reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Nie robiłam nigdy SN ale mogę sobie wyobrazić jaki to ból i kobieta pewnie w nie mocy mówi czasami dziwne rzeczy, moja koleżanka to syczala z bólu a lekarz do niej teksty żeby się ucieszyła no nie wiem co lepsze przecież jak cie rozrywa i masz ochotę gryźć ścianę to jak masz kurde zamknąć buzię aby personelowi nie psuć dnia i im nie uprzykszac??? Ja osobiście bardzo chce szybko wstać po cc i jak z dzieckiem będzie ok to szybko wyjść ze szpitala aby nie patrzeć na te zmęczone praca gęby niestety
Jak jechałam z B. na poród teafiłam na RM że normalnie medal chłopu bym dała! Nie dość że konkretny facet to i empatyczny ale też się nie rozczulał. Nie poganiał. Nie krytykował ale też nie cackał ze mną...

W ogóle jak któraś ze Śląska, to jutro od 10 do 15 są dni otwarte CZKiD w Zabrzu - fajne warsztaty plus zwiedzanie szpitala ;) a szpital świetny, nowoczesny, z salą do porodu w wodzie, także warto ;)

Porod czesto jest porownywany z maratonem. Podczas maratonu pije sie duzo, uzupelnia elektrolity i je wysokoenergetyczne przekaski. Gdzies czytalam, zeby do szpitala wziac marsy i plyny energetyczne ;)
Nie wiem jak teraz. 7 lat temu nie kazały pić w razie CC zeby żołądek był pusty.
Przy drugim 5 lat temu nie kazały pić, dostałam tylko sól fizjologiczną do smarowania sobie spierzchniętych ust.
Teraz nie wiem jak tam standardy wyglądają. Butelkę 0,5l z dziubkiem na pewno sobie wezmę do picia. Sorry.

Jak jechałam z B. na poród teafiłam na RM że normalnie medal chłopu bym dała! Nie dość że konkretny facet to i empatyczny ale też się nie rozczulał. Nie poganiał. Nie krytykował ale też nie cackał ze mną...
Dlatego ja tym razem wybrałam doule. Konkretna babeczka, wie czego ja chcę i potrzebuję, mamy podobne podejście do świata i porodu jako takiego ;)

Miało być uciszyla
No ja przy pierwszym porodzie darłam się to kazała mi być cicho... i konuec końców zamiast poddawać się instynktowi zastanawiałam sie co i czy dobrze robię a dzieciak urodził się niedotleniony. Jak rodziłam B. to darłam ryja na potęgę i dziecko urodzone w niespełna 3 minuty dotlenione i zdrowe. Nikt nie kazał rodzić mi po cichu i w pozycji ktora dla mnie jest nie do przyjęcia.

Nie wiem jak teraz. 7 lat temu nie kazały pić w razie CC zeby żołądek był pusty.
Przy drugim 5 lat temu nie kazały pić, dostałam tylko sól fizjologiczną do smarowania sobie spierzchniętych ust.
Teraz nie wiem jak tam standardy wyglądają. Butelkę 0,5l z dziubkiem na pewno sobie wezmę do picia. Sorry.
Ja miałam do porodu sześciopak wody z dziubkiem. Normalnie można było pić, nie wyobrażam sobie, żeby ktoś zabronił. To okrucienstwo.

Wklejam spisy z Bielanskiego w Warszawie. Niestety, jak obracam obraz to plik jest za duzy i nie chce wyslac :(.
Sporo informacji o szpitalach i dostepnych udogodnieniach, wymaganych dokumentach jest na stronie www.gdzierodzic.info. co wiecej sa tez opinie rodzacych. Polecam.
20180615_100541.jpg
20180615_100530.jpg

Załączniki

• 20180615_100541.jpg
    20180615_100541.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 348
  • 20180615_100530.jpg
    20180615_100530.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 349
reklama
Do góry