reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Aż polecialam sprawdzić skład mojego jogurtu naturalnego, bo właśnie piję znowu owocowy koktajl. Nie jest określone czy mleko jest pastetyzowane czy też nie.. [emoji848]
Owoce najlepiej jeść do południa. Mają wysoki indeks glikemiczny, dlatego niekoniecznie na wieczór to jest ok. Ja codziennie robię sobie sałatkę owocową z jogurtem na drugie śniadanie.

Moje też się nieznacznie powiększyły, ale w każdej ciąży tak miałam. Jakoś w cycki mi nie idzie. Po porodzie jak się laktacja rozbujala to miałam dużo większe, ale też bez szaleństw. Wiecie jeszcze zależy które z jakim rozmiarem startują.

Ja owoce pochłaniam codziennie jak szalona. Za to smutno mi, że mamy zimę bo jest dużo mniej opcji na sałatki. A warzywa nawet bardziej ważne są teraz dla nas niż owoce.

Do blendera wrzucam owoce jakie tylko zapragniesz, dodaję jogurt naturalny (ja akurat kupuję ten typu greckiego - gęsty) miksuję i gotowe.
Kupiłam winogrona bezpestkowe, żeby nie wybierać pestek. Poza tym jabłko, banan, kiwi.
Zrobiłam sobie ;) banan, jabłko i kiwi, ale chyba za mało zblendowalam bo taka papka jest zamiast gładkiego koktajlu :)

U mnie nadal wymioty, fajtycznie mniejsze, juz nie po kazdym posilku, ale minimum 2 razy dziennie :) z cerą mam roznie, dwa dni spokoju, pozniej zaraz pryszcze i nadal strasznie sucha, chociaz kremuje sie juz dwa razy dziennie.
Co do piersi, to szok ;p twarde, wielkie i zylaste

reklama
A u mnie cera jak pupcia niemowlęcia, ale najlepsze są włosy.... zrobiły się takie gęste, lśniące naprawde ładne, bo bez ciązy to raczej szalu nie ma. Siano sianowate.No i paznokcie jak pazury.... Nie powiem ciąża.naprawdę mi służy na wlosy i paznokcie.... Ale cycki moje drogie hahahaha. Sytuacja bez zmian.... W zasadzie to nie ma o czym mówić, no ale nie rozmiar się liczy ;)

Do góry