mialam lekarza na nfz i nie mialam jakos sily zeby go szukac i przezywac jakby sie kiepsko zajmowal. Moja ciaza jest pozna to i lęków i zagrozen jakby wiecej.

Ja to brykam dziś na obciążenie więc....
A to niemile badanie jest wiec oby szybko minelo i wyniki byly dobre :).
Ja jestem w koncu na zwolnieniu, to spac nie moge...ja nie potrzebuje duzo snu, a ze ostatnio zle sie czulam to sporo lezalam i nawet wczoraj w dzien sie zdrzemnelam, to dzisiaj po 6h obudzilm sie i leze. Deszcz plumka, a ja chociaz wole sloneczko ciesze sie, ze trawka i kwiaty urosna :).

Wczoraj bylam u lekarki prowadzacej moja ciaze. Okazalo sie, ze jednak nie mam zapalenia, a plamienie (takie bylo moje wrazenie), a lekarka z IP z Bielanskiego mi wmawiala, ze mam zapalenie. Nawet dopytywalam czy nie zrobic wymazu na wszelki wypadek, ale powiedziala, ze chociaz w ciazy zapalenia sa trudne do wychwycenia przez ciezarna to nie ma potrzeby, bo nie ma cech zapalenia. Potwierdzila, ze szyjka i lozysko ok i nie grozi mi przedwczesny porod. Skad to plamienie ona nie wie (wczoraj mialam znowu tylko teoche gorsze niz w pn.). Kazala duzo odpoczywac, ew. Pojsc na maly spacer, a wszystkie ciezsze prace zostawic mojej "brzydszej" polowie. Powiedziala, ze moze to z przemeczenia i cieszy sie, ze sie zdecydowalam na zwolnienie. Do pracy juz nie wracam. Zeszly tydzien mialam ciezki:.chodzilam do pracy, ogarnialam maly remoncik i codziennie bylam w szpitalu, bo moja lepsza polowa w nim wyladowala. Teraz oboje odpoczywamy i dochodzimy do siebie w domu.
Wczoraj zrobilam sobie cukier na czczo i wyszedl 69. Wg.mojej lekarki nie mam cukrzycy (proba obciazenia to 103/79/78) i nie ma potrzeby stosowania diety cukrzycowej. Jej zdaniem pewnie sie przejadlam slodkosciami przed badaniem i cos jest na rzeczy: bylam u przyjaciolki na serniczku, a w domu poprawilam ze dwa razy kruchym z rabarbarem. Mniam, ale to podnioslo mi cukier. Powiedziala, ze nie da mi skierowania do diabetologa bo nie widzi potrzeby.
Na wszelki wypadek zrobie sobie jeszcze za jakis czas kontrolnie glukoze na czczo.
Aha i zapomnialam sie pochwalic, ze moj syneczek ma juz 660 g. Wszystko pomierzone i wyglada na 23 +5 d czyli starszego niz om o jakis tydzien, ale on tak wyglada od usg genetycznego.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej muszę szykować dzieci do szkoły... Ja to jednak mam zajebistego lekarza jak was czytam usg na każdej wizycie pomiędzy miałem dwa razy prenatalne, wszystkie wyniki już ustalone że zrobi mi cesarke no normalnie super!!! Ale piszecie jak szalone...... GoJ mnie dziecko kopie ale tak bardziej dostaje po pecherzu a ty juz czujesz wygibasy pozazdrościć..... Lecę miłego dnia dziś mam koleżanki z pracy więc muszę chatę ogarnąć

Do góry