reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Z tego co wiem, to ta framuga nawet ginekologiem nie jest. Ona robi wszystkie inne badania też: tarczyca, żyły, czy co tam innego jeszcze można. Kiedyś był tam fantastyczny lekarz, ale poszedł na emeryturę i to był gienio-położnik, a nie takie nie wiadomo co.

Przepraszam, skłamałam, jest ginekologiem-położnikiem. To przepraszam bardzo? Skąd ona się urwała?

Współczuję wizyty.. umów się jak najszybciej gdzie indziej.. najważniejsze , że szyjka twarda i dzieci główkowy ułożone.

reklama
Ja na 56 wszystkie body mam zakładane przez głowę :o
Kilka sztuk się znajdzie na 62 takich. No nic , dam radę :D też wpakowałam dwie pary. Jak coś to dowiaza. :)

Ja kompletnie nie wiem co zapakować z ciuszków :( nie mam widzenia jak wielkościowo można się spodziewać malucha. Nie wiem, zielona jestem. Co to są pół śpiochy, takie z długim rękawkiem bez nogawek? Bo body to rozumiem krótki rękawek i bez nogawek tak? Pajac ok to wiem, ale chyba nie mam takich na 56 i dziecko mi się utopi. Masakra, masaaaaaaakra :( mam sporo ciuchów na 62 chyba bardziej niż na 56

Ja kompletnie nie wiem co zapakować z ciuszków :( nie mam widzenia jak wielkościowo można się spodziewać malucha. Nie wiem, zielona jestem. Co to są pół śpiochy, takie z długim rękawkiem bez nogawek? Bo body to rozumiem krótki rękawek i bez nogawek tak? Pajac ok to wiem, ale chyba nie mam takich na 56 i dziecko mi się utopi. Masakra, masaaaaaaakra :( mam sporo ciuchów na 62 chyba bardziej niż na 56
Polspiochy to takie jakby spodenki ze stopami ;)

Takie cos jak te zielone ;)
IMAG5408_1.jpg

Załączniki

• IMAG5408_1.jpg
    IMAG5408_1.jpg
    849,1 KB · Wyświetleń: 307
Jestem zdeczko podkur....zdenerwowana. Zmarnowałam dzisiaj kompletnie czas na USG. Lekarka niekompetentna, opryskliwa i niemiluch. Ładnie się położyłam, do badania, a ona pyta ile dzieci jest ... kuwa, na skierowaniu widniej USG ciąży bliźniaczej, nie czyta czy jak? Mówię dwójka, na to ona do mnie z pretensjami, że ona nie ma uprawnień do badania takiej ciąży po 30 tc, że nie ma przeszkolenia. Ufajdała mi spodnie tym żelem, bo mimo braku jakichkolwiek kompetencji zrobiła badanie, tak typowo po polsku: "na odpierdl i na klej". Badanie trwało uwaga...8 minut! Pojeździła tym po brzuchu, kółka porobiła, g...no zobaczyła. Poszłam na nerwie na dół, do gabinetu swojego gienia, była już tam moja położna, poskarżyłam się, ale na badanie do facia poszłam, zasugerował mi co? Że mam iść do szpitala i powiedzieć, że mnie brzuch boli, to mi zrobią badanie.
Kompletnie stracony dzień, jedyne co wiem, że moja szyjka jest twarda i trzyma bardzo mocno (sam byłz dziwiony). A dziewczynki są ułożone główkowo. A ja na cito muszę iść prywatnie na USG, bo gienio nawet skierowania nie dał, ani sugestii gdzie mogłabym ewentualnie iść na NFZtowe "uesgie"
No to ja sie zastanawialam kiedy moj mi zrobi to usg 3 trymestru i doszlam do wniosku, ze chyba to co ostatnio zrobil badanie w ciagu 5min to chyba juz bylo to... nigdy wiecej gina na nfz

Tu masz kochana podpisane ubranka
Screenshot_2018-06-07-19-38-43-306_com.opera.browser.png

Jak byś coś nie wiedziała to moich ubranek ci zrobię zdjęcie i ci wyślę. Na 56 dużo nie trzeba, bo dziecko zaraz wyrośnie. A jeśli się martwisz jakie spakować to poczekaj z ciuszkami tak do 34 tygodnia. Będziesz widziała czy jest duze czy małe , ja spakowałam 56 bo dziecko po porodzie jest przykurczone.

Załączniki

• Screenshot_2018-06-07-19-38-43-306_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-06-07-19-38-43-306_com.opera.browser.png
    70,2 KB · Wyświetleń: 292
reklama
Do góry